Audi RS 3 Berline > Audi A3 > Audi België
Voorkant Audi RS3 Berline

Audi RS 3 Berline

Rijplezier gegarandeerd.
De Audi RS 3 Berline.

Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 9,5–9,4 l/100km (NEDC*: 8,5–8,5 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 215–213 g/km (NEDC*: 194–194 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

De kracht van de Audi RS 3 Berline spat ervan af. Eén tikje op het gaspedaal zegt het allemaal. Beleef de sensaties van de topversie van deze compacte klassieker.

Download alle
00:00 | 00:00
  • De RS-sportzetels met geïntegreerde hoofdsteun bieden een stevige ondersteuning.

  • Laat u verleiden door de Audi RS 3 Berline.

  • De Audi RS 3 Berline zou ook niet misstaan op een racecircuit.

  • Sportief in hart en nieren: de Audi RS 3 Berline.

  • De zijdelingse luchtinlaten geven de voorkant een sportieve uitstraling.

  • Het geluid van het RS-uitlaatsysteem bezorgt u gegarandeerd kippenvel.

  • Neem plaats voor een reis in de toekomst.

  • Kiest u bij het infotainmentsysteem voor de optionele Audi virtual cockpit met hoogresolutiescherm?

  • Heel handig is ook de optionele Audi phone box, waarmee u uw smartphone via Bluetooth verbindt met de Audi RS 3 Berline.

  • Het optionele Bang & Olufsen Sound System tilt de geluidservaring in de Audi RS 3 Berline naar een hoger niveau.

Indrukwekkende cijfers

294 (400)

kW (pk)

Vermogen

4.1

seconden

Acceleratie van 0 tot 100 km/u

280

km/u

Topsnelheid (optioneel)

Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 9,5–9,4 l/100km (NEDC*: 8,5–8,5 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 215–213 g/km (NEDC*: 194–194 g/km)

Tastbare sportiviteit

De Audi RS 3 Berline sprint in 4,1 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een topsnelheid van maar liefst 250 km/u. Indien gewenst kan dat worden opgevoerd tot zelfs 280 km/u. Die topprestatie wordt geleverd door de permanente quattro vierwielaandrijving en de nieuw ontwikkelde vijfcilindermotor van de 2.5 TFSI. De standaard 7-traps S tronic dubbele koppeling schakelt razendsnel. Alternatief kunt u ook manueel schakelen met de schakelpeddels op het stuur.

Zijkant Audi RS3 Berline
Meer over de rijervaring

Alles onder controle

Voor sportieve modellen als de Audi RS 3 Berline is rijdynamiek van essentieel belang. Daarom kreeg de auto een aantal functies mee om zijn rijgedrag te stabiliseren. De koppelregeling van ons standaard quattro vierwielaandrijfsysteem remt in snelle bochten lichtjes op de binnenste wielen. Dat verhoogt het aandrijfkoppel op de buitenste wielen waardoor u de auto beter in de hand hebt. Het standaard progressieve stuursysteem stemt de transmissie steeds nauwkeurig af op de stuurhoek. Zo gaat sturen veel vlotter, bijvoorbeeld wanneer u parkeert en manoeuvres uitvoert.

Volledige controle

Dit kan in de toekomst uw zenuwcentrum zijn: met het multifunctionele stuur hebt u niet alleen de Audi RS 3 Berline volledig onder controle, u bedient er ook de optionele Audi virtual cockpit recht voor u mee. En met de optionele MMI navigation plus met MMI touch beschikt u over alweer een hoogstandje waarvan de functies uw rijervaring zullen verrijken en vereenvoudigen.

Meer over het bedieningsconcept en infotainment

Zien en gezien worden

Kies voor progressieve lichttechnologie voor de Audi RS 3 Berline met de optionele Audi Matrix-ledkoplampen. Een camerasysteem met ledlichtbronnen en precieze optiek detecteert automatisch aankomend en achterliggend verkeer en dimt de desbetreffende leds, terwijl de andere zones volledig verlicht blijven. Daarbovenop zien de Audi Matrix LED-koplampen er ook nog eens bijzonder indrukwekkend uit: de opvallende verlichtingssignatuur is zowel overdag als 's nachts heel herkenbaar.

Koplamp en grill Audi RS3 Berline

Steeds een stapje voor

Herkenbare lijnen, dynamische achterlichten en krachtige uitlaatpijpen: de andere weggebruikers zullen moeten wennen aan deze indrukwekkende verschijning.

Achterkant Audi RS3 Berline
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.