Audi steunt de ideeën van jong talent in One Young World

Tijdens de jaarlijkse One Young World-top presenteren getalenteerde jongeren vrijwillig hun innoverende projecten om onze planeet te helpen. Audi sponsort tien toegewijde jonge werknemers die zich in hun vrije tijd bezighouden met milieuzorgprojecten. Een van die projecten is sigarettenpeuken gebruiken om er boeken van te maken.

Jongeren voor een duurzamere wereld

De afgelopen tien jaar komen jaarlijks zo'n 1.500 jonge talenten uit meer dan 190 landen bijeen voor de One Young World-top. De bedoeling van die top is om jonge mensen van 18 tot 30 jaar met een visie te ondersteunen en hen met elkaar in contact te brengen om tot oplossingen voor globale problemen te komen. Beroemdheden uit de politieke en wetenschappelijke wereld, zoals de Canadese eerste minister Justin Trudeau en rockartiest/weldoener Sir Bob Geldof, helpen deze visionaire jongeren om hun ideeën waar te maken.

Audi AG en de Audi Environmental Foundation sponsoren jong talent

Dit jaar stuurt Audi AG tien jonge werknemers uit verschillende vestigingen als afgevaardigden naar de One Young World-top. Daar zullen ze in contact komen met verwante zielen, experts en mentors. Na de top zal Audi zijn werknemers ondersteunen bij het uitwerken van hun ideeën. Aangezien maatschappelijk engagement een kernwaarde is voor Audi, sponsort de Audi Environmental Foundation bovendien nog 15 extra jongeren van overal ter wereld. Die scholieren mochten bij de stichting een studiebeurs aanvragen die samen met One Young World wordt toegekend. Achteraf plant de Audi Environmental Foundation een langetermijnpartnership met de scholieren.

Audi op de One Young World-top in 2019

Emmanuel en de sigarettenpeuk-Ecofilter

Emmanuel Acosta is een van de afgevaardigden. Deze 27-jarige Mexicaan verzamelt weggegooide sigarettenpeuken en transformeert in samenwerking met ECOFILTER vervuiling in iets nuttigs. ECOFILTER verwijdert alle toxische stoffen uit de peuken en gebruikt het gerecycleerde materiaal om er notaboekjes, doosjes en bloempotten mee te maken. "Ik werk bij het centrale operationele management. Ik houd zielsveel van mijn werk bij Audi Mexico", vertelt Emmanuel, "en ik heb dezelfde passie voor dit project."

Eén sigarettenpeuk vervuilt 50 liter water

Zijn voornaamste doel is om het grote aantal sigarettenpeuken op stranden en in bossen in zijn thuisland te verminderen. En natuurlijk bij Audi Mexico in San José Chiapa. "Sigarettenpeuken zijn het voornaamste soort afval dat gevonden wordt op stranden en in bossen wereldwijd. De toxische stoffen in één peuk kunnen 50 liter water vervuilen. Ik wil enerzijds de consumptie van sigaretten verminderen en anderzijds de verwerking van de peuken verbeteren. Zo tracht ik mijn steentje bij te dragen aan een betere, duurzame wereld." Met de hulp van de One Young World-top wil hij op grote schaal bewustzijn wekken.

De negen overige afgevaardigden

Edmond Chin,

Automated Driving Big Data Management, China

In het project van Edmond draait alles rond artificiële intelligentie: "De volgende industriële revolutie." Met zijn project wil hij mensen bewust maken van de potentiële impact van artificiële intelligentie en suggesties doen voor de manier waarop we op een verantwoorde manier met die technologie kunnen omgaan. Aan het ontwerpen en uitwerken van algoritmes voor artificiële intelligentie gaat heel wat denkwerk vooraf, waarbij ook de maatschappelijke impact en het effect op de integriteit van het bedrijf niet uit het oog mogen worden verloren. Al die inspanningen en ervaringen kunnen in een later stadium ook dienen als richtlijnen voor toekomstige projecten.

Adam Holecska,

Production Planner V6 TDI Measurement Processes, Hongarije

Adam wil de CO₂-uitstoot verminderen door naar het werk te gaan. Hij plant een 1 tot 2 maanden durende competitie tussen vestigingen. Als 1.000 van zijn collega's met de fiets in plaats van met de auto naar hun werk gaan, kan er per maand 2 ton CO₂ worden uitgespaard. Globaal gezien loopt dat op tot 5 ton CO₂.

Waldemar Jakunin,

Industrial Engineering Body Shop, België

Waldemar wil een 'Speak Up!'-initiatief lanceren. Op die manier wil hij meer mensen bewust maken van milieuproblemen. Het project speelt in op de SDG's 'verantwoorde consumptie en productie' en 'klimaatinspanningen'.

Veronika Kerpel,

Quality Engineer, Hongarije

Veronika wil de 'slimme fabriek' op een nieuwe manier gebruiken om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen, energie uit te sparen en een habitat veilig te stellen voor honingbijen. Met haar project wil ze zonnepanelen installeren op de daken van onze fabrieksgebouwen, waaronder ze bloemen wil planten. Als die zijn uitgebloeid, wil ze ze composteren en er biogas van maken.

Austen Lowe,

Diversity Consultant, België

Austens formule is eigenlijk heel eenvoudig: 4000 x ik = 1 wij. Audi Brussel telt 4000 medewerkers, die allemaal uniek zijn. Er worden vier talen gesproken, werken 30 verschillende nationaliteiten en allemaal met een unieke levensstijl. Zij vormen Audi Brussel. Austen wil in iedere afdeling een diversiteitsambassadeur aanstellen om een omgeving te creëren waarin iedereen zichzelf durft te zijn, om ongelijkheid een halt toe te roepen en op te roepen tot respect voor ieder lid van de Audi Brussel-gemeenschap.

Isabel Menendez,

Specialist in Personnel Development, Mexico

Isabel wil een 'speciale-ervaringencatalogus' uitwerken. Op die manier wil ze werknemers de kans bieden om nieuwe ervaringen op te doen als onderdeel van het uitbreiden van ieders Audi-bekwaamheden. Tegelijk wil ze zo haar schouders zetten onder het onderwijs in de streek en de jongere generaties ondersteunen met de hulp van onze technische experts. Door ervaringen aan te bieden waarbij zowel Audi Mexico als San José Chiapa technische kennis kunnen opdoen en hun soft skills uitbreiden, wil ze de grenzen tussen beiden doen vervagen.

Christoph Praun,

Expert Life-Cycle Assessment, Duitsland

Christoph werkt aan de 'decarbonisatie-index' (DKI). Samen met collega's uit de hele VW-groep wil hij een KPI uitwerken om de specifieke ecologische voetafdruk van Audi als merk te meten en om de DKI tegen 2050 tot nul te herleiden. De werkwijze van de DKI is al helemaal uitgewerkt en werd voor het hele Audi-merk uitgerold. De communicatie erover in de hele onderneming werd inmiddels opgestart.

Tong Qu,

Development Engineer, HAD Mobility Service Systems, China

Tong werkt aan een project dat 'De veiligheid van kinderen in het openbaar in voertuigen' heet. De technologie van Audi kan de wereld beter maken voor kinderen en de maatschappij. De bedoeling van Tongs project is om de apparatuur in voertuigen te gebruiken om gevaren voor kinderen in het openbaar te herkennen en veiligheid en bescherming te zoeken bij bewakers en politie. 'Industrie, innovatie en infrastructuur', 'duurzame steden en gemeenschappen' en 'vrede, rechtvaardigheid en sterke instellingen' vormen de SDG's die in dit project centraal staan.

Natalie Rybicki,

Data Analyst en Coordinator of Used Car Consumer and Business Studies, Duitsland

De bedoeling van Natalies project 'Terug naar school voor één uur per week' is om migrantenkinderen in moeilijke situaties de kans te geven om gratis persoonlijke begeleiding te krijgen en hun schoolprestaties te verbeteren. Ze ijvert er ook voor om gewoon tijd met die kinderen door te brengen, belangstelling te tonen in wie ze zijn en hun te tonen dat iemand om hen geeft.