De nieuwe TT RS Coupé > Audi TT > Audi België
De vernieuwde TT RS Coupé

Audi TT RS Coupé

De Audi TT RS Coupé
is extreem sportief

Gecombineerd brandstofverbruik*/¹: WLTP: 9,3–9,2 l/100km (NEDC: 8,0–7,9 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie*/¹: WLTP: 210–208 g/km (NEDC: 181–181 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Maak kennis met de Audi TT RS Coupé, het topmodel van de TT-reeks van Audi Sport. Hij is ongekend krachtig, heeft een aantrekkelijk design en biedt een fenomenale wegligging en rijdynamiek. De Audi TT RS Coupé laat u genieten van autorijden op raceniveau met een kenmerkend RS geluid.

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080-A168937_large.jpg
1920x1080-A168937_large.jpg
  • De TT RS Coupé is sinds de tweede generatie van de Audi TT de topversie binnen deze modelreeks.

  • Speciale RS-componenten maken van de Audi TT RS Coupé een echte sportieveling.

  • De motorkap, koplampen, singleframe-radiatorrooster en luchtinlaten vormen een indrukwekkend geheel.

  • De Audi TT RS Coupé is gebouwd voor sportieve uitdagingen.

  • De TT-modellen hebben een herkenbaar design, met voor elke variant een unieke interpretatie.

  • De vernieuwende achterlichten en de vast gemonteerde RS-achterspoiler dragen bij tot de krachtige uitstraling.

  • De optionele keramische remmen vooraan passen bij de topprestaties van deze auto.

  • Met behulp van optionele pakketten kunt u de interieurkleuren van de Audi TT RS Coupé aanpassen aan uw smaak.

  • Dit wordt uw domein, met een afgevlakt RS-sportstuur, RS-schakelhendels en edelstalen pedalen.

Krachtig, snel en dynamisch

294/400

kW/pk

vermogen

3,7

seconden

acceleratie 0 naar 100 km/h

280

km/h

topsnelheid (optioneel)

De Audi TT RS Coupé beschikt over een volledig nieuw ontwikkelde vijfcilindermotor. Deze heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 7,9–8,0 l/100 km en een gemiddelde CO₂-uitstoot van 181 g/km. Dankzij het gebruik van aluminium is deze krachtbron zo’n 26 kg lichter dan de motor uit het vorige model. De 2.5 TFSI levert 294 kW/400 pk en 480 Nm en sprint daarmee in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h. Ook de standaard 7-traps S tronic en quattro permanente vierwielaandrijving met speciale TT RS-regeling dragen hiertoe bij. De topsnelheid van 250 km/h kan als optie verhoogd worden tot 280 km/h, voor nog betere prestaties en nog meer sportautokarakter waar het toegelaten is.

Gecombineerd brandstofverbruik*/¹: WLTP: 9,3–9,2 l/100km (NEDC: 8,0–7,9 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie*/¹: WLTP: 210–208 g/km (NEDC: 181–181 g/km)

Audi TT RS Coupé
Meer over de aandrijving en rijdynamiek

Een overtuigende uitstraling

Laat de sportief-agressieve designtaal van de Audi TT RS Coupé op u inwerken. Aan de voorkant is het singleframe-radiatorrooster het opvallendste kenmerk, met zijn zwarte honingraatstructuur en aluminiumkleurige omlijsting. Onderaan is een groot quattro-logo aangebracht. Van opzij gezien maken de nieuw vormgegeven dorpelverbredingen met zwarte afwerking indruk. Verheug u ook op het zware geluid dat de RS-uitlaten met ovalen uitlaatpijpen produceren. De zwarte diffusorafwerking aan de achterzijde maakt het plaatje compleet.

Front Audi TT RS Coupé
Knap bijgepunt
Met scherpe accenten hebben we het exterieurdesign van de Audi TT RS Coupé opgewaardeerd.

Matrix LED-technologie

De verlichting is een belangrijk onderdeel van de Audi TT RS Coupé. Zo maken de optionele Audi matrix-oled-achterlichten indruk met hun technische raffinement en innovatieve design. Als ze oplichten, vertonen de vier haardunne verlichtingslagen een complete animatie. De koplampen zijn er met LED- en matrix LED-technologie. Het is niet meer nodig om op donkere buitenwegen zelf tussen dim- en grootlicht te switchen. Een regelunit zorgt ervoor dat afzonderlijke diodes aan- of uitgaan. Op die manier reageert de verlichting op elke verkeerssituatie.

Achterkant Audi TT RS Coupé

De focus ligt op RS

De cockpit in de Audi TT RS Coupé is uw commandopost. Intelligente technologieën leveren alle belangrijke informatie. Bij ‘MMI navigatie plus’ hoort een touchpad op de draai-/drukknop in de middenconsole, ook geschikt voor handschriftherkenning. De innovatieve en standaard Audi virtual cockpit toont alle weergaven in uw blikveld.

Interieur Audi TT RS Coupé
Meer over de uitrusting

Overzichtelijk

De cockpit in de Audi TT RS Coupé is uw commandopost. Intelligente technologieën leveren alle belangrijke informatie. Bij ‘MMI navigatie plus’ hoort een touchpad op de draai-/drukknop in de middenconsole, ook geschikt voor handschriftherkenning. De innovatieve en standaard Audi virtual cockpit toont alle weergaven in uw blikveld.

Middenconsole Audi TT RS Coupé
Meer over bediening en infotainment
Veiligheidsgordel Audi TT RS Coupé

Dat geeft vertrouwen

Slimme hulpsystemen in de Audi TT RS Coupé nemen werk uit handen, zodat u zich goed op de weg en het overige verkeer kunt concentreren. Profiteer bijvoorbeeld van Audi side assist, dat met een led waarschuwt voor voertuigen in de dode hoek. Audi active lane assist helpt vanaf 65 km/h om de Audi TT RS Coupé binnen de lijntjes te houden. De techniek doet dit met subtiele correcties. Zelfs gele strepen op het asfalt bij wegwerkzaamheden worden herkend. En parkeren wordt een fluitje van een cent met de parkeerassistent, weergave van obstakels rondom en een achteruitrijcamera.

Topsporter

Snelle sprints en uithoudingsvermogen op de lange afstand maken van de Audi TT RS Coupé een gewaardeerde topsporter in diverse disciplines. Met zijn atletische uitstraling en technische voorsprong is hij een echte winnaar.

Audi TT RS Coupé met topsporter
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.