R8 Spyder V10 performance quattro > Audi R8 > Audi België
Der neue Audi R8 Spyder V10 performance quattro

Audi R8 Spyder V10
performance quattro

Onbegrensde kracht.
De Audi R8 Spyder V10 performance quattro.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: WLTP: 13,9–13,8 l/100km (NEDC: 13,4–13,3 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 316–313 g/km (NEDC: 306–304 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Zijn karakteristieke uiterlijk laat er geen twijfel over bestaan: de 620 pk Audi R8 Spyder V10 performance quattro staat precies daar waar de baan ophoudt en het racecircuit begint. En dat hij maar een haartje verwijderd is van een echt snelheidsmonster, merkt u met al uw zintuigen. Geniet van ongebreidelde kracht.

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080-AR8_D_181003.jpg
1920x1080-AR8_D_181003.jpg
  • Compromisloze prestaties: de vlakke sleuven in de motorkap herinneren aan hét sporticoon, de Audi Sport quattro.

  • Afsluiten in stijl: de luchtuitlaat over de volledige breedte van de auto met ver naar boven gehaalde diffusor.

  • Open voor wat komen wil: de Audi R8 Spyder V10 performance quattro met open dak.

  • Achteraan zorgen 128 opvallende leds voor de goed zichtbare uitstraling.

  • De achterspoiler van de Audi R8 Spyder V10 performance quattro is gemaakt van koolstofvezelversterkte kunststof.

  • Een blik in het interieur: zetels van fijn nappaleder in palomino brown met staalgrijze contraststiksels.

  • De g-krachten, het koppel en de rondetijden staan allemaal rond de toerenteller gegroepeerd in de Audi virtual cockpit.

  • Eén druk op de rode knop op het multifunctiestuur en de atmosferische V10-motor komt brullend tot leven.

  • De nieuw ontwikkelde S tronic telt zeven strak afgestelde sportversnellingen.

Atmosferische V10-motor: door en door krachtig

Geef uw ogen en oren de kost: het karakter van de Audi R8 Spyder V10 performance quattro ontspruit aan zijn ongebreidelde kracht. De 5.2 FSI-motor levert een maximaal koppel van 560 Nm bij 6200 rpm. De smering via droog carter maakt een bijzondere lage positie van de middenmotor mogelijk, wat de R8 in alle omstandigheden uiterst precies te besturen maakt. De speciale ontstekingssequentie van de 10 cilinders staat in voor het heerlijk karakteristieke gebrul van de motor waarvan u tijdens het rijden de hele tijd kunt genieten, zeker wanneer u met open dak rijdt.

Zijn topsnelheid bereikt hij dankzij de nieuw ontwikkelde zeventraps S tronic-transmissie met strakke, sportieve versnellingen en geoptimaliseerde quattro aandrijving. Die staat in voor een optimale koppelverdeling in alle omstandigheden en een doorslaggevend voordeel op het vlak van tractie, rijdynamiek en veiligheid.

Atmosferische V10-motor: door en door krachtig
Performancewaarden

Vermogen

456

kW

(620 pk)

Topsnelheid

329

km/u

Acceleratie

3.2

seconden

van 0 tot 100 km/u

Gecombineerd brandstofverbruik¹: WLTP: 13,9–13,8 l/100km (NEDC: 13,4–13,3 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 316–313 g/km (NEDC: 306–304 g/km)

Het chassis: uiterste precisie tot in het kleinste detail

Bij racewagens draait het niet alleen om de prestaties van de auto, maar ook om hoe precies en direct die kunnen worden overgebracht op de baan. Hier levert het chassis een deel van het antwoord: de ophanging met dubbele driehoeken van aluminium zorgt voor de geleiding van de vier wielen van de Audi R8. De Audi R8 Spyder V10 performance quattro is standaard uitgerust met "Audi drive select" dat de keuze biedt tussen vier rijmodi. Met de optionele Audi Magnetic Ride past het dempingssysteem de werking van de schokdempers aan uw rijstijl en het wegprofiel aan – waarbij er elke milliseconde minieme wijzigingen worden doorgevoerd voor ieder wiel afzonderlijk.

De herwerkte stuurassistentie geeft uw stuurbewegingen nu nog preciezer door aan de wielen en zorgt op die manier voor een uitzonderlijk accurate feedback van de weg. Het optionele Dynamic Steering past de stuurhoek aan uw snelheid aan zodat de auto extreem vinnig rijdt.

Standaard op de Audi R8 Spyder V10 performance quattro zijn keramische en met koolstofvezel versterkte remmen. Die zijn uitzonderlijk hittebestendig, duurzaam en vooral lichter. Standaard zijn de remklauwen antracietgrijs, maar op vraag zijn ze ook verkrijgbaar in het rood.

Achteraanzicht van de Audi R8 Spyder V10 performance quattro

Interieur: focus en elegantie

Dat de Audi R8 een racewagen is, blijkt ook in het interieur: recht voor u omvat een brede boog alle bedieningsfuncties naar het voorbeeld van het op de chauffeur gerichte ontwerp van een monoposto. De Audi R8 Spyder V10 performance quattro is uitgerust met kuipzetels. Standaard zijn lederen/alcantara hoezen met kleuraccenten in mercato blue en decoratieve elementen in ultraglanzend carbon. Ook standaard zijn de roestvrijstalen pedalen en voetsteun en de inzetelementen van carbon. En natuurlijk staat er geen grens op uw individuele wensen. Audi exclusive heeft een ruime waaier aan kleur- en materiaalcombinaties zodat het interieur van uw supersportwagen steeds perfect aansluit bij uw eigen stijl.

Interieur van de Audi R8 Spyder V10 performance quattro

De Audi virtual cockpit: alles in uw gezichtsveld

De standaardcombinatie van MMI navigation plus en Audi virtual cockpit is de digitale voortzetting van het interieurconcept waarbij de chauffeur zich optimaal kan focussen op de baan. Het hele bedieningsconcept is zo ontworpen dat u alle belangrijke functies kunt bedienen zonder uw handen van het stuur of uw ogen van de weg te halen. Centraal op het grote 12,3-duimsscherm van de Audi virtual cockpit staat de snelheidsmeter. De andere waarden, zoals het koppel, de g-krachten, rondetijden, temperatuur van de motor en transmissieolie, bandendruk en temperatuur staan daarrond geschikt. De Audi R8 Spyder V10 performance quattro heeft nog een extra knop waarmee u de speciaal ontwikkelde prestatieprogramma's rechtstreeks kunt bedienen.

Audi virtual cockpit
Achterspoiler van de Audi R8 Spyder V10 performance quattro
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.