Audi R8 Coupé V10 quattro | Audi België
Audi R8 Coupé V10 quattro

Audi R8 Coupé V10

Hoe teleurstellingen vermijden.
De Audi R8 Coupé V10 quattro.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 13,1–12,9 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 298–293 g/km (NEDC: 310–310 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

De R8 verenigt alles wat staat voor motorsport en exclusiviteit. De R8 Coupé V10 quattro² is Audi in zijn meest zuivere vorm.

Performance is an attitude.

Top view of the Audi R8 Coupé V10 quattro
Topprestaties in cijfers

Vermogen

419

kW*

(570 pk)

Topsnelheid

324

km/u*

Acceleratie

3.4

s*

Van 0 tot 100 km/u

* Gemiddeld brandstofverbruik* 13,1–12,9 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie : WLTP: 298–293 g/km (NEDC: 310–310 g/km)

Door en door krachtig

In het hart van de Audi R8, midden tussen de assen, bevindt zich een V10-motor met natuurlijke aanzuiging. De 5.2 FSI-motor (gecombineerd brandstofverbruik¹: 13,5 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 310 g/km) bereikt zijn maximale koppel van 560 Nm bij 6.200 t/min. Dankzij de dry-sumpsmering kon de motor bijzonder laag worden gemonteerd, wat een grote invloed heeft op de nauwkeurigheid waarmee je de R8 kunt besturen in om het even welke situatie. De speciale ontstekingssequentie van de 10 cilinders staat in voor het heerlijk karakteristieke geluid van de motor

Audi R8 Coupe in dynamic ride

Het chassis : uiterste precisie tot in het kleinste detail

De Audi R8 Coupé V10 quattro² is standaard uitgerust met Audi drive select dat de keuze biedt tussen met vier rijmodi. Audi magnetic ride met CFRP-stabilisator is verkrijgbaar als een optioneel vederlicht dempingssysteem dat de werking van de schokdempers aanpast aan uw rijstijl en het wegprofiel.

De als optie verkrijgbare dynamische stuurinrichting past de stuurhoek aan de snelheid aan voor een uiterst speelse handling. Het stalen remsysteem met geperforeerde en inwendig geventileerde remschijven vermindert de snelheid efficient. Zijn opvallende wave-design illustreert de hoge mate waarin Audi zijn lichtgewichtdesign integreert in ieder detail van de R8 Coupé quattro². Optioneel verkrijgbaar als keramisch remsysteem met remzadels in rood, antraciet of blauw.

Side view Audi R8 Coupé V10 quattro

Racedesign

Diepe horizontale lijnen verlenen de Audi R8 Coupé V10 quattro² een verlaagde en sportieve look. De zijkant wordt gedomineerd door de karakteristieke blades, terwijl de achterpartij, met haar sportieve diffusor, haar ventilatierooster over de volledige breedte van de wagen, en haar nieuwe uitlaatpijpen de puntjes op de i zet. In plaats van de standaard 19-duimse velgen kunt u opteren voor de nieuw ontworpen 20-duimse gefreesde velgen die verkrijgbaar zijn in 5-V-dynamiekdesign en met drie verschillende oppervlakken.

Rear view of the Audi R8 Coupé V10 quattro

Interieur: Focus en elegantie

Een grote boog met opvallende contouren plaatst al de bedieningselementen pal in uw gezichtsveld, en verwijst naar het op de bestuurder gerichte design van een monoposto. Daarenboven zijn de elektrisch en pneumatisch verstelbare, verwarmde R8-sportzetels bekleed met fijn nappaleder.

Audi R8 Coupe interior
View Audi virtual cockpit Audi R8 V10 Coupé

De Audi virtual cockpit: Alle informatie die u nodig hebt

De combinatie van MMI navigatie plus en de standaard Audi virtual cockpit maakt alle functies eenvoudig te bedienen, zonder dat u het stuur hoeft los te laten of uw ogen hoeft af te wenden van de weg. Op het 12,3-duimse display van de Audi virtual cockpit ligt de klemtoon op de toerenteller waarrond andere prestatiewaarden kunnen worden geordend, zoals koppel, G-krachten, rondetijden, temperatuur van de motor en trasmissieolie, alsook bandendruk en -temperatuur. Het MMI-bedieningssysteem werkt met intelligente spraakherkenning.

1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 13,1–12,9 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 298–293 g/km (NEDC: 310–310 g/km)