Een nieuwe Audi Q8 e-tron kopen? | Audi België

Gemiddelde CO2 emissie{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: WLTP: 0–0 g/km

Gecombineerd stroomverbruik{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 24,3–20,1 kWh/100 km

Opladen van 10% tot 80% in

31

min³,⁴

bij een maximaal laadvermogen tot 170 kW³,⁴

Elektrisch rijbereik (WLTP)

582

km⁴

Maximaal DC-laadvermogen tot

170

kW³,⁴

Achteraanzicht Audi Q8 e-tron

Elektrisch. En nog zoveel meer

De Audi e-tron heeft zijn pioniersrol als 100% elektrische wagen vervuld. Nu is het tijd om onder een nieuwe naam verder te gaan binnen het gamma van Audi modellen, namelijk als de Audi Q8 e-tron.

Electric. Made in Belgium.

De Audi Q8 e-tron wordt net als zijn voorganger - de Audi e-tron - gebouwd bij Audi Brussels. Deze vooruitstrevende fabriek, waar ruim 3.000 werknemers aan de slag zijn, is volledig CO₂-neutraal. Dit streven naar kwaliteit en duurzaamheid wordt doorgetrokken in de hele toeleveringsketen. Maak kennis met de mensen die de Audi Q8 e-tron bouwen in de fabriek te Vorst.

Werknemers in de fabriek van Audi Brussels

Groot rijbereik

De batterij van de nieuwe Audi Q8 e-tron biedt een capaciteit tot 106 kWh (netto) en een maximale actieradius tot 582 kilometer. Als de batterij bijna leeg is, kunt u de resterende autonomie maximaliseren, door bijvoorbeeld de Range Modus in de MMI te activeren.

Close-up MMI-scherm Audi Q8 e-tron

Opmerking: Het beeld toont de Audi Q8 Sportback e-tron⁵.

Snellaadsituatie Audi Q8 e-tron

Vlot richting laadstations: Snelladen is nu mogelijk tot maximaal 170kW³,⁴ bij High Power Charging stations. Met de e-tron routeplanner⁹ worden laadstops zodanig in de routebegeleiding geïntegreerd dat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de hoge laadcapaciteit.

Comfortabel rijden

Er zijn verschillende oplaadmogelijkheden voor de Audi Q8 e-tron, zowel thuis als onderweg. Opladen is nog makkelijker met Plug & Charge¹⁰. Dankzij de grotere batterijcapaciteit en deze complete laadservice kunt ook tijdens lange ritte maximaal genieten van elektrisch rijden.

Thuislaadsituatie Audi Q8 e-tron

Thuis opladen: De e-tron oplaadsystemen compact¹¹ of connect¹¹ zijn optioneel verkrijgbaar voor thuisladen. De Audi wallbox modellen¹² zorgen voor nog comfortabeler opladen.

Cijfers Audi Q8 55 e-tron quattro²

Maximaal elektrisch vermogen

300

kW

Totaal koppel: 664 Nm

Acceleratie (0-100 km/u)

5,6

s¹⁷

Batterijcapaciteit (netto) tot

106

kWh

Stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,4–20,1 (WLTP); Gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 0 g/km (WLTP). Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en uitstootwaarden volgens WLTP, en niet volgens NEDC, beschikbaar.

U voelt de spanning meteen

Met zijn vernieuwde look en specifieke dagrijlichtsignatuur toont de Audi Q8 e-tron ook aan de buitenkant zijn vooruitstrevende karakter. De quattro architectuur met de gedurfde schouderlijn en specifieke dagrijlichtsignatuur worden extra benadrukt door de afwerking in chronosgrijze metaalkleur²⁶.

Verfijnd interieurdesign

Verwacht meer dan een royale binnenruimte. Zorgvuldig geselecteerde materialen, een eersteklas afwerking en geavanceerde digitale functies maken van elke rit met de Audi Q8 e-tron een hoogstaande ervaring.

S line-editie²⁶ beschikbaar vanaf de lancering

Ontdek de S line editie²⁶ met het S line exterieur, instap-ledlichten met exclusieve "e-tron edition"-projectie en het Audi Singleframe in carrosseriekleur. De Singleframe projectieverlichting en getinte ruiten onderstrepen het vooruitstrevende karakter van uw wagen. Naast de standaard 21" lichtmetalen velgen kunt u als optie ook kiezen uit het gamma 22" lichtmetalen velgen²⁶.

Exterieur advanced plus

Benadruk het vooruitstrevende exterieurdesign van uw Audi Q8 e-tron met het uitrustingspakket advanced plus. Geniet van magnesiumgrijze accenten, exclusieve 21" Audi Sport wielen¹⁹, 5-arm aerostructuur, mat neodymiumgoud²⁶.

Zijaanzicht Q8 e-tron

Vooruitstrevend karakter: Kies uit de lakafwerkingen Madeirabruin, metaalkleur; chronosgrijs metaalkleur; mythoszwart metaalkleur of magneetgrijs. Getint zonwerend glas²⁶, het zwarte stylingpakket plus met Singleframe in carrosseriekleur²⁶ en de geavanceerde bumpers²⁶ dragen allemaal bij aan het exclusieve karakter.

Een nieuwe manier van rijden

Stap in en ervaar de bijna geruisloze acceleratie van de elektromotoren. Geniet van meer tractie en stabiliteit dankzij de volledig elektrische vierwielaandrijving. Voel de verbeterde rijdynamiek dankzij adaptieve luchtvering en talrijke hulpsystemen. Een afneembare trekhaak²⁶ is optioneel verkrijgbaar.

MMI systeem met Apple Music

Ingebouwde Apple Music²⁰: Geniet van de ultieme muziekervaring in de wagen met Apple Music²⁰. Stream naadloos meer dan 100 miljoen nummers zonder advertenties, rechtstreeks vanaf het MMI van uw wagen. Beluister uw favoriete muziek en ontdek meer nummers die bij u passen.

Opmerking: Het beeld toont de Audi Q8 Sportback e-tron.

Persoonlijk en buitengewoon

Knappe foto's of beroemde cinemahelden: selecteer uw favoriete beeld in uw myAudi-app⁷ onder Thema's²⁶,³¹ en stel dit in als achtergrondafbeelding in de MMI. Blikvangereffect: het sfeerverlichtingspakket plus²⁶ past de kleur automatisch aan het motief aan.

Thematisch verlichte Audi cockpitThematisch verlichte Audi cockpit

Opmerking: Het beeld toont de Audi A6 Avant. Achtergrond in de MMI: © Thomas Hoepker - Magnum Photos

Audi exclusive²⁵

Maak uw Audi Q8 e-tron even uniek als uzelf met Audi exclusive²⁵.

Zijaanzicht Audi Q8 e-tron, Audi exclusief

Extra bijzonder: U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de gepersonaliseerde lakafwerking fluweelviolet, pareleffect uit het ruime aanbod Audi exclusive²⁵ kleuren.

Even veelzijdig als het leven zelf

Uw wagen wordt veelzijdiger dan ooit dankzij Originele Audi Accessoires²². Door te kiezen voor technische elementen of de nadruk te leggen op het visuele aspect, kunt u hem makkelijk aanpassen aan nieuwe wensen. Zo vaak als u wilt.

Zijaanzicht Audi Q8 e-tron met dakkoffer

Bagage stijlvol en veilig opbergen: De hoogwaardige dakkoffer met draageenheid als flexibele basis biedt ruimte voor ski's, snowboards of andere bagage. Stickers in Daytonagrijs met uitgesneden Audi ringen zorgen voor een sportief design. Een andere blikvanger: de 21" velgen in 10-spaaks Lamina-design, matzwart, glanzend gedraaid²³.

Voor een duurzame toekomst

Toekomstgerichte oplossingen bij Audi omvatten een bewust gebruik van grondstoffen, milieuvriendelijke productie en CO2-neutrale levering van voertuigen²⁴. Zo gebruiken we groene stroom – onder meer van de fotovoltaïsche installaties op de daken van de productiegebouwen – voor de levering van warmte en de productie van batterijen.

Close-up MMI-scherm Audi Q8 e-tron

Audi News: altijd een stapje voor

Schrijf u in op de Audi nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws uit het Audi universum en de beste aanbiedingen op het gamma.

Zijaanzicht Audi Q8 Sportback e-tron

Audi Q8 Sportback e-tron

Stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,1–19,5 (WLTP); Gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 0 g/km (WLTP). Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en uitstootwaarden volgens WLTP, en niet volgens NEDC, beschikbaar.

¹De CO₂-uitstoot en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
²Audi Q8 55 e-tron quattro: Stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,4–20,6 (WLTP); Gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 0 g/km (WLTP). Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en uitstootwaarden volgens WLTP, en niet volgens NEDC, beschikbaar.
³De oplaadtijd van de batterij en de maximale DC-laadcapaciteit bij High Power Charging (HPC) laadstations zijn berekend volgens DIN 70080 en kunnen variëren afhankelijk van een aantal verschillende factoren, waaronder omgevings- en batterijtemperatuur, het gebruik van andere landspecifieke connectoren, het gebruik van de preconditioningfunctie (bijvoorbeeld op afstand bediende airconditioning van het voertuig), de beschikbare capaciteit bij het laadstation, de laadtoestand en de veroudering van de batterij. De laadcapaciteit neemt af naarmate de laadtoestand toeneemt. Er wordt rekening gehouden met laadverliezen.
⁴Van toepassing voor Audi Q8 55 e-tron quattro: stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,4–20,6; CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0. Informatie over brandstof-/stroomverbruik en CO₂-emissies met actieradius afhankelijk van de geselecteerde uitrusting van het voertuig. Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP beschikbaar, en niet volgens NEDC.
⁵Audi Q8 55 e-tron quattro: stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,4–20,6; CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0. Informatie over brandstof-/stroomverbruik en CO₂-emissies met actieradius afhankelijk van de geselecteerde uitrusting van het voertuig. Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP beschikbaar, en niet volgens NEDC.
⁶Bezoek www.nl.audi.be/be/web/nl/connect.html of neem contact op met uw Audi verdeler voor meer informatie over Audi connect.
⁷Afhankelijk van beschikbaarheid in het land. De actuele compatibiliteit van het iOS/Android-besturingssysteem vindt u in de beschrijving van de myAudi-app in de betreffende app store. Voorafgaande registratie op https://my.audi.com/ is vereist.
⁸De Range-modus begrenst bijvoorbeeld de topsnelheid tot zo'n 90 km/u, past de instellingen aan voor comfortfuncties zoals de automatische airconditioning, en deactiveert de stoelverwarming.
⁹Onderdeel van Audi connect navigatie & infotainment. Afhankelijk van landspecifieke beschikbaarheid. De actuele compatibiliteit van het iOS/Android-besturingssysteem vindt u in de beschrijving van de myAudi-app in de betreffende app-store. Voorafgaande registratie op https://my.audi.com/ is vereist.
¹⁰De service voor het gebruik van de Plug & Charge-functie is beschikbaar in de landen Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije. Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Voorlopig is de service in Europa (ECE) alleen beschikbaar bij laadstations in het IONITY-netwerk met Plug & Charge-functie. De service wordt landspecifiek uitgebreid met andere laadpuntexploitanten (CPO's). In Noord-Amerikaanse markten (NAR) is de service voor het gebruik van de Plug & Charge-functie beschikbaar bij laadstations gemarkeerd met Plug & Charge die worden uitgebaat door elektrify america.
¹¹De genoemde laadsystemen zijn optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs. Het e-tron laadsysteem compact heeft een laadvermogen tot 11 kW. Het e-tron laadsysteem connect heeft een laadvermogen tot 22 kW (alleen in combinatie met boordlader tot 22 kW, optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs). De laadcapaciteit is afhankelijk van het gebruikte type netaansluiting, de spanning van het land en het aantal beschikbare fasen van het elektriciteitsnet en de eigen huisinstallatie van de klant. Het kan daarom in sommige gevallen lager zijn. De netaansluitkabel met industriële connector en de bedieningseenheid van het laadsysteem zijn op elkaar afgestemd en maken een bepaalde laadcapaciteit mogelijk. Hoewel het technisch mogelijk is om de netaansluitkabel later op een andere industriële connector aan te sluiten, kan dit tot een lagere laadcapaciteit leiden.
¹²Verkrijgbaar tegen meerprijs bij Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
¹³Let op: de twee AC-laadpoorten kunnen niet gelijktijdig worden gebruikt. Het gelijktijdige gebruik van beide AC-laadpoorten wordt voorkomen door een vergrendelingsconcept voor de laadkleppen.
¹⁴Thuis opladen met 22 kW vereist het e-tron laadsysteem connect, optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs, of een alternatieve thuislaadoplossing die 22 kW AC ondersteunt. Het standaard e-tron laadsysteem compact is begrensd op 11 kW.
¹⁵Om gebruik te maken van Plug & Charge is een abonnement nodig op Audi charging. Vervolgens kan de dienst via de myAudi-app worden geactiveerd en wordt het bijbehorende elektronische Plug & Charge-certificaat voor het gebruik van de dienst “over the air” naar het geselecteerde Plug & Charge-compatibele voertuig verzonden.
Sinds 01-01-2023 is het noodzakelijk om een contract af te sluiten met Audi Charging.
De service voor het gebruik van de Plug & Charge-functie is – net als de e-tron Charging Service/Audi Charging – beschikbaar in Europa in de landen Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije. Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Voorlopig is de service in Europa (ECE) alleen beschikbaar bij laadstations in het IONITY-netwerk met Plug & Charge-functie. De service wordt landspecifiek uitgebreid met andere laadpuntexploitanten (CPO's). In Noord-Amerikaanse markten (NAR) is de service voor het gebruik van de Plug & Charge-functie beschikbaar bij laadstations gemarkeerd met Plug and Charge die worden uitgebaat door elektrify america.
¹⁶Voor de service is een betalend data-abonnement van een Audi partner vereist. De algemene beschikbaarheid van online mediastreaming is landspecifiek. Om deze functie te gebruiken, hebt u doorgaans een account bij een mediastreamingdienst nodig. Als gevolg hiervan kunnen extra kosten ontstaan. Om u de online mediastreamingdienst met al zijn functionaliteiten te kunnen aanbieden, kan het nodig zijn om informatie (meestal updates) in uw voertuig op te slaan.
¹⁷Vanwege fysieke beperkingen kan de maximale output voor de gegeven versnellingscijfers meerdere, maar niet een onbeperkt aantal, keren na elkaar worden herhaald.
¹⁸Let op: de systemen werken alleen binnen de systeemgrenzen en helpen bij het rijden. De bestuurder blijft echter verantwoordelijk voor het besturen van het voertuig en dient te allen tijde oplettend te zijn.
¹⁹Van Audi Sport GmbH.
²⁰Voor informatie over beschikbaarheid, neem contact op met uw Audi verdeler. Apple en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Apple Inc. of haar dochterondernemingen. Apple Music maakt deel uit van de optionele uitrusting Audi connect navigatie & infotainment. De algemene beschikbaarheid van Apple Music is landspecifiek. Een data-abonnement en een account bij Apple Music zijn vereist. Hierdoor kunnen extra kosten ontstaan. Apple Music behoudt zich het recht voor om de service op elk moment te deactiveren. Neem voor meer informatie contact op met uw Audi verdeler.
²¹Audi SQ8 Sportback e-tron quattro: stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 27,0–23,5; CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0. Informatie over brandstof-/stroomverbruik en CO₂-uitstoot met actieradius afhankelijk van de geselecteerde uitrusting van het voertuig. Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP, en niet volgens NEDC, beschikbaar.
²²Originele Audi Accessoires zijn tegen meerprijs verkrijgbaar bij AUDI AG. Accessoires worden niet meegerekend bij de berekening van het brandstofverbruik en de emissiecijfers van het voertuig. Daarom kunnen accessoires pas na de eerste registratie worden gemonteerd.
²³Lichtmetalen velgen met glansgedraaide of glansgefreesde afwerking, en gepolijste of gedeeltelijk gepolijste lichtmetalen velgen, mogen niet worden gebruikt bij winterse wegomstandigheden. Om fabricageredenen is het velgoppervlak niet voldoende beschermd tegen corrosie voor dergelijk gebruik, en kan dit permanent worden beschadigd door strooizout of dergelijke.
²⁴CO₂-emissies die momenteel niet met technische middelen kunnen worden voorkomen, worden gecompenseerd met carbon credits.
²⁵Audi exclusive is een optie van Audi Sport GmbH. Voor gedetailleerde informatie over de standaarduitrusting en optionele uitrusting kunt u contact opnemen met uw Audi partner of www.audi.com bezoeken.
²⁶De vermelde uitrusting is optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs.
²⁷Afhankelijk van beschikbaarheid in het land.
²⁸Dinamica microvezel is een ademend microvezelmateriaal, vervaardigd met een aandeel gerecycleerde polyestervezels en verwerkt PET.
²⁹De getoonde laadtarieven en de laadpas zijn afkomstig van Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). De tarieven gelden met een myAudi-account en de myAudi-app. In de myAudi-app moeten de volledig elektrische Audi (op basis van voertuigidentificatienummer) en een hoofdgebruiker zijn vastgelegd. Het abonnement heeft een vaste looptijd van 12 maanden en zal automatisch verlopen na deze periode. Het verbreken van het contract tijdens de looptijd van het abonnement is niet mogelijk.
Afhankelijk van het mobiele telefoonabonnement kunnen extra kosten afgerekend worden.
Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw. Deze webpagina is gebaseerd op informatie voor de Duitse markt. Voor de juiste prijzen in België en andere landen raadpleegt u de myAudi-app. Om uw auto in de myAudi-app aan te melden, heeft u het voertuigidentificatienummer nodig. Abonnementen kunnen afgesloten worden vanaf 01/01/2023.
³⁰Om gebruik te maken van Plug & Charge is een abonnement nodig op Audi charging (basic, plus, pro) en moet zowel de wagen als laadpaal compatibel zijn met Plug & Charge. Afhankelijk van het mobiele telefooncontract kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.