Audi SQ5 TDI > Audi Q5 > Audi België

Sportief, veelzijdig en krachtig.
De nieuwe Audi SQ5 TDI.

Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 8,6–8,2 l/100km (NEDC*: 6,8–6,6 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 225–213 g/km (NEDC*: 177–172 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

De Audi SQ5 TDI is een alleskunner: op de snelweg geeft hij iedereen het nakijken, in de stad brengt hij u probleemloos waar u moet zijn en op ruwer terrein gaat hij vinnig op z'n doel af. Zijn sportieve rijstijl, krachtige koppel en opperste gebruiksgemak dankt hij aan het aangepaste rijconcept.

Download alle
00:00 | 00:00
  • Ronduit opvallend: de remklauwen kunnen optioneel rood worden gelakt.

  • De Audi SQ5 TDI is van alle markten thuis, zowel op de baan als offroad.

  • De gebalde achterlichten en indrukwekkende uitlaat domineren de achterkant.

  • De krachtige voorkant met Singleframe-rooster, koplampen en zijdelingse luchtinlaten.

  • In profiel valt de Audi SQ5 op door zijn krachtige lijnen.

  • De LED-richtingaanwijzers zijn ingewerkt in de standaard verwarmde buitenspiegels.

  • Geniet volop van de vele digitale functies in de cockpit van de Audi SQ5 TDI.

  • De S-sportzetels van leder en alcantara kunnen worden afgewerkt met stijlvol nappaleder, diamantstiksels en een pneumatische massagefunctie.

  • De optionele Audi virtual cockpit toont alle belangrijke gegevens over de rijprestaties.

Sportiviteit in cijfers

255 (347)

kW (pk)

vermogen

700

newtonmeter

koppel

5.1

seconden

Acceleratie van 0 tot 100 km/u

Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 8,6–8,2 l/100km (NEDC*: 6,8–6,6 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 225–213 g/km (NEDC*: 177–172 g/km)

De essentie van de Audi SQ5 TDI

De 255 kW (347 pk) worden geleverd door de geavanceerde 3.0 V6 TDI-motor. In de turbolader zien we een opvallende nieuwigheid: een elektrisch aangedreven compressor die zijn stroom krijgt van het 48 V boordstroomnet, bewijst zijn nut vooral bij lagere toerentallen. U voelt de voordelen bij het starten en inhalen aangezien het volledige koppel (maximum 700 newtonmeter) al beschikbaar is net boven het stationaire toerental. Ook een bescheiden hybridesysteem draagt zijn steentje bij aan de efficiëntie. Als u uw voet bij een snelheid van 55 tot 160 km/u van het gaspedaal haalt, recupereert het systeem energie die het opslaat in een oplaadbare batterij en vervolgens weer vrijgeeft voor, bijvoorbeeld, een opmerkelijk snellere start. Het resultaat van al deze innovaties? Rijwaarden die vlotjes het niveau van een sportwagen halen. De Audi SQ5 TDI sprint in 5,1 s van 0 tot 100 km/u. De krachtoverbrenging tot de maximumsnelheid van 250 km/u is te danken aan de quattro permanente vierwielaandrijving en de comfortabele tiptronic met acht verhoudingen.

Motor Audi SQ5

Scherpe lijnen

Het exterieur van de Audi SQ5 is ronduit indrukwekkend: de schouderlijn loopt als een vloeiende golf helemaal van de motorkap over de flanken naar achter en verleent de auto zo een onmiskenbaar dynamische look. Vooraan valt vooral het Singleframe-rooster op. De dakspoiler zorgt voor een sportieve afwerking. Maar de designtaal uit zich ook in de kleinere details: de behuizing van de verwarmde buitenspiegels met ingewerkte ledrichtingaanwijzers is behoorlijk indrukwekkend met zijn aluminium look. Bovendien kunt u uw Audi SQ5 TDI een persoonlijke toets geven met uw eigen lievelingskleur.

Sport SUV Audi SQ5

Dynamisch rijgevoel

Krachtig als een SUV, vinnig als een sportwagen – de Audi SQ5 TDI is een multitalent. De S-sportophanging, die standaard is, met schokdempingsregeling, ligt 30 millimeter lager bij de grond dan de standaardophanging van de Audi Q5. Uw rijervaring past u eenvoudig aan met de verschillende rijmodi van ons Audi drive select-systeem, dat ook standaard is. Het optionele rijdynamieksysteem verhoogt het rijcomfort, bijvoorbeeld in de bochten of wanneer u van rijstrook verandert. Maar vooral tijdens het parkeren zult u veel minder moeten bijsturen. De Audi SQ5 TDI is standaard uitgerust met aluminium 20-duimsvelgen, maar op aanvraag zijn er ook 21-duimers beschikbaar.

Discrete rijhulpsystemen

Onze optionele rijhulpsystemen laten u genieten van een comfortabele en efficiënte rijervaring. De predictive efficiency assistant bijvoorbeeld geeft van tevoren aan wanneer u kunt beginnen met brandstofbesparende uitrol- en zeilfases wanneer er weinig verkeer op de baan is. Wanneer het iets minder vlot vooruit gaat, kunnen de adaptive cruise control en de fileassistent het sturen gedeeltelijk van u overnemen. De Audi active lane assist ten slotte houdt u keurig op uw eigen rijstrook.

Audi SQ5 Sport SUV

Elegant, sportief en uitnodigend

Het interieur van de Audi SQ5 TDI is voorzien van donkere tinten. Kwaliteitsinlegstukken en indien gewenst verfijnde houtapplicaties benadrukken het stijlvolle karakter. Neem plaats in de standaard sportzetels voor de chauffeur en de passagier vooraan. De hoogte, overlangse positie, zithelling en rugleuning zijn elektrisch regelbaar. De zijdelingse steunen ondersteunen u in het bochtenwerk. Het optionele glazen panoramadak zorgt, vooral bij langere ritten, voor een aangename sfeer, waardoor het interieur baadt in het licht. De verbeterde airconditioning en efficiënte ventilatie ten slotte zorgen voor een aangenaam binnenklimaat.

Interieur Audi SQ5 sportieve SUV
Meer over het sportieve design
Koplamp Audi SQ5

Intelligente verlichtingstechnologie

Kies voor progressieve lichttechnologie voor de Audi SQ5 TDI met de optionele Audi Matrix LED-koplampen. Een camerasysteem met ledverlichting en precieze optiek detecteert automatisch aankomend en achterliggend verkeer en dimt de desbetreffende leds, terwijl de andere zones volledig verlicht blijven. Daarbovenop zien de Audi Matrix LED-koplampen er ook nog eens bijzonder indrukwekkend uit: de opvallende verlichtingssignatuur is zowel overdag als 's nachts heel herkenbaar.

Uw digitale cockpit

Dit kan in de toekomst uw zenuwcentrum zijn: met het multifunctionele stuur bedient u de optionele Audi virtual cockpit recht voor u en met de optionele MMI navigation plus met MMI all-in-touch beschikt u over alweer een technologisch hoogstandje dat uw verplaatsingen er alleen maar eenvoudiger op maakt.

Cockpit Audi SQ5
Meer over het bedieningsconcept en infotainment

Flexibel gebruik

Gaat u met het hele gezin op vakantie of gewoon uw wekelijkse boodschappen doen? Dankzij de ruime laadcapaciteit leent uw Audi SQ5 TDI zich voor tal van doeleinden. Het koffervolume bedraagt 510 liter, en met de rugleuning van de achterzetels neergeklapt klimt de nuttige opbergruimte tot 1510 liter.

Achterbank Audi SQ5
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.