Audi Q4 Sportback e-tron concept: compacte, elektrische coupé
  • stage_exterior_front.jpg
Audi Q4 e-tron Sportback

Audi Q4 e-tron Sportback

Compacte, elektrische coupé
De Audi Q4 Sportback e-tron concept

Nog sportiever. Nog dynamischer. En efficiënt en hoogtechnologisch als vanouds. De intrede van Audi Q4 Sportback e-tron concept in het 100% elektrische gamma van Audi gaat zeker niet onopgemerkt voorbij. Zijn atletische schoonheid, ruime interieur en krachtige motoren zijn allemaal kenmerken die hem meteen tot een vaste waarde in het Audi-universum katapulteren. Afspraak op de baan in 2021.

Twee krachtige en zuinige motoren

Om prestaties te kunnen leveren op het niveau van een coupé, is de Audi Q4 Sportback e-tron concept voorzien van twee elektrische motoren: een op de vooras en een op de achteras. De achterste levert een vermogen van 150 kW en een koppel van 310 Nm, die vooraan is goed voor 75 kW en 150 Nm. De batterij, ingewerkt in de vloer van de wagen, heeft een capaciteit van 82 kWh, goed voor een rijbereik van ruim 450 kilometer volgens de WLTP. Met zijn maximale oplaadvermogen van 125 kW is de batterij in amper 30 minuten weer voor 80% van zijn totaalcapaciteit opgeladen.

Twee krachtige en zuinige motoren

Verleidelijk en dynamisch

Elke elektrische Audi is uniek. U herkent de Audi Q4 Sportback e-tron concept vooraan meteen aan het brede, achthoekige en bijna verticale Singleframerooster. Zijn uitgesproken daklijn, die zich uitstrekt tot aan de afhellende D-stijlen, benadrukt zijn dynamische karakter. En hoewel de Audi Q4 Sportback e-tron concept duidelijk tot de e-tronfamilie behoort, onderscheidt hij zich van de andere modellen door het opvallende design van de diffusor – geïntegreerd in het koetswerk, de horizontale lamellen en het verlichte e-tronsymbool in het midden. Tot slot laten de grote 22" wielen geen twijfel bestaan over zijn prestaties.

Een ruim, geraffineerd en duurzaam interieur

Elektrische voertuigen hebben een uniek voordeel ten opzichte van wagens met een verbrandingsmotor: omdat er geen overbrengingsas is, bieden ze veel meer ruimte in het interieur. In de Audi Q4 Sportback e-tron concept genieten alle passagiers dus van een ruim zitcomfort. Ook de gebruikte kleuren spelen in op dit ruimtegevoel. In het bovenste gedeelte zijn ze licht en warm, onderin en op de vloer worden ze donkerder met uitgesproken contrasten. Het melkwitte plexiglas op de inzetstukken creëert een intens diepte-effect. De vier zetels zijn comfortabel overtrokken met alcantarahoezen, die prachtig zijn afgewerkt met dubbele sierstiksels met dikke draad. En aangezien duurzaamheid een prioriteit is bij Audi, zijn de tapijten gemaakt van gerecycleerde materialen.

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080_USP_motor.jpg
1920x1080_USP_motor.jpg

Zevende telg van de familie

De bedoeling van Audi is duidelijk: tegen 2025 meer dan 20 elektrische voertuigen aanbieden en de elektrische wagen positioneren als spil van een duurzame energietransitie. En dit aan de hand van een steeds uitgebreider mobiliteitsgamma. Met de Audi Q4 Sportback e-tron concept brengt het merk met de vier ringen al zijn zevende telg van de e-tronfamilie op de markt. Dit model is compacter en toegankelijker, waardoor een compromisloze rijstijl almaar dichterbij komt.

Zevende telg van de familie