Onderweg opladen > De Audi e-tron elke dag opnieuw > e-tron > Audi België

Onderweg opladen.

U wilt de vrijheid om lange afstanden te rijden met een elektrische auto en de flexibiliteit om uw auto op te laden wanneer u onderweg even stopt. Of u vindt het fijn om alternatieven te hebben wanneer u thuis niet kunt opladen. Welke van deze situaties ook op u persoonlijk van toepassing is, een netwerk van openbare laadmogelijkheden is cruciaal.

Meer dan 100.000 publieke laadpunten: e-tron Charging Service¹

De e-tron Charging Service¹ biedt u uniforme toegang tot een van de grootste netwerken van openbare laadpunten in Europa. U kan gebruik maken van meer dan 100.000 openbare laadpunten in 16 Europese landen waaronder bekende aanbieders als Ionity, Allego, Bluecorner en EVBox. Die lijst wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe landen, nieuwe providers en nieuwe laadpunten. Met e-Roaming wordt het eenvoudig om met één enkel contract ook in het buitenland te laden. Uniforme en transparante tarieven zijn een van de voordelen van de Audi e-tron Charging Service1. Via de myAudi portal en de myAudi app² vindt u een overzicht van al uw openbare laadprocessen en uw facturen.

e-tron
 • Medium-Audi-envisions-a-charging-station-for-the-electric-era--celebrating-the-new-all-electric-Audi-e-tron-SUV-in-San-Francisco-4727.jpg
  100.000 laadstations

  Met de Audi e-tron Charging Service¹ kunnen Audi e-tron klanten gebruikmaken van een netwerk van meer dan 100.000 laadstations, inclusief de snellaadstations van Ionity en Fastned. Daarnaast blijft dit netwerk van snellaadpalen langs snelwegen en gewestwegen in ijltempo groeien.

 • 1920x1080_A_E-TRON_181023_detail.jpg
  Opladen in het buitenland

  Eén contract, één kaart, één toegangspunt - in 16 Europese landen: met één enkel contract kunnen Audi e-tron klanten dankzij de e-tron Charging Service1 eenvoudig en zorgeloos hun auto opladen, zelfs buiten de landsgrenzen, zonder extra kosten.

 • 1920x1080-L1005487_v01.jpg
  De myAudi app²

  De myAudi app² is bijzonder veelzijdig. U kunt die gebruiken om informatie te raadplegen over alle laadpunten in het netwerk en uw route te plannen waarbij rekening gehouden wordt met belangrijke parameters als batterijcapaciteit, verbruik en laadtijden onderweg. Na de route berekening stuurt u zorgeloos de route van de app naar de MMI display van uw Audi e-tron. Bovendien houdt de app u op de hoogte van de status van de laadbeurt van uw Audi e-tron.

 • A191271_large.jpg
  Laadkaart

  Audi e-tron klanten kunnen laadpunten activeren met de laadkaart van de e-tron Charging Service¹ of met de myAudi app². De identificatie en afrekening verlopen automatisch, dus u hoeft zich verder nergens om te bekommeren.

Audi e-tron opladen met IONITY

Snel laden wanneer u lang onderweg bent: het IONITY netwerk

Audi wil dat u optimaal kunt genieten van de mogelijkheden van uw Audi e-tron om lange trajecten af te leggen. Daarom werken we hard aan een krachtig netwerk van laadstations langs de Europese verkeersassen. IONITY is een bedrijf dat snelle laadstations installeert en exploiteert langs snelwegen en gewestwegen in 25 Europese landen. Dankzij hun HPC-netwerk (High Power Charging) met een laadvermogen tot 350 kW is het mogelijk om een groot bereik te halen met een elektrische wagen. De laadhaltes worden automatisch ingepland in de e-tron routeplanner. 30 minuten volstaan om de hoogvoltagebatterij van de Audi e-tron voor lange afstanden op te laden - de Audi e-tron gebruikt daarvoor een laadvermogen tot 150 kW.

 • Tegen 2020 zouden ongeveer 400 IONITY stations met gemiddeld 6 laadpunten in 25 Europese landen beschikbaar moeten zijn.
 • Comfortabele toegang 24 uur per dag, 7 dagen per week.
 • Eenvoudige afrekening via de e-tron Charging Service.
Meer informatie
e-tron

Onderweg laden met de EDI laadpas van D’Ieteren

EDI, wat staat voor Electric by D’Ieteren, biedt slimme laadmogelijkheden aan op het grootste netwerk laadpunten in Europa. Via een compatibele wallbox en/of laadpaal, is het mogelijk om met deze laadpas zowel thuis, op kantoor als openbaar te laden. Dankzij de optie van split billing kan je de kosten van al je laadbeurten ook factureren aan je werkgever of vennootschap. Nog een voordeel: u betaalt geen servicekosten, enkel de elektriciteitsprijs bepaald door de provider (tarief afhankelijk van de laadpaal).

Meer informatie
1
Toegang en netwerk: De e-tron Charging Service werd in het laatste kwartaal van 2018 uitgerold. Het aantal toegankelijke laadpunten groeit gestaag. Alleen gebruikers van een Audi e-tron kunnen de e-tron Charging Service gebruiken, want er is een voertuigidentificatienummer voor nodig. Europees netwerk: De e-tron Charging Service is momenteel beschikbaar in 16 Europese landen, maar er liggen al plannen op tafel om de dienst naar andere landen uit te breiden. De prijzen van de e-tron Charging Service zijn in elk land anders. Het aantal beschikbare laadpunten is in elk land anders en hangt af van hoezeer de beschikbare infrastructuur is ontwikkeld. We beweren niet dat er overal in een land een laadpunt beschikbaar is. Audi AG geeft geen garanties voor de goede werking en de beschikbaarheid van de laadpunten. De locatiegegevens van de laadinfrastructuur worden regelmatig bijgewerkt, zonder dat we beweren dat de informatie altijd volledig is. De e-tron Charging Service klantenkaart kan pas op het hele netwerk gebruikt worden 24 uur nadat de kaart werd geactiveerd. De eerste 24 uur kan de kaart indien nodig gebruikt worden met lokale beperkingen. Voor authenticatie via de myAudi app (QR-code op het laadpunt) hebt u een actieve radio- en internetverbinding nodig. Deze authenticatiemethode is niet beschikbaar op alle laadpunten.
2
Vereist dat u zich hebt geregistreerd, dat de hoofdgebruiker een contract heeft met myAudi en dat de naam van de hoofdgebruiker is ingevoerd in de MMI van het voertuig. Pas wanneer de hoofdgebruiker is geverifieerd en geregistreerd kunt u gebruikmaken van de functie om uw voertuig op afstand te bedienen (bv. uw auto openen of vergrendelen met de app). De reden waarom de naam van de hoofdgebruiker moet worden ingevoerd in de MMI van het voertuig, is omdat uw myAudi account gelinkt moet worden aan uw Audi om de vertrektijd in te kunnen stellen in de app zodat de app kan communiceren met uw Audi.
3
De laadcapaciteit hangt af van het type voedingskabel (stekker), de netspanning van uw land, het aantal beschikbare fasen op het elektriciteitsnet en de specifieke installatie in uw woning. Met andere woorden, de laadcapaciteit bij u thuis kan verschillen van die van uw buurman. De voedingskabel met een industriële stekker en de bedieningsunit van het laadsysteem zijn op elkaar afgestemd en zorgen voor een bepaalde laadcapaciteit. Het is technisch mogelijk om een andere industriële stekker te monteren op de voedingskabel, maar dat kan een negatieve invloed hebben op de laadprestaties.