Thuis laden > De Audi e-tron elke dag opnieuw > e-tron > Audi België

Thuis laden.

U kunt uw elektrische wagen of plug-inhybride comfortabel thuis opladen. Dat doet u het best 's nachts, als u de wagen toch niet gebruikt en er sowieso voldoende elektriciteit beschikbaar is. De volgende ochtend stapt u in uw opgeladen wagen en kunt u de dag aangenaam beginnen met puur rijplezier. Audi beschikt overigens over een krachtig, intelligent en allesomvattend laadconcept met de e-tron laadsystemen.

Modulair en flexibel: het compacte e-tron laadsysteem

Moeten auto's worden opgeladen via een huishoudelijk of industrieel stopcontact? Kan dat alleen thuis of ook in uw vakantiewoning? Het modulaire en compacte e-tron laadsysteem geeft u maximale flexibiliteit. Het bestaat uit een bedieningsunit die een kabel bevat om uw voertuig aan te sluiten én twee voedingskabels - één voor een huishoudelijk stopcontact en één met een industriële stekker. Het compacte e-tron laadsysteem heeft een laadcapaciteit tot 11 kW¹. Op de bedieningsunit kunt u manueel switchen tussen 100% en 50% laadprestaties. Dat kan handig zijn als u tegelijkertijd andere toestellen in huis wilt gebruiken. Het e-tron laadsysteem geeft de status van het laadsysteem en het laadproces weer aan de hand van leds op de bedieningsunit.

e-tron

Eenvoudig en intelligent: het e-tron connect² laadsysteem

U wilt uw voertuig natuurlijk opladen wanneer de stroom het goedkoopst³ is. De laadcapaciteit wordt automatisch aangepast wanneer u gelijktijdig andere toestellen in uw woning gebruikt en u ontvangt informatie over de gebruikte energie. Dat zijn maar enkele voordelen van het optionele connect² laadsysteem. Met dit systeem wordt uw voertuig verbonden met een compatibel Home Energy Management System (HEMS), waardoor de elektrische auto wordt geïntegreerd in uw smart home. Het e-tron connect² laadsysteem bestaat uit een bedieningsunit, een kabel om uw voertuig aan te sluiten - de lengte van de kabel kiest u zelf - en twee voedingskabels (een met een huishoudelijke stekker en een met een industriële stekker). De maximale laadcapaciteit bedraagt 22 kW¹. De bedieningsunit is voorzien van een 5-inch aanraakscherm. In de kit zit standaard een clip om de unit aan de muur te bevestigen.

e-tron

Home check en installatieservice

De home check, gratis met EDI, is een professionele controle van uw elektrische installatie. Ze dient om na te gaan of u een elektrische auto kunt opladen in uw woning. U kunt die rechtstreeks bij uw Audi partner aanvragen mits een vergoeding. De elektrotechnicus zal u advies geven over de laadmogelijkheden, maar hij zal u ook informeren over de best mogelijk laadoplossing met minimale laadtijden en kosten. De elektrotechnicus kan tevens kijken hoe uw huidige fotovoltaïsche systeem kan worden geïntegreerd in het laadsysteem. Mocht hij aanpassingen voorstellen aan de elektrische installatie van uw woning, dan zal hij daarvoor een gepersonaliseerde offerte opmaken.

Een offerte aanvragen
e-tron

Opladen met hernieuwbare energie

Indrukwekkende acceleratieprestaties en ongezien rijplezier zijn niet de enige redenen waarom het slim is om elektrisch te rijden. Naast lokale CO2-loze mobiliteit, is hernieuwbare energie een belangrijke stap in de richting van meer duurzaamheid. Via dit aanbod is het mogelijk om een contract af te sluiten met een lokale leverancier van groene energie die transparante tarieven en een eenvoudige overstap⁶ kan garanderen. Op die manier kunt u de energievoorziening van uw woning, elektrische wagen of plug-inhybride duurzamer maken.

1
De laadcapaciteit hangt af van het type voedingskabel (stekker), de netspanning van uw land, het aantal beschikbare fasen op het elektriciteitsnet en de specifieke installatie in uw woning. Met andere woorden, de laadcapaciteit bij u thuis kan verschillen van die van uw buurman. De voedingskabel met een industriële stekker en de bedieningsunit van het laadsysteem zijn op elkaar afgestemd en zorgen voor een bepaalde laadcapaciteit. Het is technisch mogelijk om een andere industriële stekker te monteren op de voedingskabel, maar dat kan een negatieve invloed hebben op de laadprestaties.
2
Het Audi connect laadsysteem komt in de loop van 2020 op de markt. De functies 'Gebruik van zonne-energie' en 'Bescherming tegen stroomuitval' zijn alleen beschikbaar als u het systeem hebt aangesloten op een compatibel Home Energy Management System (HEMS). Dat wordt niet aangeboden of geleverd door Audi AG. Om volledige compatibiliteit te garanderen, werkt Audi AG wel samen met de twee grootste aanbieders van HEMS, namelijk Home Energy Management Systemen Hager Group en SMA Solar Technology.
3
Deze functie is alleen nuttig als in het contract dat de klant individueel met zijn energieleverancier heeft afgesloten sprake is van verschillende prijzen voor elektriciteit, bijvoorbeeld dag- en nachttarieven. De verschillende elektriciteitstarieven moeten worden ingevoerd in uw myAudi account of een compatibel Home Energy Management System (HEMS).
4
Deze functie vereist dat u over een compatibel Home Energy Management System (HEMS) beschikt. Dat wordt niet aangeboden of geleverd door Audi AG. Om volledige compatibiliteit te garanderen, werkt Audi AG wel samen met de twee grootste aanbieders van HEMS, namelijk Home Energy Management Systemen Hager Group en SMA Solar Technology.
5
Vereist dat u zich hebt geregistreerd, dat de hoofdgebruiker een contract heeft met myAudi en dat de naam van de hoofdgebruiker is ingevoerd in de MMI van het voertuig. Pas wanneer de hoofdgebruiker is geverifieerd en geregistreerd kunt u gebruikmaken van de functie om uw voertuig op afstand te bedienen (bv. uw auto openen of vergrendelen met de app). De reden waarom de naam van de hoofdgebruiker moet worden ingevoerd in de MMI van het voertuig, is omdat uw myAudi account gelinkt moet worden aan uw Audi om de vertrektijd in te kunnen stellen in de app zodat de app kan communiceren met uw Audi.
6
Niet op alle e-tron markten verkrijgbaar.