A6 Berline TFSI e > Audi A6 > Audi België
Audi A6 Saloon 55 TFSI e quattro

Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro

Hij is zijn tijd ver vooruit.
De Audi A6 Berline
55 TFSI e quattro

Gecombineerd brandstofverbruik*/¹: 2,1–1,9 l/100 km - stroomverbruik: 17,4-17,9 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie*/¹: 47–43 g/km
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Wie zich wil onderscheiden van de massa moet zijn eigen weg gaan. De Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro helpt u daarbij op een indrukwekkende manier. De wagen biedt naast zijn efficiënte plug-in hybride aandrijving, een trendsettend bedieningsconcept, een comfortabel interieur en een atletisch design.

Plug-in hybride aandrijving in cijfers

Systeemprestaties

270

kW¹

(367 pk)

Versnelling

5.6

sec.¹

0 tot 100 km/u

Systeemkoppel

500

Nm¹

Maximum

1
Gecombineerd brandstofverbruik{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}/¹: 2,1–1,9 l/100 km - stroomverbruik: 17,4-17,9 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}/¹: 47–43 g/km

Vooruitgang wordt steeds aangedreven door een motor – of twee

Efficiëntie is nog steeds het sleutelwoord in de Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro. Dat is grotendeels te danken aan de vooruitstrevende combinatie van een verbrandingsmotor met een elektromotor (Gecombineerd brandstofverbruik*/¹: 2,1–1,9 l/100 km - stroomverbruik: 17,4-17,9 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie*/¹: 47–43 g/km). Het elektrische rijbereik bedraagt 53 kilometer – gemeten volgens de WLTP-methode. In combinatie met de 2.0 liter TFSI-motor lopen de systeemprestaties op tot 270 kW (367 pk) bij een koppel van 500 newtonmeter. Optrekken van 0 tot 100 km/u vraagt 5,6 seconden, de topsnelheid bedraagt 250 km/u.

Een referentie op het vlak van efficiëntie

Wie de top wil bereiken, moet flink wat uithoudingsvermogen aan de dag leggen. De Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro¹ stelt niet teleur. Zijn intelligente technologieën ondersteunen een efficiënte, zuinige rijstijl. Echt bijzonder is het aircosysteem met warmtepomp, dat de restwarmte van de elektrische aandrijving recupereert voor tal van toepassingen. Als interieurverwarming bijvoorbeeld, of om de energie-efficiëntie en bijgevolg het elektrische rijbereik van de auto te vergroten – zelfs bij lage temperaturen. Daarenboven beslist u zelf in welke van de drie rijmodi de wagen wordt aangedreven : EV, Battery-Hold of Hybride. De Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro¹ gebruikt bovendien een predictieve aandrijvingsstrategie om op basis van jouw routegegevens er voor te zorgen dat u uw bestemming zo efficiënt en comfortabel mogelijk bereikt.

A6 Berline 55 TFSI e quattro

De laadstatus is altijd zichtbaar.

De laaddienst van Audi, Audi e-tron Charging Service, geeft toegang tot ruim 110.000 laadpunten verspreid over Europa. Het enige wat u nodig hebt, is de e-tron Charging Service Charge Card, een kaart waarmee u ongeacht de provider uw batterij kunt opladen. Met de myAudi App² kunt u de diensten van Audi connect³ gebruiken op uw smartphone. Dat is vooral bij elektrische modellen bijzonder handig. Zo gebruikt u de app om de batterij en het resterende rijbereik van uw Audi te controleren, uw auto op te laden, de oplaadtimer in te stellen en de oplaad- en verbruiksstatistieken te raadplegen. Bovendien geeft de routeplanner in de app maar ook de MMI Navigatie in de Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro¹ de locatie van beschikbare laadstations weer.

Zijaanzicht van de A6 Berline 55 TFSI e quattro

Vooruitstrevend.
Waar u ook heen gaat

Het standaard topinfotainmentsysteem MMI Navigatie plus met MMI touch response bedient u helemaal intuïtief via twee schermen of stembediening. Met de Audi connect³ services krijgt u toegang tot onze digitale wereld. Ook standaard is de aantrekkelijke Audi virtual cockpit in hoge resolutie, waarop u alle belangrijke voertuiggegevens afleest. Zo houdt u bijvoorbeeld de laadstatus van de batterij in de gaten, het resterende elektrische rijbereik en tal van andere gegevens over de plug-inhybride aandrijving.

MMI Navigatie plus met MMI touch response

Stap de toekomst in

De Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro¹ biedt ruimschoots been- en hoofdruimte voor alle inzittenden. Enkele standaardelementen van het S line-sportpack zorgen voor dynamische accenten, waaronder de sportzetels vooraan. En als dat niet genoeg is om aan uw comforteisen tegemoet te komen, kunt u kiezen voor tal van opties die uw gevoel van welzijn en comfort nog verder vergroten: een panoramisch glazen dak, een luchtkwaliteitpack en het veelkleurige contour- en sfeerverlichtingspack.

Achterzetels in de Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro

Het exterieur: atletisch en dynamisch

De evenwichtige proporties, visueel korte overhangen en atletische oppervlakken van de Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro¹ weerspiegelen stuk voor stuk het dynamische karakter van deze auto. Zo zijn het S line-exterieurpack, het black optic-pack, de 19-duimswielen en de rode remklauwen allemaal standaarduitrusting. Ook het brede en diepliggende singleframe-rooster met brede, zijdelingse luchtinlaten, de in het oog springende wielkasten, over de deuren doorlopende schouderlijnen en uitgesproken sideblades onderaan zijn echte aandachtstrekkers. De glimmend zwarte achterkant maakt het voertuig optisch nog breder en de met elkaar in verbinding staande achterlichten zetten de laatste puntjes op de i.

Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro

Het is beter om te zien en gezien te worden

Ledachterlichten en dynamische richtingaanwijzers zijn standaard op de Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro¹, net zoals de Matrix-ledkoplampen. Bovendien kunt u kiezen voor het optionele premiumpack met HD-Matrix-ledkoplampen en dynamische richtingaanwijzers. De HD-Matrixtechnologie staat in voor een nauwkeurige verlichting van de baan zonder de andere weggebruikers te verblinden. De dynamische richtingaanwijzers gebruiken bij het afslaan visuele accenten die onmiskenbaar Audi zijn.

Achteraanzicht van de Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro
1
Gecombineerd brandstofverbruik{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}/¹: 2,1–1,9 l/100 km - stroomverbruik: 17,4-17,9 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}/¹: 47–43 g/km
2
Beschikbaarheid kan variëren naargelang het land. Compatibel vanaf Apple iOS 10.0 en Android 6. Voorafgaande registratie op www.audi.com/myaudi vereist. Actieve WLAN-verbinding tussen smartphone en Audi MMI vereist voor mediastreaming.
3
Meer informatie over Audi connect vindt u op www.nl.audi.be/connect of bij uw Audi verdeler.
4
Houd er rekening mee dat rijhulpsystemen de bestuurder tijdens het rijden maar kunnen helpen binnen de limieten van het systeem. De verantwoordelijkheid blijft altijd bij de bestuurder, die zijn aandacht op elk moment op de weg en bij het rijden moet houden.
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.