A3 Sportback TFSI e > Audi A3 > Audi België

Innovatief; elegant en efficiënt.
De Audi A3 Sportback TFSI e

Gecombineerd brandstofverbruik*: WLTP: 1,8-2,2 l/100 km (NEDC: 1,9-2 l/100 km)
Gecombineerde CO₂-uitstoot*: WLTP: 41-50 g/km (NEDC: 43-46 g/km)
Gecombineerd stroomverbruik*: 12,2–12,7 kWh/100 km
Contacteer uw concessiehouder voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

De kracht van een verbrandingsmotor en de efficiëntie van een elektromotor - in de Audi A3 Sportback TFSI e haalt u het beste uit de innovatieve aandrijvingscombinatie. Discrete hints in het exterieurdesign wijzen op het unieke karakter van deze auto.

Plug-inhybride aandrijving in cijfers¹

Systeemprestaties

150

kW

(204 pk)

Topsnelheid

222

km/u

Versnelling

7.6

seconden

0 tot 100 km/u

1
Gecombineerd brandstofverbruik*: WLTP: 1,8-2,2 l/100 km (NEDC: 1,9-2 l/100 km); gecombineerd stroomverbruik*: 12,2-12,7 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot*: WLTP: 41-50 g/km (NEDC: 43-46 g/km).

Gecombineerde aandrijving

De Audi A3 Sportback TFSI e¹ wordt aangedreven door een 1.4-liter TFSI-motor die parallel werkt met een elektromotor (gecombineerd brandstofverbruik*: WLTP: 1,8-2,2 l/100 km (NEDC: 1,9-2 l/100 km)); gecombineerd stroomverbruik*: 12,2-12,7 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot*: WLTP: 41-50 g/km (NEDC: 43-46 g/km)). Een plaatsbesparende lithium-ionbatterij onder de achterbank slaat de energie voor de elektromotor op. Met de batterij rijdt u minstens 40 km zuiver elektrisch in een stedelijke omgeving². Beide motors samen halen een systeemvermogen van 150 kW (204 pk). Zo sprint de Audi A3 Sportback TFSI e in 7,6 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 222 km/u.

Als u de Audi A3 Sportback 40 TFSI e¹ koopt als bedrijfswagen, geniet u van de nieuwe regels op de belasting van de bedrijfswagens. Die geldt in bepaalde gevallen ook voor plug-inhybrides. Deze zijn 100% fiscaal aftrekbaar in 2019 en nog 99% vanaf 2020. Wat het BIV betreft, zullen in Vlaanderen, tot 31 december 2020, plug-in hybrides met een uitstoot van maximaal 50g CO2/km vrijgesteld worden. Opgelet : in Brussel en Wallonië geldt er wel een belasting op de inverkeerstelling.

Meer over efficiëntie

Uw smartphone als afstandsbediening

Maak gebruik van de hybridespecifieke diensten in de myAudi-app⁴ voor meer gegevens over uw Audi A3 Sportback TFSI e¹: de voertuigstatus, de huidige laadstatus, het resterende elektrische bereik en de locatie. U krijgt er ook meer informatie te zien over uw vorige verplaatsingen, zoals het gemiddelde stroomverbruik. Bovendien kunt u de myAudi-app ook gebruiken voor bepaalde functies, zoals om de batterij te beginnen op te laden. Of u verwarmt uw Audi A3 Sportback TFSI e¹ al voor zodat u kunt instappen in een aangenaam warme auto.

Audi A3 Sportback TFSIe¹
Meer over opladen

Design onder hoogspanning

Tal van subtiele externe elementen wijzen erop dat dit de Audi A3 Sportback TFSI e¹ is. Het Audi Singleframe-rooster wordt omkaderd door een decoratief verchroomde rand vooraan. Het rooster zelf is mat zwart van kleur en bevat elf subtiele, horizontale chroomlamellen en het e-tronlogo. De e-tronbumper is uitgerust met de typisch voor de e-tron laaggelegen luchtinlaten met verchroomde lamellen en de e-tronspecifieke verlichtingssignatuur. De achterkant rondt het geheel af met een platinumgrijze diffusor.

Sportief en comfortabel

Ontgrendel de Audi A3 Sportback TFSI e¹ met behulp van de standaard comfortsleutel: het enige wat u hoeft te doen is de sleutel bij u hebben en de auto gaat automatisch open en dicht dankzij de sensoren in de deurhendels. Het e-tronlogo op de deurdrempels, de versnellingshendel en het dashboard maken duidelijk dat u in een plug-inhybride bent gestapt.

Cockpit Audi A3 Sportback TFSI e

Digitale informatie

Digitale informatieschermen recht voor u tonen u de belangrijkste informatie. De Audi virtual cockpit geeft niet alleen de snelheidsmeter weer, maar ook de vermogensmeter voor de algemene prestaties van het systeem, de rijmodus en de laadstatus van de batterij. Met de optionele MMI navigatie plus met MMI touch bedient u niet alleen tal van infotainmentfuncties in de Audi A3 Sportback TFSI e¹, maar ook het laadproces én u krijgt er het resterende elektrische rijbereik te zien.

Met het e-tron plus pack opteert u voor een allroundinfotainmentdienst. Die omvat niet alleen de Audi virtual cockpit, MMI navigatie plus met MMI touch, en drie jaar toegang tot de diensten van Audi connect⁵, maar ook de Audi phone box. Daarmee verbindt u uw smartphone met de buitenantenne van de auto, waardoor u een betere ontvangst hebt en handsfree kunt bellen. Bovendien kunt u in de Audi phone box uw smartphone inductief opladen als uw toestel is uitgerust met de Qi-standaard. 18"-wielen van gietaluminium met 5-parallelspakig design vervolledigen het e-tron plus pack.

Audi virtual cockpit in de Audi A3 Sportback TFSI e
1
Gecombineerd brandstofverbruik*: WLTP: 1,8-2,2 l/100 km (NEDC: 1,9-2 l/100 km); gecombineerd stroomverbruik*: 12,2-12,7 kWh/100 km; Gecombineerde CO₂-uitstoot*: WLTP: 41-50 g/km (NEDC: 43-46 g/km).
2
Gecombineerd elektrisch rijbereik volgens WLTP: minstens 40 km; elektrisch rijbereik in de stad volgens WLTP: minstens 40 km.
3
Beschikbaarheid kan variëren naargelang het land. Compatibel vanaf Apple iOS 10.0 en Android 6. Voorafgaande registratie op www.audi.com/myaudi vereist. Actieve WLAN-verbinding tussen smartphone en Audi MMI vereist voor mediastreaming.
4
Neem voor informatie over compatibele mobiele telefoons contact op met uw Audi verdeler.
5
Meer informatie over Audi connect vindt u op www.nl.audi.be/connect of bij uw Audi verdeler.
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw concessiehouder voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.