Audi A3 Sportback g-tron | Audi België
Audi A3 Sportback g-tron

Audi A3 Sportback g-tron

Een compacte sportwagen op aardgas.
De Audi A3 Sportback g-tron.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 6,4–6,0 m3/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 115–108 g/km (NEDC: 99–96 g/km)

Een sportief en vooruitstrevend exterieur, een puristisch en volledig digitaal interieur gecombineerd met een dynamische CNG aandrijving: de Audi A3 Sportback g-tron² is een krachtpatser op alle vlakken.

Audi A3 Sportback g-tron² in cijfers

Actieradius met CNG (NEDC)

495

km*

Maximum

Uitgestoten hoeveelheid kooldioxide

20

%

minder dan vergelijkbaar benzinemodel

Efficiëntieklasse

A

+

*Specificaties voor 16" tot 18" wielen.

Alternatief aandrijftype: Aardgas

De Audi A3 Sportback g-tron² is uitgerust met een bivalente 1.5 TFSI-motor. Het voertuig wordt voornamelijk aangedreven door een gecomprimeerde vorm van aardgas (CNG). Met zijn vermogen van 96 kW (131 pk) en koppel van 200 Nm accelereert de auto in 9,7 seconden van 0 naar 100 km/h. De S tronic met 7 versnellingen maakt vloeiend en razendsnel schakelen mogelijk.

Grotere actieradius: Drie gastanks

Deze vijfdeurs auto heeft, net als zijn voorganger, twee tanks van koolstofvezelversterkt polymeer (CFPR) onder de bagageruimtevloer, die elk ongeveer 7 kilo gas bevatten. De nieuwe Audi A3 Sportback g-tron² is bovendien uitgerust met een extra stalen gasfles die 4 kilogram CNG kan bevatten. Daarmee heeft hij een actieradius op gas van tot maar liefst 495 km (NEDC). Bij elk CNG-tankstation kan gecomprimeerd aardgas worden bijgevuld. Het voertuig schakelt over naar de reservemodus op benzine als de gasvoorraad laag begint te worden. De omschakeling van het ene type aandrijving naar het andere gebeurt automatisch.

Audi A3 Sportback g-tron rear

Kleuren en velgen

Combineer verschillende koetswerkkleuren en velgen met elkaar om een nieuwe Audi e-tron S² te ontwerpen, geheel volgens uw eigen ideeën.

2Y2Y_V29_Pyramid_AU38x_A3_Sportback_004_00.jpg
Gletsjerwit, metaakleur Gletsjerwit, metaakleur
Atollblauw, metaakleur Atollblauw, metaakleur
Manhattangrijs, metaakleur Manhattangrijs, metaakleur
Pythongeel, metaakleur Pythongeel, metaakleur
Tangorood, metaalkleur Tangorood, metaalkleur
Lichtmetalen velgen, 10-spaaks ster Lichtmetalen velgen, 10-spaaks ster
Lichtmetalen velgen, 5 parallelle spaken Lichtmetalen velgen, 5 parallelle spaken
Lichtmetalen velgen, 5-Y-spaken, grafietgrijs, glanzend Lichtmetalen velgen, 5-Y-spaken, grafietgrijs, glanzend
Lichtmetalen velgen, 5-armige dynamiek Lichtmetalen velgen, 5-armige dynamiek
Lichtmetalen velgen, 5-armige flag design, platinagrijs, glanzend Lichtmetalen velgen, 5-armige flag design, platinagrijs, glanzend

Sportiviteit door ontwerp: Het exterieur

Slechts één klein, maar veelzeggend detail wijst op het alternatieve aandrijftype: het g-tron-embleem op het deksel van de kofferruimte van 280 liter. Een duidelijke indicatie dat dit Audi-model een CNG-aandrijving heeft. De laaggelegen gastanks zijn perfect in het chassis geïntegreerd en hebben geen invloed op de rijdynamiek. Met zijn opvallend uitgesneden wielkasten, ruime spoorbreedte en V-vormige schouderlijn is de Audi A3 Sportback g-tron² van buitenaf duidelijk herkenbaar als een Sportback.

Achterlichten Audi A3 Sportback g-tron
Functionaliteit ontmoet purisme: Het interieur

Het interieur van de Audi A3 Sportback g-tron² wordt gekenmerkt door een puristische black-panel-look. Precieze horizontale lijnen en oppervlakken met een helder design benadrukken de breedte van de cockpit. In de middenconsole naast de bestuurdersstoel is een ronde, sensorische volumeregeling ingebouwd die met cirkelvormige vingerbewegingen wordt bediend. Een groot opbergvak bevat het inductieve oplaadstation van de Audi phone box en twee USB-aansluitingen. Voor meer individualiteit in het interieur van de Audi A3 Sportback g-tron² is er het optionele contour- en sfeerverlichtingspakket. Dit biedt een keuze uit 30 kleuren waarmee u de sfeer kunt bepalen zoals u dat wilt.

Digitaal en ergonomisch: Weergave en bediening

De Audi A3 Sportback g-tron² beschikt over een volledig digitaal en intuïtief weergave- en bedieningsconcept. De lay-out, ontworpen met de bestuurder in gedachten, zorgt voor een comfortabele bediening van tal van functies, zelfs tijdens het rijden – bijvoorbeeld via het centrale aanraakscherm. Het digitale 10,25" instrumentenpaneel geeft de resterende actieradius in beide modi (CNG en benzine) afzonderlijk weer. De optioneel verkrijgbare Audi virtual cockpit plus biedt een 12,3" centraal display en aanvullende grafische weergavemogelijkheden. Het optionele head-updisplay projecteert belangrijke informatie op de voorruit in het directe gezichtsveld van de bestuurder.

Interieur Audi A3 Sportback g-tron

Onze andere twee g-tron-modellen

1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
A3 Sportback g-tron: Gecombineerd brandstofverbruik¹: CNG 3,6–3,5 l/100 km; gecombineerde CO₂-emissies¹: CNG 99–96 g/km.
3
A4 Avant g-tron: Gecombineerd brandstofverbruik¹: 7,6–6,8 m3/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 135–121 g/km (NEDC: 111–105 g/km)
4
A5 Sportback g-tron: Gecombineerd brandstofverbruik¹: 7,3–6,5 m3/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 131–116 g/km (NEDC: 111–104 g/km)