Audi A3 Cabriolet > Audi A3 > Audi België

De nieuwe
Audi A3 Cabriolet

Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 8,1–6,4 l/100km (NEDC*: 6,8–5,2 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 182–146 g/km (NEDC*: 155–119 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Met zijn fijne hertekende lijnen oogt de vernieuwde Audi A3 Cabriolet sportiever en expressiever dan ooit. Het Singleframe‐radiatorrooster vertoont scherpere omtrekken en is breder. De koplampen zijn vlakker en hebben opvallende contouren. Dankzij de horizontaal georiënteerde achterlichten en de scheidingsrand boven de hertekende diffusor accentueert de achterzijde de breedte van de vernieuwde A3 Cabriolet. Het succesvolle model van Audi is nu nog aantrekkelijker.

De Audi A3 Cabriolet komt aan de start met tal van nieuwe optionele uitrustingen en een ingrijpend gemoderniseerd motorenaanbod. De Audi Virtual Cockpit, rijbijstandssystemen uit het hogere segment, de Matrix‐ledkoplampen zijn hier slechts een aantal voorbeelden van. De Audi A3 Cabriolet legt andermaal de lat hoger in het segment van compacte premiumwagens.

Download alle
00:00 | 00:00
  • De krachtige motorkap, het singleframe-radiatorrooster en de platte koplampen accentueren het dynamische uiterlijk van de Audi A3 Cabriolet.

  • De Audi A3 Cabriolet is uitgerust met opvallende achterlichten die gecombineerd worden met individuele achterlichtsymbolen. Daarbovenop hebben de led- en Audi Matrix LED-koplampen dynamische richtingaanwijzers die ingebouwd zijn in de achterlichten.

  • De Audi A3 Cabriolet is uitgerust met opvallende grafische verlichtingselementen: bi-xenonlampen zijn standaard, maar ook ledkoplampen en Audi Matrix ledkoplampen zijn verkrijgbaar als optie.

  • De verschillende uitrustingsniveaus geven u de kans om uw wagen te personaliseren. Vergeet ook het S line-sportpakket niet, voor een dynamische uitstraling.

  • Het interieur toont de herkenbare topkwaliteit van Audi: het multifunctiestuur in 3-spakendesign kan verwarmd worden op vraag.

  • In het midden van het dashboard: de ronde draaiknop en zijn ring, die wit oplichten met de MMI touch-optie. Het oppervlak is ook een aanraakscherm.

  • Nog een opvallend element in het interieur is het innovatieve bedienings- en displayconcept van de volledig digitale Audi virtual cockpit.

  • De Audi phone box in de centrale armsteun verbindt via near-fieldkoppeling iedere compatibele gsm met de antenne van de wagen, waardoor de telefoon via inductie kan worden opgeladen.

  • De hifi-oplossing van topkwaliteit: het optionele Bang & Olufsen Sound System.

Strakke concentratie

De Audi A3 Cabriolet is precies en expressief in ieder detail; zelfs de voorkant is tekenend voor het vastberaden karakter van de auto. Het Singleframe-radiatorrooster met kegelvormige bovenhoeken is steengrijs; de uitstekende kruiselingse lamellen en de Audi ringen zorgen voor een driedimensionele look. Een slank verchroomd kader omringt het rooster. De wigvormige koplampen met hun gegolfde onderhoeken hebben een plat profiel; een verchroomde vleugel omringt de binnenkant.

Design Audi A3 Cabriolet in rood

Geruisloos & volledig automatisch

Zoals iedere Audi cabriolet is ook de Audi A3 Cabriolet uitgerust met een volledig automatisch stoffen dak dat harmonieus aansluit bij de designlijnen van de auto. Het dak kan worden geopend of gesloten zelfs terwijl de auto rijdt (met een maximumsnelheid tot 50 km/u (31,07 mph). Wanneer het dak open is, neemt het nauwelijks plaats in in de koffer en bovendien is het lichter dan een vergelijkbaar stalen plooidak; dat vermindert het totaalgewicht van de vierzitscabriolet en verlaagt het zwaartepunt.

Automatisch dak Audi A3 Sportback cabriolet

Progressieve verlichtingstechnologie

Nacht wordt dag: de optionele Audi Matrix LED-koplampen zorgen voor een heldere en gelijkmatige verlichting van de weg. Binnen de grenzen van het systeem worden voor- en achterliggers gedetecteerd en uitgevlakt zodat andere zones tussen en naast hen volledig verlicht blijven. De uiterst adaptieve lichtverdeling zorgt niet alleen voor een betere verlichting van de baan, maar ook voor meer veiligheid en comfort. Daarnaast benadrukken de dynamische richtingaanwijzers de progressieve verlichtingstechnologie – ook achteraan.

Koplampen en grill Audi A3 Sportback Cabriolet
Meer over verlichtingstechnologie

Sportief & dynamisch

De Audi A3 Cabriolet is ook uitgerust met uiterst geavanceerde transmissietechnologie. De 1.8 TFSI is gekoppeld aan een S tronic met zeven versnellingen; samen met het dynamische rijsysteem Audi drive select (standaard bij Ambition) levert deze bliksemsnelle transmissie met dubbele koppeling ook een vrijloopfunctie die het brandstofverbruik nog verder verlaagt. De 1.4 TFSI-cilinder brengt op vraag via een manuele transmissie kracht over op de voorwielen. De A3 Cabriolet zal overigens ook kunnen worden uitgerust met quattro vierwielaandrijving.

*Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 8,1–6,4 l/100km (NEDC*: 6,8–5,2 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 182–146 g/km (NEDC*: 155–119 g/km)

Achterkant Audi A3 Sportback cabriolet in rood

Comfortabel en innovatief

Hoogtepunt in het interieur van de Audi A3 Cabriolet is de Audi Virtual Cockpit. Het optioneel verwarmde driespakenstuur en de optionele massagefunctie in de bestuurderszetel staan in voor extra comfortabele ritjes. De verschillende uitrustingslijnen geven u de kans om uw wagen te personaliseren – naast de basisuitrusting is er ook het S line-sportpakket voor een dynamische uitstraling.

Stoelen en bekleding Audi A3 Sportback cabriolet

Bedieningsconcept
en infotainment

Optioneel kan de Audi A3 Cabriolet worden uitgerust met de volledig digitale Audi virtual cockpit, die alle informatie tijdens het rijden zichtbaar maakt voor de chauffeur. Het instrumentenbord met hogeresolutiecherm van 12,3 duim staat garant voor een nog beter overzicht. Als optie is bovendien een hele waaier aan slimme technologieën beschikbaar: zo kan de Audi A3 Cabriolet worden uitgerust met het topinfotainmentsysteem MMI Navigation plus met MMI touch en stembediening – voor een uiterst intuïtieve bediening.

Cockpit Audi A3 Sportback cabrio
Meer over het bedieningsconcept en infotainment
Fahrassistenzsysteme

Nog meer veiligheid

Met een uitgebreid aanbod aan rijassistentiesystemen wordt rijden op ruw terrein, maar ook in de stad nog veiliger met de Audi A3 Cabriolet. Zo waarschuwt de dwarsverkeerassistent achteraan bijvoorbeeld voor dreigende botsingen bij het achterwaarts parkeren. De optionele fileassistant, die samenwerkt met de Audi adaptieve cruisecontrol met Stop&Go-functie, maakt dankzij de geïntegreerde afstandshouder rijden nog veiliger.

Sportief, elegant & open

Met een lengte van 4,42 meter en een wielbasis van 2,60 meter is de Audi A3 Cabriolet een sportieve verschijning op de baan. In de basisversie weegt deze vierzitscabriolet net 1345 kilo.

Audi A3 Cabriolet
Let op, geld lenen kost ook geld.
Alle vermelde prijzen in de car configurator zijn indicatieve prijzen incl. btw. Op enkele uitzonderingen na stemmen deze overeen met de actuele prijzen. Gelieve voor gedetailleerde en exacte prijsinformatie contact op te nemen met uw concessiehouder. Alle informatie onder voorbehoud van wijzigingen op het vlak van modelvarianten, constructie, uitrusting, technische gegevens, mogelijke opties, prijzen of typfouten. De in deze configurator afgebeelde voertuigen zijn deels uitgerust met optionele uitrusting die verkrijgbaar is tegen meerprijs en stemmen niet overeen met uw selectie. Gelieve informatie in te winnen over de standaarduitrusting en de prijs van uw wagen alvorens een verkoopovereenkomst te ondertekenen.
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.