VR-technologie in Audi showrooms

Audi Magazine

Voortaan kan u in België op een extreem realistische manier uw individueel geconfigureerde auto tot in het kleinste detail beleven. Daarvoor dient de Audi VR-ervaring met headsetinstallatie: de eerste, volledig operationele VR-toepassing bij Audi verdelers in ons land. Deze doorgedreven verkoopstool legt de Audi technologieën op een intuïtieve manier uit en biedt u de mogelijkheid om u virtueel te laten onderdompelen in de buitengewone wereld van het merk met de vier ringen. Met deze tool krijgt u meer informatie en zekerheid tijdens het beslissingsproces van uw aankoop.

Met deze nieuwe aanpak zet Audi een volgende stap in zijn strategie om digitale innovatie te combineren met de troeven van een traditionele verdeler. Een digitale technologie zoals de VR-headset biedt Audi verdelers voor het eerst de mogelijkheid om het volledige Audi gamma, inclusief alle uitrustingsopties, tijdens een verkoopsgesprek aan te bieden.

Audi Virtual Reality Experience in de showrooms
Configureer uw droomwagen

Configureer uw droomwagen

Met de VR-headset kan u uit de talloze modellen en uitrustingsvarianten uw individuele droomauto samenstellen en zelfs de kleinste details op een extreem realistische manier visualiseren. De uitgekozen Audi wordt in drie dimensies en in 360° ervaren, inclusief alle licht- en geluidseffecten. Verschillende omgevingen, tijdstippen en lichtomstandigheden dragen ook bij tot een waarheidsgetrouwe, virtuele ervaring aan boord van de auto. ‘Met de VR-headset kan u uit de talloze modellen en uitrustingsvarianten uw individuele droomauto samenstellen.’ Ook het interieur kan afhankelijk van de relatieve positie van de virtuele lichtbron, vanuit iedere hoek worden bekeken, tot het oppervlak van de sierelementen toe. De beeldvorming dankzij de Audi VR-toepassing is gebaseerd op de assemblagegegevens van de Audi modellen. Zo kunnen technologisch onderlegde gebruikers via een ‘röntgenbeeld’ ook onder het oppervlak van de auto kijken, naar de structuur van de technische componenten.

Audi verdelers

Audi verdelers

Waar deze VR-technologie beschikbaar is:

  • Audi Center Brussels - Drogenbos
  • Garage Thoen - Hofstade
  • Groep LAC - Verschaeren – Heist-op-den-Berg
  • Audi Center Zaventem - Zaventem
  • Raes - Brugge
  • Llorens - Aarlen
  • Verellen Geel - Geel
  • Jennes - Boortmeerbeek
  • Groep Delorge - Hasselt
  • Groep Ceulemans - Herent

Binnenkort komt er nog een installatie bij in Fosses-la-Ville bij Garage Audi Michaël Mazuin. Ook in het Audi Contact Center in Kortenberg, het centraal gelegen testritcentrum van Audi, kan u als bezoeker voortaan niet alleen wagens testen, maar ook uw Audi tot in de kleinste details in virtual reality beleven.

Audi momenten intenser beleven

Audi momenten intenser beleven

Bovendien biedt de VR-headset de kans om speciale Audi momenten te beleven. Raceliefhebbers kunnen voortaan virtueel opgaan in de sfeer van de 24 Uren van Le Mans, de iconische uithoudingsrace die Audi talrijke keren op zijn naam wist te schrijven. En als klant beleeft u van dichtbij een pitstop aan de zijde van het team van mecaniciens.

Virtual Reality als opleidingstool

Als bedrijf maakt Audi in heel wat toepassingsgebieden gebruik van virtuele realiteit: van de verkoop over de technische ontwikkeling tot en met de uiteindelijke productie. Zo worden op de Audi productiesites over heel de wereld VR-headsets ingezet tijdens de opleiding van logistieke medewerkers ter voorbereiding op hun takenpakket.

Test u de Audi Virtual Reality Experience straks ook uit bij één van onze verdelers?