Meer dan helft chauffeurs wil autonoom rijden testen

Meer dan helft chauffeurs wil autonoom rijden testen

Zelfrijdende wagens. Ooit leken ze onbereikbare science-fiction, vandaag zijn de eerste conceptmodellen in principe klaar voor de rijbaan (op de wetgeving na). Zo lanceerde Audi zopas nog een autonome stadswagen: de Audi AI:ME. Maar hoe reageert het grote publiek?

Lees het artikel
 • A0conceptwagens_header_1920x1080.jpg
  Een radicaal andere visie op autorijden

  Vier AI conceptwagens, met als laatste wapenfeit de AI:TRAIL, die werd voorgesteld op de IAA motorshow in Frankfurt. Vier wagens ontworpen volgens een unieke designfilosofie: de chauffeur staat niet in het middelpunt van de belangstelling (die eer is voor de passagiers weggelegd). Vier ritjes naar de toekomst: rijdt u even mee?

  Lees het artikel
 • aitrail_header_1920x1080_01.jpg
  De Audi AI:TRAIL quattro: offroader van de toekomst

  Alsof hij ontwikkeld is voor een missie naar Mars. Zo futuristisch oogt de gloednieuwe elektrische conceptwagen van Audi. De Audi AI:TRAIL quattro lijkt het concept ‘offroad’ wel érg letterlijk te nemen … en toch is hij bedoeld voor ontdekkingsreizen op onze eigen aardbol. Dit is hoe Audi zich de toekomst van de mobiliteit inbeeldt.

  Lees het artikel
 • trafficlight.jpg
  Groen licht dankzij slimme Audi-technologie

  edereen die ooit wel eens rondreed in de stad, weet dat stadsverkeer vrij stresserend kan zijn. Audi, dat altijd manieren zoekt om uw ritten aangenamer te maken, stelt een revolutionaire oplossing voor: onze nieuwste seriemodellen worden via een netwerk geconnecteerd met de verkeerslichten in de stad. Een wereldprimeur die nu ook in Europa wordt uitgerold.

  Lees het artikel
 • header_VR_1920x1080-a.jpg
  Audi tovert de auto om in een 3D bioscoopzaal

  Dankzij het nieuwe ‘in car entertainment’ concept van Audi krijgt autorijden een nieuwe dimensie. Met de VR headset belanden passagiers in een nieuwe interactieve realiteit die bovendien reageert op de echte bewegingen van de wagen.

  Lees artikel
 • Audi_virtual_reality_1920x1080.jpg
  De eerste Audi-concessies in België maken gebruik van de Audi Virtual Reality Experience

  De Audi VR-ervaring is de eerste volledig operationele virtualrealitytoepassing voor klantengebruik bij concessiehouders. De eerste Audi-concessies in België nemen de headsetinstallatie voor virtual reality in gebruik.

  Lees artikel
 • april_emagazine_aime_header_01.jpg
  De Audi AI:ME: mobiliteit voor de megasteden van morgen

  Audi introduceerde op Auto Shanghai 2019 een visionair mobiliteitsconcept, op maat van de steden van de toekomst. De Audi AI:ME verenigt compacte afmetingen met een ruim en futuristisch interieur en een zelfrijdend besturingssysteem. Dat laat de inzittenden toe om zich helemaal te ontspannen tijdens de rit.

  Lees het artikel
 • die00026-883x496.jpg
  Nieuwe Audi quattro Coaster app zorgt voor huiskamerplezier in Augmented Reality

  Zin in een bijzondere ervaring ? Race dan virtueel door uw huiskamer met een Audi quattro.

  Lees artikel
 • Kurzweil_883x496.jpg
  Optimisme voor de toekomst

  De Singularity University, een van de meest prominente denktanks voor digitale transformatie, werd opgericht door futurist en wereldvermaard computerwetenschapper Ray Kurzweil. Zijn advies voor de toekomst? Permanent optimisme!

  Lees artikel
 • co2_1920x1080.jpg
  Audi Brussels is CO2-neutraal!

  De 100 procent elektrische SUV van Audi, die eind 2018 wordt gelanceerd, rijdt niet alleen CO2-neutraal. Hij wordt ook duurzaam geproduceerd in een CO2-neutrale fabriek. En dat leverde Audi Brussels recent een extra certificaat op.

  Lees artikel
 • imagegnklgo_883x496.jpg
  Elektromobiliteit wordt de norm V3

  De toekomst is aan de elektrische wagen. De tendens is vandaag al ingezet en zal binnen drie jaar onomkeerbaar zijn. Meer uitleg door het onafhankelijke onderzoeksbureau Climact.

  Lees artikel
 • bijgesneden-883x496.jpg
  Vergeet de 5 zintuigen. Liviu Babitz is meer.

  Dankzij AI en sensoren worden onze wagens steeds slimmer. Maar wat betekent die ontwikkeling voor de mens? Waarom zouden wij het maar met vijf zintuigen blijven doen? Liviu Babitz, Israëlisch cyborg, vertelt over zijn zesde zintuig.

  Lees artikel
 • ceo_883x496.jpg
  Vergeet de CEO. Fidler is meer.

  Artificiële intelligentie legt de keuzes van de bestuurder in handen van de wagen. Maar wat als de verantwoordelijkheid van een CEO wordt overgenomen door technologie? Devin Fidler van Rethinkery Labs vertelt over Robomanager.

  Lees artikel