DTM Zolder: twee zeges voor Rast, de titel voor Audi Sport Team Abt Sportsline

Audi Magazine

Drie weken na de verplaatsing richting de Duitse Nürburgring, sloeg de DTM afgelopen weekend zijn tenten op in België voor de zevende afspraak in het prestigieuze Duitse kampioenschap voor toerismewagens. Na Spa-Francorchamps in augustus, was ditmaal Circuit Zolder het strijdtoneel. Een piste waarop de rijders deze week overigens opnieuw in actie komen voor de volgende afspraak van het seizoen.

DTM Zolder: twee zeges voor Rast, de titel voor Audi Sport Team Abt Sportsline
DTM Zolder : René Rast

Audi pakte in de Eifel de titel bij de constructeurs en trok die goede lijn door op het Limburgse circuit. Op zaterdag pakte René Rast de 20e zege uit zijn carrière na een foutloos parcours: vanaf de pole positie kwam de Duitser over de meet met een voorsprong van 18 seconden en daarenboven de snelste wedstrijdronde. Na de ongenaakbare regerend kampioen maakten de Nederlander Robin Frijns en de Zwitser Nico Müller de triple van het merk met de vier ringen compleet. Daardoor is het meteen ook mathematisch zeker dat de titel bij de rijders zal gaan naar één van deze drie protagonisten.

Bij het Belgisch WRT Team Audi Sport, dat de Audi RS 5 DTM op privé-basis inzet, waren er eveneens heel wat blije gezichten. Met een vijfde plaats zette de Brit Harrison Newey zijn beste prestatie ooit neer in de DTM, terwijl de Oostenrijker Ferdinand Habsburg van de twaalfde naar de zevende plaats oprukte.

Voeg daar nog de achtste plaats van Mike Rockenfeller en de tiende plaats van Loïc Duval aan toe en besef dat er maar liefst zeven Audi RS 5 DTM in de top 10 finishten!

DTM Zolder

Opnieuw Rast op zondag

Ondanks een brandje net voor de start van de race, bleek voor René Rast ook het tweede treffen net zo succesvol als het eerste. Na een perfecte start vanaf de derde plaats op de grid en wat geluk bij de pitstop kon de Duitser op zondag zijn vierde seizoenszege boeken, voor een zeer sterke Mike Rockenfeller.

Ook bij de Team WRT-rijders was er opnieuw tevredenheid. Na een dertiende plaats de dag voordien, besloot de Zwitser Fabio Scherer op de vijfde plaats, voor teamgenoten Harrison Newey en Ferdinand Habsburg. Een meer dan geslaagd resultaat voor een thuiswedstrijd!

Minder succes was er helaas voor Nico Müller, die slechts als negende besloot nadat hij tegenslag kende op strategisch vlak door een crash van Robin Frijns en een safety car die op de piste verscheen. In de rangschikking bij de rijders behoudt de Zwitser echter de leiding met 10 punten voorsprong op René Rast en 16 op Frijns.

Een zwaar ontgoochelde Nico Müller kon zich niettemin optrekken aan de titel die zijn team pakte in de rangschikking bij de teams. Het Audi Sport Team Abt Sportsline is nu reeds kampioen en dat op vier races van het einde. De twee volgende wedstrijden vinden dit weekend plaats in Zolder en daarna volgen er nog twee in Hockenheim, van 6 tot 8 november.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels