DTM Zolder: Rast domineert en neemt de leiding in de tussenstand

Audi Magazine

Zes dagen na de eerste passage in Zolder, keerde het DTM dit weekend terug naar Limburg voor de achtste afspraak van het befaamde Duitse toerismewagenkampioenschap. Voor René Rast volgen de meetings elkaar in snel tempo op, al verschilt het resultaat weinig! De Duitser die vorige week reeds tweemaal won, sloeg deze week opnieuw een grote slag door wederom de twee races te winnen. De dominantie van Audi reikte echter verder, want zowel Robin Frijns als Ferdinand Habsburg en Nico Müller eindigden op het podium.

René Rast in Zolder
Rast in Zolder

Op zaterdag legde René Rast een foutloos parcours af. Bij de kwalificaties pakte hij de pole en nadien mocht de Audi Sport Team Rosberg-rijder zegevieren, met als kers op de taart de snelste wedstrijdronde. De regerend kampioen moest tot aan de finish weerstaan aan de druk van Robin Frijns en hield in zijn Audi RS 5 DTM finaal slechts 8 tiende seconde over op de Nederlander.

Ferdinand Habsburg bezorgde het merk met de vier ringen bovendien de triple en daarenboven schonk de Oostenrijker WRT Team Audi Sport zijn allereerste podium in het DTM. Het Belgische team, dat privé-wagens inzet, kon zich eveneens optrekken aan de knappe vijfde plaats in de einduitslag van Fabio Scherer. De Zwitser ging zijn landgenoot Nico Müller, zijn teamgenoot Harrison Newey en Jamie Green vooraf.

DTM Zolder

Race 2: Opnieuw Rast

De dag nadien zette de positieve tendens zich verder voor de constructeur uit Ingolstadt. In eerste instantie pakte Audi een vijftiende pole dit seizoen, met dank aan Ferdinand Habsburg, en vervolgens scoorde René Rast een vierde zege op rij. De Duitser bouwde een voorsprong van 11 seconden uit op Nico Müller, in een bewogen tweede race waarin slechts tien wagens de aankomst bereikten. “Ik ben sprakeloos”, reageerde Rast na zijn 23e zege in het DTM, de zesde in 2020. “Met de vele neutralisaties waren er heel wat zaken die fout hadden kunnen lopen, maar we hebben de juiste keuzes gemaakt op de juiste momenten.”

DTM Zolder : Rast

Er was ook een goede prestatie voor zijn teamgenoot Jamie Green, die de top 5 vervolledigde, voor Mike Rockenfeller, die de dag voordien had moeten opgeven. Minder succes was er evenwel voor polesitter Habsburg. De Oostenrijker moest zich tevredenstellen met de tiende plaats, na zijn teamgenoot Harrison Newey. En Robin Frijns? Helaas zag de Nederlander zijn titeldromen in rook opgaan na een stevige aanrijding.

Dankzij zijn goed rapport in Zolder, neemt René Rast de leiding in de rangschikking bij de rijders over van Nico Müller. 19 punten scheiden de twee concurrenten en dat terwijl er nog 56 te verdienen zijn. De titelstrijd zal dus bij de finale beslist worden, die voorzien is in Hockenheim (Duitsland) op 7 en 8 november!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels