DTM op de Nürburgring:
Audi heeft nu reeds de titels in het vizier

Audi Magazine

Eén week na de verplaatsing naar Assen, in het noorden van Nederland, keerde het DTM afgelopen weekend terug naar eigen bodem voor de vijfde afspraak van het befaamde Duitse kampioenschap voor toerismewagens. Ditmaal vormt de Nürburgring het strijdtoneel… en dat tot tweemaal toe! Het bekende tracé in de Eifel omkaderde op het Grand Prix-circuit afgelopen weekend een eerste meeting met twee races en staat volgend weekend opnieuw in het middelpunt van de aandacht door een tweede afspraak met opnieuw twee wedstrijden, ditmaal op het Sprint-circuit. Sprak u van een intens seizoen?

DTM kampioenschap
DTM nurburgring

Nadat Audi de eerste vier meetings van het DTM domineerde, bevestigde de constructeur de totale suprematie in het seizoen 2020, de laatste van het merk in dit kampioenschap. Leider Nico Müller pakte op zaterdag zijn vierde zege op negen wedstrijden. De Zwitser legde een perfect parcours af met de pole, een klinkende zege met 15 seconden voorsprong en de snelste ronde in wedstrijd. Achter de ongenaakbare Müller beperkte tweevoudig kampioen René Rast de schade met een tweede plaats na een knap duel met Robin Frijns, die als vijfde afsloot na een spin. Met Mike Rockenfeller op plaats vier stonden er bovendien liefst vier Audi RS 5 DTM in de top 5.

Robin Frijns

De dag nadien nam Robin Frijns op een eclatante manier revanche met zijn tweede zege in het DTM, één week na de eerste voor eigen volk in Assen. De Audi RS 5 DTM toonden zich nog maar eens dominant en het merk met de vier ringen monopoliseerde voor de vierde maal dit seizoen de volledige top 5.

Totale dominantie

Nico Müller, die opnieuw vertrok vanaf pole, leidde nochtans de wedstrijd tot de temperatuur van zijn turbo plots begon te stijgen waardoor hij vermogen verloor. Nadat hij eerst werd gepasseerd door Robin Frijns, zijn teamgenoot bij Audi Sport Team Abt, moest de puntenleider vervolgens ook René Rast, Mike Rockenfeller en Loïc Duval laten passeren. Met een vijfde plaats redde hij echter de meubelen en pakte hij belangrijke punten met het oog op de titelstrijd.

Team WRT

Bij Team WRT, dat privé-Audi RS 5 DTM inzet, werd het een frustrerend weekend met een 11e plaats voor Ferdinand Habsburg op zaterdag als beste resultaat. De Oostenrijker en zijn teamgenoten Harrisson Newey en Fabio Scherer zijn vastberaden om beter te doen volgende week bij de tweede meeting op de Nürburgring, op de kortere versie van de omloop.

Team WRT

Nico Müller telt in de voorlopige rangschikking 29 punten voorsprong op Robin Frijns. Regerend kampioen René Rast van zijn kant staat reeds op 46 eenheden achterstand van de Zwitser. De best geklasseerde BMW-rijder volgt pas op 133 punten. In de tussenstand bij de constructeurs telt Audi… 400 punten meer dan BMW! Het verschil is zo groot dat het merk uit Ingolstadt zich volgend weekend reeds van de titel kan verzekeren bij de zesde van negen afspraken dit seizoen. Uniek!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels