DTM: Audi sluit het seizoen af met twee nieuwe zeges

Audi Magazine

Audi heeft het DTM- seizoen in schoonheid afgesloten. Op de laatste afspraak in Hockenheim reden de Audi-coureurs zich opnieuw in de kijker: zowel René Rast als Nico Müller gingen met een zege aan de haal.

DTM: Audi sluit het seizoen af met twee nieuwe zeges
René Rast

Afgelopen zaterdag zette René Rast de rijderstitel die hij tijdens zijn vorige race veroverde nog eens extra in de verf. Eerst verzekerde de Duitser zich van de pole positie en tijdens Race 1 sloeg hij de aanvallen van Marco Wittmann af om zo naar zijn zevende zege van 2019 te rijden. Een uitmuntend resultaat, dat Audi Sport Team Rosberg bovendien toeliet om de titel bij de teams te claimen in aanloop naar de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Op het podium kreeg Rast het gezelschap van Mike Rockenfeller. Die was in zijn Audi RS 5 DTM van het Audi Sport Team Phoenix de Nederlander Robin Frijns en de Fransman Loïc Duval te snel af.

Audisport DTM

Nico Müller gooide zaterdag alles in de strijd voor een podiumplaats, tot een neutralisatie roet in het eten gooide. Hij nam zondag op sublieme wijze revanche door in uitdagende omstandigheden het laken naar zich toe te trekken. En zo kwam de teller voor het merk met de vier ringen dit jaar op 12 zeges te staan (op 18 races). De feestelijkheden kregen nog wat extra glans, aangezien Mike Rockenfeller en René Rast de constructeur uit Ingolstadt een heuse top drie bezorgden!

Team WRT

Jamie Green, die in Race 1 als twaalfde afsloot, zette de situatie bij de slotrace recht. De Brit eindigde op de vijfde plaats – twee posities voor Robin Frijns (zevende). Loïc Duval vervolledigde de top 10.

Team WRT kende minder succes en kreeg een lastig weekend te verwerken. De formatie uit Baudour kan zich evenwel optrekken aan de titel van ‘beste rookie’ met de Zuid-Afrikaan Jonathan Aberdein, die zijn eerste seizoen besluit als tiende in het klassement.

“Na al het harde werk verdiende het team deze goede resultaten”, verklaart Audi Motorsport-directeur Dieter Gass. “Twaalf keer winnen is simpelweg fantastisch. Onze jongens hebben op zondag niet de minste fout begaan. Vanavond mag iedereen dat vieren.”

Dream Race

‘Dream Race’ in Japan

Het seizoen 2019 is nog niet helemaal ten einde: op 23 en 24 november staan nog de twee eerste gezamenlijke wedstrijden van de DTM en de Super GT op het programma in Fuji, Japan. Bij deze ‘Dream Race’, zoals de organisatoren ze noemen, zien we vier Audi rijders aan de start: tweevoudig kampioen René Rast, Mike Rockenfeller (de kampioen uit 2013), de Fransman Loïc Duval (die zijn carrière in Japan nieuw leven inblies door de Super GT te winnen in 2010) en … drievoudig winnaar van de 24 Uren van Le Mans Benoît Tréluyer.

Die laatste is nog steeds zeer populair in het Land van de Rijzende Zon – aan het begin van zijn carrière reed hij onder meer kampioen in de Formule Nippon in 2006 en in de Super GT in 2008. De Fransman maakt een comeback in een Audi RS 5 DTM, die ingezet wordt door het Audi Sport Team WRT, met de steun van Audi Japan en Hitotsuyama Racing.

In het kader van deze Dream Race neemt Audi de handschoen op tegen BMW, maar ook tegen Honda, Lexus en Nissan. Bij de allereerste wedstrijd verschijnen de vijf constructeurs uit Class One samen aan de start. Het belooft alvast een spectaculaire race te worden!