Belgian Audi Club Team WRT, Vanthoor en Weerts blijven op kop!

Audi Magazine

Het zijn drukke tijden voor de rijders en teams uit de GT World Challenge Europe. Eén week na de Endurance Cup-race over 6 uur op de Nürburgring, stond de Sprint Cup op de planning van het meest vooraanstaande Europese GT3-kampioenschap.

Belgian Audi Club Team WRT, Vanthoor en Weerts blijven op kop!
WRT team Audi

Het overgrote deel van de deelnemers had nog geen ervaring op het Circuit van Nevers Magny-Cours, dat in het verleden nog de Grote Prijs van Frankrijk Formule 1 ontving. We waren dan ook bijzonder benieuwd naar de prestaties van Belgian Audi Club Team WRT en diens drie Audi R8 LMS GT3 bij de twee wedstrijden over 60 minuten, waarvan er op zaterdagavond één in het donker werd betwist.

Dries Vanthoor en Charles Weerts, die na hun twee zeges in Misano als leiders in de Sprint Cup startten, konden ditmaal geen overwinning pakken. De twee Belgen stonden als zesde op de startgrid van de eerste koers en besloten zaterdagavond op het podium na een felle strijd tegen een andere Audi (ingezet door Attempto Racing) met Frédéric Vervisch aan het stuur.

Dries

De ochtend nadien strandde Dries bij de kwalificaties op slechts 233 duizendste van de pole. In een dermate competitief kampioenschap als de GT World Challenge Europe betaal je zo’n verschil echter cash. “Ik was niet helemaal tevreden over mijn snelste ronde en stond slechts negende op de startgrid”, vertelt de officiële Audi Sport-rijder. “Dat bewijst hoe belangrijk de kwalificaties zijn in dit kampioenschap. De onderlinge verschillen zijn piepklein! Tijdens de race zelf zijn we kunnen oprukken tot de vierde plaats. We wisten dat het moeilijk zou zijn om beter te doen, gezien onze startpositie, maar we pakten niettemin belangrijke punten in de twee races.”

WRT pit

Teamgenoot Charles Weerts bevestigt. “We blijven op kop in het kampioenschap. Dat is het allerbelangrijkste!”, benadrukt de 19-jarige jongeman. “Uiteraard hadden we op meer gehoopt, maar soms moet je je neerleggen bij de situatie. Gezien de omstandigheden zijn deze derde en vierde plaats enorm belangrijk. Over twee weken in Zandvoort zullen we opnieuw trachten aan te knopen met zege!”

R8

Het merk met de vier ringen presteerde collectief overigens sterk, want de Fransman Simon Gachet en Steven Palette bezorgden in hun Audi R8 LMS het Saintéloc team een thuiszege en daarnaast waren er ook nog de twee andere wagens van het Belgische team.

Op de #31 bleken Ryuichiro Tomita en Kelvin van der Linde constant, met een vijfde en zesde plaats na twee felbevochten wedstrijden.

WRT R8

De broers Jusuf en Hamza Owega realiseerden met twee negende plaatsen, synoniem voor een tweede en een derde plaats in de Silver Cup, eveneens hun beste prestatie van het seizoen.

De volgende afspraak in de GT World Challenge Europe zal opnieuw een manche van de Sprint Cup zijn. Op Circuit Zandvoort staan op zaterdag 26 september twee races over 60 minuten op het programma. Belgian Audi Club Team WRT hoopt aan de Nederlandse kust opnieuw te kunnen strijden voor de zege!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels