Audi Sport mikt op de zege in de Total 24 Hours of Spa

Audi Magazine

Audi sport won de Total 24 Hours of Spa reeds viermaal in de laatste negen edities en is vastberaden om van 22 tot 25 oktober opnieuw met de zege aan te knopen in de Belgische klassieker. Om die ambitie kracht bij te zetten, ondersteunt de constructeur uit Ingolstadt drie verschillende teams: Team Attempto, Team Saintéloc en Team WRT, dat twee officiële R8 LMS GT3 zal inzetten. De Belgische fans zullen zeker de prestaties van Dries Vanthoor, Charles Weerts (beide bij WRT) en Frédéric Vervisch (Attempto) in de gaten houden

Audi Sport mikt op de zege bij de Total 24 Hours of Spa
24h Spa

We beginnen de troepenschouw bij Team WRT! De troepen van Vincent Vosse krijgen opnieuw het vertrouwen van Audi Sport en zetten twee van de vier officiële R8 LMS GT3 in.

“Onze” Dries Vanthoor zal opnieuw plaatsnemen aan het stuur van de #30 met de Duitser Christopher Mies (die ook in de Endurance Cup van de GT World Challenge Europe reeds zijn teamgenoot is) en de Nederlander Robin Frijns, Audi-rijder in het DTM en tevens in de Formule E actief met het Envision Virgin Racing team (dat privé-Audi’s inzet).

24h Spa

Op de #31 vormt nieuwe Audi-rijder Mirko Bortolotti team met de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde, nog steeds op zoek naar zijn eerste zege in de Belgische klassieker, en René Rast, die reeds won in 2012 en 2014.

Hoewel de #32 uitkomt onder de vlag van Belgian Audi Club Team WRT (en dus niet de officiële Audi Sport-stempel krijgt), mikt de wagen op een podiumplaats met de winnaar uit 2012 en polesitter uit 2015 Frank Stippler en de Italiaanse Zwitser Edoardo Mortara, die terugkeert in de Audi-rangen om de jonge Belgische belofte Charles Weerts te flankeren.

De Audi R8 LMS #33 tenslotte mikt op het podium in de Silver Cup (de klasse die uitsluitend openstaat voor Silver-rijders, zijnde jonge wolven of semiprofessionele piloten) met de Nederlander Rik Breukers, de jonge Duitser Benjamin Goethe en de Brit Stuart Hall.

24h Spa

De Belgische supporters zullen naast Team WRT zonder twijfel ook oog hebben voor Frédéric Vervisch. De Kortrijkzaan zal opgenomen worden in de rangen van het Audi Sport Team Attempto, met de Italiaan Mattia Drudi en de Zwitser Patric Niederhauser als teamgenoten. Bij Audi Sport Team Saintéloc worden Christopher Haase en Markus Winkelhock (in 2017 reeds aan het feest met het Franse team) gekoppeld aan de Zwitser Nico Müller, die momenteel de leiding in handen heeft in het DTM.

Zoals alle wedstrijden van de GT World Challenge Europe, zal ook deze wedstrijd – die door de coronacrisis uitzonderlijk in de herfst plaatsvindt - integraal en gratis te bekijken zijn op het Youtube-kanaal GT World. Vanaf de eerste trainingen op donderdag 22 oktober kan u de actie volgen met commentaar in het Engels en het Frans. Alle vertegenwoordigers van het merk met de vier ringen rekenen op uw steun en aanmoedigingen om na vier eerdere zeges (2011-2012-2014-2017) op negen edities het zegesaldo dit jaar op 50% te brengen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels