6 races in 9 dagen:
zinderende heropstart voor
Formule E en Audi

Audi Magazine

Hoog, hoog tijd was het. Vijf maanden na de opschorting van de Formule E hervatten de races eindelijk. En aangezien 2020 geen jaar is als alle andere, heeft de FIA ​​een stevige eindsprint gepland: zes races in negen dagen op de historische Tempelhof luchthaven in Berlijn. Het Audi Sport ABT Schaeffler-team is natuurlijk van de partij, met nieuwe piloot René Rast.

Na 158 dagen rust is het voor de Formule E-piloten opnieuw racen tegen de klok als vanouds. Vanwege de coronamaatregelen sluit de FIA het seizoen evenwel af met een speciale, compactere versie van de laatste sprint naar de titel. Alle races vinden plaats in Berlijn, zonder publiek, op de legendarische locatie van de voormalige luchthaven Tempelhof. Vanaf 5 augustus zullen drie ‘dubbele races’, op drie verschillende tracks, onthullen wie de beste e-racepiloot is. Een titel waarop Audi nog altijd alle kansen maakt.

René Rast
René Rast portret

René Rast sluit zich aan bij het team

Het Audi Sport ABT Schaeffler-team keek reikhalzend uit naar deze heropstart. En het einde van het seizoen heeft bovendien een aantal nieuwigheden in petto. Na het vertrek van Daniel Abt vormt tweevoudig DTM-kampioen René Rast een team met Lucas di Grassi. Een uitdaging die de Duitse coureur, sinds 2009 lid van de Audi familie, graag aangaat.

"Ik volg de Formule E al jaren van heel dichtbij en ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging", zegt hij. Hij weet heel goed wat hem te wachten staat achter het stuur van de Audi e-tron FE06. “De eisen voor Formule E-rijders zijn hoog: naast pure snelheid moet je ook rekening houden met efficiëntie en batterijbeheer. Daarnaast is een perfecte strategie een must – en dat alles op smalle stadscircuits. Maar dankzij zijn race-ervaring in de simulator en de tests begin juli, voelt de piloot zich er helemaal klaar voor om de baan op te gaan in Berlijn. "Met zes races in negen dagen krijg ik in elk geval de kans om heel snel bij te leren ...", knipoogt hij.

Rene Rast al rijdend

Op weg naar de top

Met zoveel positieve energie is het Audi team goed gewapend voor de grote finale. Met een vijfde positie in het algemene klassement heeft Lucas di Grassi nog alle kansen op een overwinning en is hij van plan de concurrentie het achterste van zijn tong te laten zien. Binnen het Audi team heerst bovendien de overtuiging dat teamgenoot René Rast alle kwaliteiten in huis heeft om dit doel te helpen bereiken. "René Rast heeft in het verleden al bewezen dat hij prima kan presteren in een nieuwe discipline, zonder een aanpassingsperiode te doorlopen.” Het ziet er dus veelbelovend uit met dit nieuwe duo achter het stuur.

Afspraak op 5 augustus!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels