Audi mikt op een vijfde zege in de 24 Hours of Spa

Audi Magazine

Sinds de introductie van de GT3-klasse bij de TotalEnergies 24 Hours of Spa is Audi onbetwistbaar de constructeur die het meeste succes heeft geboekt. In 10 edities, tussen 2011 en 2020, won de constructeur uit Ingolstadt viermaal de meest competitieve GT-race ter wereld. Meer zeges dan eender welke tegenstander.

Audi mikt op een vijfde zege in de 24 Hours of Spa
De prestaties van de Audi R8 LMS GT3

De prestaties van de Audi R8 LMS GT3, de teams en de piloten die de belangen van Audi Sport verdedigen, worden extra in de verf gezet door het aantal behaalde podiumplaatsen (over tien edities heen eindigden 12 Audi-teams op het podium) en tevens het record op vlak van pole posities, met drie stuks. Alvorens we het hoofdstuk statistieken besluiten, is er nog één cijfer dat er niet om liegt: sinds 2011, heeft er, behalve in 2019, steeds een Audi op het podium gestaan. Geen enkel ander merk kan dergelijk palmares voorleggen in de grote Belgische uithoudingsklassieker!

U heeft het ondertussen begrepen, Audi zal ook op 31 juli en 1 augustus nog over de lippen gaan. Nadat de editie 2020 vanwege de gezondheidscrisis in de herfst werd verreden, vindt de 73e editie van deze legendarische wedstrijd opnieuw plaats in hartje zomer. Met meer dan 25 wagens die aanspraak maken op de algemene zege, kunnen alle autosportliefhebbers uitkijken naar een ongemeen spannende strijd.

Team WRT, Vanthoor en Weerts op het lijstje der favorieten

Team WRT, Vanthoor en Weerts op het lijstje der favorieten

Laten we met veel eer en genoegen de voorstelling van de teams die de vier ringen verdedigen beginnen met Audi Sport Team WRT. Het Belgische team, laureaat in 2011 en 2014, droomt van een nieuwe overwinning in eigen land. En hoewel het succes het team de voorbije jaren de rug toekeerde, hebben de troepen van Vincent Vosse niets aan het toeval overgelaten.

Twee “Belgische” Audi’s zullen uitkomen onder de vlag van Audi Sport Team WRT. Op de #32 vinden we het gebruikelijke WRT-trio uit de Endurance Cup terug, met de Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts die team vormen met de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde. Ook de #37 heeft een te duchten bezetting, met twee piloten die in 2020 in de top 3 eindigden van de DTM: de Zwitser Nico Müller, vicekampioen, en de Nederlander Robin Frijns. De Deen Dennis Lind stapt over van Lamborghini en zal de derde man zijn op een wagen die u best niet uit het oog verliest.

Klantenteams zetten bovendien twee extra “semi-officiële” Audi’s in.

Klantenteams zetten bovendien twee extra “semi-officiële” Audi’s in. De #25 voor het Audi Sport Team Saintéloc, waar de winnaars uit 2017 Christopher Haase en Markus Winkelhock team vormen met de Zwitser Patric Niederhauser. De #66 verdedigt de eer van het Audi Sport Team Attempto. De Duitse formatie eindigde vorig jaar nog als tweede en rekent op de Italiaan Mattia Drudi en de Duitsers Dennis Marschall en Christopher Mies om opnieuw een podiumplaats na te jagen.

Audi’s als outsider en in de Silver Cup

Audi’s als outsider en in de Silver Cup

Hoewel het geen officiële wagen betreft, zal een vijfde Audi ingezet worden in de Pro-klasse met een bezetting die op de zege moet kunnen mikken in het algemene klassement. Voormalig Audi DTM-piloten Jamie Green en Adrien Tambay slaan de handen in elkaar met de jonge Brit Finlay Hutchison en mogen met hun #26 van het Saintéloc Racing Team absoluut bij de outsiders gerekend worden.

Vier andere Audi R8 LMS GT3 zullen mogen strijden voor de zege in de Silver Cup, de klasse voor jonge piloten en semi-pro’s. Twee van die wagens verdedigen de kleuren van Team WRT, met de #30 van James Pull-Stuart Hall-Benjamin Goethe en de #31 van Ryuichiro Tomita-Frank Bird-Valdemar Eriksen.

Hoe kan u de wedstrijd volgen?

Hoe kan u de wedstrijd volgen?

Hoewel het publiek dit jaar opnieuw welkom is bij de 24 Hours of Spa, zal dat wel met specifieke richtlijnen zijn en helaas zonder de mogelijkheid om zich vrij te verplaatsen zoals normaal. Maar het zal alleszins mogelijk zijn om het evenement ter plaatse mee te maken en ten volle te genieten van de geluiden, de geuren, de emoties en de sensaties. Voor zij die thuisblijven, biedt organisator SRO Motorsports Group volledig gratis een integrale live-uitzending aan (trainingen en de race), met commentaar in het Engels en het Frans.

Via onderstaande links kan u deze klassieker, die elk jaar opnieuw tienduizenden personen enthousiasmeert, vanaf de eerste rij volgen!

Een heel aangename 24 Uur gewenst, moge de beste winnen. En als dat Audi is, is dat uiteraard nog beter, toch?

(Foto’s: SRO/Dirk Bogaerts, SRO/Patrick Hecq en Audi Sport Press Service)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels