Moet u weten: het laatste nieuws uit de autowereld

Audi Magazine

De wereld van de mobiliteit is continu in verandering. Daarom brengt Audi u op de hoogte van de belangrijkste nieuwigheden en innovaties. In juni bekijken we de ambities van België op het vlak van publieke laadpunten en een slimme mediaspeler van Spotify voor in de wagen.

Moet u weten: het laatste nieuws uit de autowereld
48.000 nieuwe publieke laadpunten tegen 2025

48.000 nieuwe publieke laadpunten tegen 2025

Dat onze regering volop inzet op de overstap naar elektrisch rijden, blijkt nogmaals uit de nieuwste aangekondigde maatregel. Om de transitie voor iedereen mogelijk te maken, moeten er tegen 2025 niet minder dan 48.000 publieke laadpunten bijkomen in België. Dat zijn er 30.000 in Vlaanderen, 11.000 in Brussel en 7.000 in Wallonië.

Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters moet over 4 jaar elke snelweg- en carpoolparking in Vlaanderen uitgerust zijn met een snel oplaadpunt voor elektrische wagens. Bovendien moet elke 25 km een oplaadpunt komen langs de grote verkeersassen. Zo behoort oplaadstress definitief tot het verleden.

“Hey Spotify, play …”

“Hey Spotify, play …”

De Zweedse muziekdienst Spotify brengt een slimme mediaspeler uit voor in de wagen, die luistert naar de naam “Spotify Car Thing”. Deze ziet eruit als een touchscreen met een grote draaiknop.

Spotify Car Thing laat toe om op een intuïtieve en veilige manier op te zetten wat de bestuurder of passagiers willen horen: muziek, nieuws, podcasts ... Selecteren gaat immers extra makkelijk via stembediening, maar ook via de draaiknop, een drukknop en het touchscreen.

Op dit moment is Spotify Car Thing enkel verkrijgbaar in Amerika via een wachtlijst.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels