Moet u weten: het laatste nieuws uit de autowereld

Audi Magazine

De wereld van de mobiliteit is continu in verandering. Daarom brengt Audi u op de hoogte van de belangrijkste nieuwigheden en innovaties. Zo kijken we in december uit naar een nieuwe Euronorm, worden de plannen om een rijbewijs met punten in te voeren concreter en delen we met trots dat de Audi A3 Sportback het Gouden Stuurwiel 2020 heeft gewonnen.

Moet u weten: het laatste nieuws uit de autowereld
De Audi A3 Sportback krijgt Gouden Stuurwiel 2020 van Auto Bild

De Audi A3 Sportback krijgt Gouden Stuurwiel 2020 van Auto Bild

De Audi A3 Sportback heeft het Gouden Stuurwiel 2020 gewonnen in de categorie ‘Compacte wagens’. De wagen is daarmee een publieksfavoriet, want het zijn de lezers van het vakblad Auto Bild, de daaraan gelieerde Europese titels en de krant Bild am Sonntag die in deze prestigieuze wedstrijd hun stem mogen uitbrengen. Uit die preselectie koos een internationale deskundige jury de winnaars. Het is niet de eerste keer dat een Audi A3 Sportback met deze eer gaat lopen: ook in 1996, 2012 en 2013 kaapten de voorlopers van het huidige model de prijs weg.

Ontdek de Audi A3 Sportback
Nieuw regeerakkoord

Plannen voor rijbewijs met punten krijgen vorm

Er wordt al lang over gespeculeerd, maar deze regeerperiode zou het er effectief moeten komen: een rijbewijs met punten. Dat bevestigde althans minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) aan de Kamer. Hoofddoel van het nieuwe systeem is veelplegers strenger bestraffen – denk aan snelheidsovertreders, dronken bestuurders en asociale chauffeurs.

Hybride en elektrische wagens stoten diesel van de troon

Er is een historische kentering ingezet. Want voor het eerst lag de verkoop van (mild-)hybride en elektrische wagens in Europa in september hoger dan die van dieselwagens. Dat blijkt uit onderzoek van het Londense bureau Jato Dynamics. Elektrische en hybride wagens waren goed voor een marktaandeel van 25,3 procent – meer dan een verdubbeling op een jaar tijd. Dieselwagens volgden nipt met 24,8 procent, benzine is koploper met 47 procent. Volgens Jato Dynamics niet alleen een teken dat de overheidsmaatregelen en premies werken, maar ook dat consumenten bereid zijn de technologie te omarmen.

Welk hybride brandstof is ideaal voor u?
Euro 7-norm volgt Euro 6 op, waarschijnlijk tegen 2025

Euro 7-norm volgt Euro 6 op, waarschijnlijk tegen 2025

Koopt u volgend jaar een nieuwe wagen in Europa? Dan moet die voldoen aan de Euro 6d-norm. Maar het einde is nog niet in zicht, want dat er ook een Euro 7-norm komt, is alvast zeker. Alleen is nog niet helemaal duidelijk wat die zal inhouden. Dat moet Europa beslissen voor eind 2021. Als de norm wordt goedgekeurd, zal ze vermoedelijk tegen 2025 van kracht gaan. Eén ding is zeker: de nieuwe norm zal heel wat technologische inspanningen vragen van de constructeurs. Een uitdaging die Audi alvast met plezier aangaat.

De bedrijfswagen is een blijver, ook na corona

Grote kans dat ook uw bedrijfswagen dit jaar veel vaker stilstond dan gewoonlijk. Desondanks blijkt uit een loononderzoek van hr-dienstengroep Acerta, KU Leuven en HR Square dat de meeste ondernemingen ook na de huidige crisis van plan zijn vast te houden aan bedrijfswagens. 53% geeft aan dat bedrijfswagens nog altijd een belangrijk onderdeel uitmaken van het extralegale loonpakket van heel wat werknemers. En zij rekenen uiteraard ook voor privéverplaatsingen op hun wagen.

Ontdek onze Fleet Services

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels