Allereerste winnaar ooit voor de Belgian League

Audi Magazine

De winnaar van het allereerste seizoen ooit van de Belgian League – waarvan Audi een van de hoofdsponsors is – is gekroond. Tijdens de finale namen vier teams het tegen elkaar op in League of Legends, de populairste multiplayer-game ter wereld, met 80 miljoen actieve accounts en meer dan 8 miljoen ingelogde spelers per dag. De strijd beloofde zwaar te worden. En dat was hij ook. De Final Four losten alle verwachtingen in – maar hielden ook een paar verrassingen achter de hand.

Allereerste winnaar ooit voor de Belgian League
Vier teams voor één titel

De Country Finals van de Belgian League vonden plaats van 5 tot 18 oktober. Om daar te geraken worstelden de vier geselecteerde teams zich eerst door een resem intense kwalificatiewedstrijden tijdens de Spring Split en Summer Split. Sector One, KVM Esports (KV Mechelen), Aethra Esports en RSCA Esports (RSC Anderlecht) kwamen er als sterkste uit. De Final Four hadden allen hetzelfde doel voor ogen: een mooie jackpot van 5.000 euro voor de uiteindelijke winnaar.

Vier teams voor één titel

Met de aanwezige ploegen beloofde het alleszins een toernooi op hoog niveau te worden. Sector One kwalificeerde als eerste en zette zijn titel op het spel. Het team domineerde gedurende de voorrondes en was dan ook topfavoriet in de pronostieken.

KVM Esports was het meest verrassende team in de Finals. Ze eindigden laatst in de eerste Split, maar wisten het tij te keren in de tweede, met in totaal acht overwinningen op dertien wedstrijden. Een welverdiende plek dus.

De finalewedstrijden

Ook voor Aethra Esports egon het slecht. Ze bengelden lange tijd onderaan het klassement, maar wisten zich terug naar boven te knokken, om vervolgens een prestigieuze overwinning te behalen op leider Sector One. Een niet te onderschatten uitdager dus.

Vierde en laatste kanshebber was RSCA Esports. Een getalenteerd team, maar eentje dat niet altijd even consistent is. Desondanks bevat het kernteam uitstekende spelers, van wie sommigen afkomstig zijn van de EPHEC-ploeg. Dat is de hogeschool die onlangs de finale van de League of Legends won in het tweede seizoen van de Belgian College League – de competitie van de beste universiteiten en hogescholen in België.

De finalewedstrijden vonden plaats in de vorm van play-offs. De winnaar van de eerste match plaatste zich rechtstreeks voor de finale. De verliezer had nog een kans om zich te kwalificeren door de winnaar van de tweede game te verslaan.

 Eerste wedstrijd, eerste verrassing

Eerste wedstrijd, eerste verrassing

Tijdens de eerste finalewedstrijd woog de balans al snel door in het voordeel van KVM, dat voor de verrassing zorgde door de titelverdediger te verslaan. Een mooie 3-1 overwinning en een echte prestatie van het team. De Mechelse ploeg won voordien maar één van zijn laatste tien wedstrijden tegen Sector One. Maar de titelverdediger had nog een kans om zich te kwalificeren, en zo revanche te nemen in de finale.

In Game 2 moest RSCA Esports de nederlaag slikken. Het team werd met 3-0 afgedroogd door Aethra Esports, en de ploeg uit Anderlecht mocht inpakken. Aan het einde van de eerste ronde leken dus de twee uitdagers de overhand te hebben. Aethra Esports moest echter nog één obstakel overwinnen om in de finale te geraken: de play-off tegen Sector One.

En uiteindelijk is er maar één winnaar ...

Na een succesvolle match tegen Aethra Esports in de play-off, wist Sector One zich te plaatsen voor de finale om het op te nemen tegen KVM Esports – en de kampioenstitel van de Belgian League te winnen. Twee verdienstelijke teams, waarvan er maar één kon zegevieren. En in dit spel bleek Sector One het sterkere team. Proficiat aan de winnaars van de wedstrijd!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels