Audi piloten verbazen fans met spectaculaire show tijdens
GP Ice Race

Audi Magazine

Formule E-coureur Daniel Abt en DTM-kampioen René Rast begaven zich op glad ijs tijdens de tweede editie van de GP Ice Race. En ook Stig Blomqvist, Wereldkampioen Rally in 1984 en drievoudig Le Mans-winnaar Benoît Tréluyer dreven de collectieve hartslag op in het Oostenrijkse Zell am See.

GP Ice Race
Ice Race

Spektakel in Zell am See. Want nadat de traditionele ijsrace er vorig jaar na 45 jaar herleefde, trakteerden Audi-coureurs hun fans opnieuw op een topshow. Daniel Abt trad aan met zijn Audi e-tron FE06 voor een aantal adembenemende rondjes ... met in zijn kielzog beste vriend en freestyle skiër Benedikt Mayr aan een touw, in traditionele skijoring-stijl.

“Bene is een professionele skiër, ik rij met racewagens, dus hadden we al snel het idee om hier opnieuw iets samen te doen”, vertelt Abt. “Dit evenement is intussen uitgegroeid tot een van de hoogtepunten van de winter in de autosportwereld. De coureurs brengen samen een fijne dag door, er is geen concurrentiedruk en de fans worden op een geweldige show getrakteerd.”

Hildegard Wortmann, lid van de Raad van Bestuur kan dat bevestigen. Zij vervoegde René Rast in zijn Audi RS 5 DTM en Stig Blomqvist in de Audi Sport quattro voor een aantal snelle rondjes. “Het was een indrukwekkende ervaring”, zei ze. "Het was top om het enthousiasme van de vele fans op het circuit te zien, en wat een show. Dit is echt een uniek evenement dat de geschiedenis, het heden en de toekomst van de autosport verbindt."

Audi GP ice race

Tweevoudig DTM-kampioen René Rast deelde het stuur met de Fransman Benoît Tréluyer. De twee reden in moeilijke omstandigheden rond het vriespunt met hun Audi RS 5 DTM # 33. Omdat die vorig jaar op het ijs de vereiste tractie miste, waren de velgen nu twaalf centimeter smaller en werden aanzienlijk slanker noppenbanden gemonteerd. “Na de nodige aanpassingen, konden we de fans op een leuke show trakteren.”

Alles samen een prachtig staaltje van het vernuft van het merk met de vier ringen, waarbij de race van Stig Blomqvist de kers op de taart vormde. De voormalige Audi-fabrieksrijder, die in 1984 het World Rally Championship won, bestuurde de historische Audi Sport quattro. En ook Benoît Tréluyer, FIA ​​World Endurance Champion in 2012, reed nog een klassieker: tijdens het skijoring-evenement trok hij Frank Wörndl, slalom-wereldkampioen uit 1987, met een historische DKW F91. Fun fact: Wörndl had Willy Bogner's originele Olympische ski's uit 1960 onder zijn voeten.

00:00 | 00:00