GOOSE vs Audi R8 Coupé

Audi Magazine

Audi verlegt graag grenzen. Net als de elektrorockband GOOSE. Gepassioneerd door technologie en goede elektromuziek, gingen we samen op zoek naar hoeveel muzikaal talent er schuilt in een automotor. Meer bepaald in die van de Audi R8 Coupé V10 plus. ‘Circles’ is het resultaat. Of hoe ronkende toeren samenkomen met knallende beats. Een blik achter de schermen.

GOOSE vs Audi R8 Coupé

De uitdaging

Kunnen we de motor van de Audi R8 Coupé V10 feilloos integreren in een elektronummer? Met die vraag trok Mickael Karkousse, de Lead Vocalist van GOOSE, naar Audi. “Wij proberen graag nieuwe dingen uit en trachten ook in onze muziek grenzen te verleggen”, vertelt Mickael. “Je kan voor de zoveelste keer de Audi R8 door de bochten laten scheuren in een fantastisch berglandschap of op een racecircuit. Of je kan dat ook niet doen”, lacht Mickael.


GOOSE wilde dus de Audi R8 Coupé laten meespelen op een tune. Geen voor de hand liggende opdracht. “Samen met een team van technici zijn we er toch in geslaagd om de auto te laten ‘zingen’. Want waar een wil is, is een weg. Net daarin hebben Audi en GOOSE elkaar gevonden: altijd op zoek gaan naar iets nieuws en nieuwe uitdagingen het hoofd bieden.

GOOSE

Mickael Karkousse, GOOSE:

“Circles is het resultaat van wat ons met een automerk als Audi bindt: platgetreden paden verlaten.”

Het podium

Het podium

De wagen moest absoluut een meerwaarde bieden. Sofie Luyckx, PR Manager bij Audi: “De Audi R8 mocht in geen geval dienen als ronkend achtergrondgeluid. GOOSE plaatste de wagen als het ware mee op het podium. Hij werd op een voetstuk geplaatst. Naarmate de productie vorderde, kwamen alle elementen samen.”

De opnames van het nummer vonden plaats in een geïsoleerde ruimte. Dat gaf in eerste instantie een bevreemdend gevoel, legt Mickael uit: “Na het voorbereidende schrijven van het nummer in onze studio, stonden we uiteindelijk oog in oog met de Audi R8. Zou het lukken? Voor ons houdt het nummer dan ook het midden tussen een optreden en een kunstinstallatie waarin we elkaar uitdagen.” Beiden stonden tegenover elkaar in een lege arena. Nu moest het alleen nog gebeuren.

Mickael Karkousse, GOOSE:

“Een wagen laten zingen, is niet evident. We gingen toch de uitdaging aan.”

Vinyl en video

Vinyl en video

Op het ritme van het nummer werd het gaspedaal iets harder ingeduwd of net losgelaten. Met een uniek artistiek effect tot gevolg. De twee tegenpolen werden een mooie muzikale symbiose. En een ontegensprekelijk typisch GOOSE elektrorocknummer.

De performance werd rechtstreeks opgenomen op vinyl en wordt in beperkte oplage uitgebracht. Maar naast de klankopnames werd er ook beeldmateriaal gemaakt. Via social media zal de making-of video van ‘Circles’ worden verspreid en zal je het nummer uiteraard ook kunnen beluisteren. Hou je klaar voor een stevige portie rauwe toeren en beats.

Mickael Karkousse, GOOSE:

“Ja, we hebben er een vijfde bandlid bij. Eentje dat kan excelleren in accelereren.”

Sofie Luyckx, Audi:

“Leuk om te zien hoe GOOSE onze Audi R8 op een voetstuk plaatst.”

Goose