Met Audi naar de toekomst van esports

Audi Magazine

Audi stapte aan het begin van 2020 in de Belgian League, de gloednieuwe competitie rond ‘League of Legends’, één van ’s werelds populairste esportsgames. Als merk draagt Audi innovatie en vooruitstrevendheid hoog in het vaandel. Het was dus niet meer dan logisch dat het merk met de vier ringen deze nieuwe markt van competitief gamen zou betreden.

De eerste seizoenshelft van de Belgian League is ondertussen bijna achter de rug. Hoog tijd dus voor een tussentijdse balans in deze topcompetitie, beter bekend als een Audi Status Update. Wie staat er bovenaan het klassement? Welke teams zijn klaar voor de playoffs? En wie wordt dit seizoen kampioen?

Met Audi naar de toekomst van esports
Het Belgian League-klassement

Het Belgian League-klassement

In de Belgian League is de strijd om een plekje in de play-offs alvast losgebarsten. Bovenaan het klassement staat de gekende esportsorganisatie Sector One, nog steeds onverslagen. Timeout Esports volgt hen op de voet. Deze twee teams zijn alvast zeker van hun deelname. Naarmate we zakken in het klassement, wordt de competitie interessanter, want de vier overgebleven teams maken in principe nog allemaal kans op een ticket voor de play-offs. Aethra Esports en RSCA Esports, de esportstak van de voetbalclub Anderlecht, hebben momenteel de beste kaarten in handen. Ze staan respectievelijk op de derde en vierde plaats, maar Brussels Guardians volgt in hun kielzog. Ook KVM Esports (onderaan het klassement) kan nog meedingen naar een play-off-plek, maar het team heeft zijn eigen lot niet meer in handen en moet hopen op een misstap van een ander team.

Verwachtingen ingelost?

Verwachtingen ingelost?

Het is weinig verrassend dat Sector One bovenaan het klassement staat. Het team bouwde immers een aanzienlijke reputatie op in de Benelux. Het bracht meermaals talent naar de voorgrond, zoals Belgisch top laner Gabriel ‘Bwipo’ Rau, die Europees en internationaal hoge toppen scheert met Fnatic. Ook hun andere spelers presteren op topniveau, zoals Jeroen ‘Night’ Segers en Ömer ‘Practice’ Türgüt.

Timeout Esports, dat nog niet heel erg lang bestaat, maar al wel enkele mooie namen op het wedstrijdblad kan zetten, maakt met de tweede plek de verwachtingen waar. Ten slotte hebben we ook nog Brussels Guardians, dat met een relatief jong en onervaren roster de Belgian League binnenkwam. Zij strijden mee voor een play-off-plekje en doen het dus meer dan behoorlijk.

Bij de voetbalclubs die de overstap naar esports waagden, vlot het wat minder. Het roster van RSCA Esports kon nog niet écht overtuigen, al is de kans dat ze de play-offs bereiken nog steeds erg groot. KVM Esports staat dan weer onderaan het klassement en zal stevig moeten herbronnen om mee te kunnen dingen naar de prijzen, al gaf het team zelf aan dat het een meerjarenplan heeft. Aethra Esports werd dan weer getipt als team dat voor winst ging, maar ondanks de derde plaats heeft het zijn ritme nog niet gevonden. Ze hebben nochtans een roster met gevestigde waarden als Jan-Willem ‘Tuomari’ van Wingerden en Ramazan ‘Lunar’ Tokmak.

Alle ogen op de Belgian League

Alle ogen op de Belgian League

De Belgian League wordt elke maandag live gevolgd door tienduizenden toeschouwers, die genieten van het beste wat onze regio te bieden heeft in de League of Legends. Meer en meer mensen ontdekken dat esports in België stevig groeit en dat onze regio barst van het talent.

Met de komst van de Belgian League geven we lokale spelers de kans om zich te meten met de beste tegenstanders, waardoor ze sneller groeien. De uiteindelijke winnaar van deze seizoenshelft, de Spring Split, trekt naar de play-infase van de European Masters, waar ons land zich ook internationaal op de kaart kan zetten.

De Audi Dash or Flash Quiz

De Belgian League draait niet enkel om het hypercompetitieve element in League of Legends. Er is ook tijd en ruimte voor ontspanning – en daar zet Audi zich graag achter. In de Audi Dash or Flash Quiz worden spelers getest op hun kennis rond League of Legends en de Belgian League.

Wat mogen we nog verwachten?

Sector One toonde zich opnieuw als één van de sterkste kandidaten: het voert ook in dit segment het klassement aan. KVM Esports zet een stevige tweede plaats neer, dat is beter dan in de reguliere competitie. Na enkele minder goede prestaties bengelen Brussels Guardians en Timeout Esports onderaan.

De Audi Dash or Flash Quiz vindt u wekelijks terug op zowel het Twitteraccount van Audi Belgium Esports als op de website van de Belgian League, of tijdens de uitzending van de speeldagen op Twitch.

Wat mogen we nog verwachten?

Als de reguliere competitie erop zit, trekken de vier beste teams naar de play-offs. Daar telt vooral op welke plaats ze zijn geëindigd. De nummer één en twee gaan van start met een ‘juggernaut’-match: de winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de finale. De verliezer krijgt een herkansing.

Voor de teams is het dus belangrijk om zo hoog mogelijk te eindigen tijdens de reguliere competitie. Zo geven ze zichzelf de beste kansen op de finale. De winnaar van die finale neemt € 2500 aan prijzengeld mee naar huis en plaatst zich voor de Spring play-in van de European Masters. Daar mag het vervolgens België vertegenwoordigen op een internationaal podium

Hebt u intussen de esportskriebel te pakken, bekijk dan ook zeker onze andere artikels rond deze nieuwe vorm van entertainment en rijd samen met Audi de toekomst tegemoet:

Audi ondersteunt de nieuwe generatie digitale topsporters