Bayern München kondigt officieel
de komst van de Audi e-tron aan

Audi Magazine

De nieuwste aanwinst van Bayern München draagt geen rugnummer en zal niet in de Bundesliga spelen. En toch zijn alle spelers van de club enthousiast over deze aanwinst. Voortaan rijden ze namelijk allemaal met een Audi e-tron.

Audie e-tron op Bayern Munchen
Audi e-tron

Het transferseizoen is altijd een bewogen periode in de voetbalwereld. Dit jaar was er extra veel beroering door Lionel Messi's mogelijke vertrek uit FC Barcelona. De wereldster zou wel bij Bayern München hebben gepast, maar de Beierse club had haar zinnen al gezet op een andere klasbak.

Een ster onder de sterren

Als je een aantal van de beste voetbalspelers ter wereld bezit, wil je hen uiteraard de beste uitrusting geven. En dan gaat het om meer dan voetbaltruitjes en -schoenen. Na een partnerschap van 17 jaar met het merk met vier ringen, heeft Bayern München nu besloten om haar spelers een Audi e-tron aan te bieden.

Audi e-tron achterzijde

Een aankondiging met toeters en bellen

Grote transfers zijn altijd fel besproken. Om de komst van de Audi e-tron te vieren, hebben Bayern München en Audi een promotiespot gedraaid waarin de sterspelers worden overstelpt met vragen van de pers om de identiteit van de nieuwe clubtransfer te ontfutselen. Voorzitter Hasan Salihamidžić maakt ten slotte de identiteit bekend met de aankondiging dat er een nieuw tijdperk is aangebroken voor de club.

Meer dan sportieve ambities

Meer dan sportieve ambities

In dat nieuwe tijdperk reiken de ambities van Bayern München verder dan het grasveld. De club wil zich ook inzetten op maatschappelijk vlak door haar CO2 voetafdruk te verkleinen – en wel vanaf dit seizoen. Dankzij de Audi e-tron is vanaf volgend najaar meer dan de helft van de Audi-vloot van de Duitse club elektrisch. De totale uitstoot van het wagenpark van Bayern München bedraagt dan maximaal 95 gram CO2 per kilometer. Dat valt meteen ook binnen de nieuwe wettelijke verplichting voor Duitse wagenparken die ingaat vanaf 2021.

Om het gebruik van de elektrische Audi te vergemakkelijken, zijn in het trainingscentrum van Bayern München 38 laadpalen met een vermogen van 150 kW geïnstalleerd. In de nabije toekomst komen er ook rondom het stadion laadpalen, zodat fans tijdens de wedstrijden hun autobatterij kunnen opladen.

Een langetermijnvisie

Een langetermijnvisie

Beide partners willen naast het gebruik van de Audi e-tron nog verder gaan in hun duurzaamheidsdoelstellingen. Bayern München en Audi gaan intensief samenwerken om elektrisch rijden onder de aandacht te brengen en hebben daarom hun partnerschap verlengd tot 2029. Deze overeenkomst betekent een flinke boost voor Audi's elektrische offensief.

00:00 | 00:00

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels