Audi Magazine

Audi Experience

Audi Brussels blinkt uit in innovatie

Audi Brussels blinkt uit in innovatie

Feest bij Audi Brussels: op 17 januari reikte de Vlerick Business School zijn eerste Belgian Industrial Excellence Award uit aan Audi Brussels. Een prijs die de uitzonderlijke transformatie beloont die in gang gezet werd door de fabriek in Vorst, die een echte pionier is op het vlak van elektromobiliteit.

Lees het artikel
Zoute Grand Prix. Knappe bolides en kunst, met zicht op zee.

Zoute Grand Prix. Knappe bolides en kunst, met zicht op zee.

Knokke-Le Zoute en exclusieve wagens, ze lijken wel voor elkaar gemaakt. Liefhebbers van een verfijnde levensstijl en premium rijplezier vinden elkaar in de mondaine badplaats. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de gerenommeerde Zoute Grand Prix in oktober. Dit jaar maakt Audi er ook deel uit van een uniek concept op het strand: PRADO ZOUTE, een museum met kunst én meesterwerken op wielen.

Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De grote comeback van de Audi quattro Cup!

  Fans van golf en Audi hebben weer een brede glimlach op het gezicht: de Audi quattro Cup vierde zijn comeback in 2021. Een editie waar reikhalzend naar werd uitgekeken en die al zijn beloften heeft waargemaakt, met in totaal meer dan duizend golfspelers.

  Lees het artikel
 • RSC00808_header.jpg
  Deze gamer mocht zich tot winnaar van de Audi x RSCA esports cup kronen...

  In samenwerking met RSC Anderlecht organiseerde Audi in maart 2021 de Audi x RSCA esports cup. Na de halve finales spande het er in de finale om tussen de twee meest talentvolle gamers in het Lotto Park, heimat van de Brusselse club. Terugblik op een toernooi dat alle verwachtingen inloste, met een galawedstrijd als kers op de taart.

  Lees het artikel
 • eleven_proleague_header.jpg
  Audi sponsor van twee nieuwe esports-competities

  Het liefdesverhaal tussen Audi en esports blijft duren. En dit keer staat virtueel voetbal in de schijnwerpers. Audi is namelijk de nieuwe partner van twee grote toernooien: de Proximus ePro League en de Pro League eCup powered by Eleven Sports. Ontdek hoe deze samenwerking tot stand kwam.

  Lees het artikel
 • lucas-di-grassi-header.jpg
  Lucas di Grassi, het DNA van een winnaar

  Sinds de lancering van de Formule E in 2014 miste hij geen enkel seizoen of race. Lucas di Grassi maakt als Formule E-piloot voor Audi een fundamenteel onderdeel uit van de geschiedenis van 100% elektrisch racen. Niemand deed het beter dan hij, met 32 podia, 10 overwinningen en 796 punten. Portret van een bevlogen kampioen, zowel op als naast het circuit.

  Lees het artikel
 • jubilea-2021-Header_2.jpg
  Kent u eigenlijk de oorsprong van de slogan ‘Vorsprung durch Technik’?

  Elk jaar lijst Audi Tradition, de historische divisie van Audi, de belangrijkste jubilea van het merk met de vier ringen op. En daar vallen altijd een paar verrassende historische feiten tussen te spotten. Wist u bijvoorbeeld dat er ooit een auto bestond waarin bestuurder en passagier niet naast, maar tegenover elkaar zaten? Bovendien vieren we dit jaar ook de 50ste verjaardag van de slogan ‘Vorsprung durch technik’.

  Lees het artikel
 • di-grassi-audi-1920x1080_Header.jpg
  Lucas di Grassi aan het stuur van de Audi RS e-tron GT: test geslaagd

  Lucas di Grassi had deze herfst een wel heel bijzondere afspraak in Neuburg. Hij mocht er in het Audi Competence Center Motorsport namelijk de Audi RS e-tron GT uittesten. Onder begeleiding van de ontwikkelaars van de wagen haalde de Audi Formule E-piloot en wereldkampioen 2017 alles uit de kast om elk facet van de 100% elektrische sportwagen te verkennen. Zijn indrukken deelt hij nu met u.

  Lees het artikel
 • r8-greenhell-1920x1080_Header.jpg
  Audi R8 green hell brengt hulde aan de ‘groene hel’

  Bent u een liefhebber van sportwagens? Opgelet. Want de Audi R8 green hell jaagt uw hartslag vast de hoogte in. Deze limited edition brengt hulde aan de Audi R8 LMS, vijfvoudig kampioen op de beruchte 'Groene Hel' van de Nürburgring. Eentje voor de happy few, want er worden er maar 50 van gemaakt. Bent u één van die gelukkigen? Dan sprint u van 0 naar 100 km/u in 3,1 seconden. Race alvast even mee ...

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header_gaming.jpg
  Belgian League kroont eerste winnaar na Country Finals

  Vier teams die strijden om de kroon, dat zijn de Country Finals van de Belgian League. Sector One, KVM Esports, Aethra Esports en RSCA Esports zetten alles op alles om de titel én het mooie bedrag van 5.000 euro te winnen. Een terugblik op de Final Four, die alle verwachtingen inlosten, met Audi als belangrijkste partner.

  Lees het artikel
 • Nina_Derwael_Header_1920x1080.jpg
  Gymnaste Nina Derwael is gloednieuwe Audi ambassadrice

  Op de brug met ongelijke leggers kent de Limburgse Nina Derwael (20) haar gelijke niet. Na goud op de wereldkampioenschappen in 2018 en 2019 moet olympisch goud volgend jaar de kers op de taart worden. Op vreugde met vijf ringen is het dus nog even wachten, maar dankzij haar Audi ambassadeurschap geniet ze vandaag al volop van rijplezier met vier ringen.

  Lees het artikel
 • e-tron_Bayern_Munchen_Header_1920x1080.jpg
  Bayern München kondigt officieel de komst van de Audi e-tron aan

  De nieuwste aanwinst van Bayern München verschijnt zelden of nooit op het oefenterrein. En toch ligt hij al erg goed in de groep. Hij draagt geen rugnummer, wel een nummerplaat. Alle spelers zijn gek op hem. Voortaan rijden ze namelijk allemaal met een Audi e-tron.

  Lees het artikel
 • belgian-league-mario-kart_Header_1920x1080.jpg
  Beweging in de esports: de competitie herneemt

  Audi is al een aantal jaar en met veel enthousiasme betrokken bij de ontwikkeling van esports, een snelgroeiende discipline waarin de allerbeste gamers het tegen elkaar opnemen. Als partner van grote toernooien zorgt Audi er mee voor dat duizenden fans hun passie kunnen beleven. Waaronder ook de studenten die gaan strijden in Mario Kart in de Belgische RIV4L College League!

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Audi-sponsort-esport_header.jpg
  Audi sponsort Belgische esportscompetitie

  Sportiviteit, dynamiek, innovatie en topprestaties. Het zijn woorden die perfect de spirit van Audi samenvatten, maar evengoed die van de esports. Het merk met de vier ringen was dan ook al langer een logische sponsor van de online competitie en zal nu ook de Belgische esports-sector structureel steunen.

  Lees het artikel
 • e-sports_teamWRT_header.jpg
  WRT-team in esports competitie: dat geeft vonken

  Nu de autoraces tijdelijk zijn opgeschort, waagt het WRT-team onder leiding van Vincent Vosse en Yves Weerts zijn kans in de esports. Na een mooie zevende plaats tijdens de 24 uur van Le Mans, is het team vast van plan het avontuur voort te zetten.

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080.jpg
  Audi Status Update: zo doen de esportsteams het in de Belgian League

  Audi betrad begin dit jaar de markt van competitief gamen betreden. Intussen is de eerste seizoenshelft voorbij. Hoog tijd voor een update. Welke teams staan bovenaan het klassement? Ontdek het snel.

  Lees het artikel
 • ICE-GP-RACE-magazine-1920x1080.jpg
  Daniel Abt en René Rast stelen de show in Zell am See

  De GP Ice Race staat bekend om zijn hoge showgehalte. En ook dit jaar deden de coureurs de adem van het publiek verstommen – of wat dacht u van een rondje skijoring achter een Audi e-tron FE06?

  Lees het artikel
Golf cup

Golfen is een gentleman’s game

De Audi Quattro Golf Cup is intussen een klassieker. Met 11 kwalificatiewedstrijden op de mooiste golfterreinen van België en een nationale finale in The National was het al behoorlijk spannend. Wij spraken met het winnende team, dat binnenkort de wereldfinale speelt in het Oostenrijkse Kitzbühel Schwarzsee. Een bijzonder duo in deze wedstrijd, want naast gepassioneerde golfers zijn ze Pim (61) en Gaëtan (23) Van Baarle ook vader en zoon. “Zenuwen? Nee hoor. Wij pakken die beker!”

Lees het artikel
 • esport_header_1920x1080_01.jpg
  Audi ondersteunt de nieuwe generatie digitale topsporters

  Op 5 en 6 oktober 2019 strijden de beste professionele gamers om de overwinning op de GameForce Masters in Mechelen, het grootste esportstoernooi van de Benelux. Competitief gamen mag dan in België nog in zijn kinderschoenen staan, esports winnen gestaag aan populariteit. Daarom werkt Audi sinds dit jaar samen met de Belgische esportsorganisatie 4Entertainment. De ambitie: Belgische professionele gamers ondersteunen om de concurrentie aan te gaan met de beste spelers ter wereld.

  Lees het artikel
 • esport2_header_1920x1080_01b.jpg
  Audi’s esportsgids voor dummies

  Audi engageert zich al enkele jaren voor de beste esporters en toernooien over de hele wereld. In België komt de nieuwe tak van sport momenteel pas écht op gang. Audi startte begin 2019 met de eerste sponsoring. Veel Belgen onderschatten het fenomeen nog. Hoog tijd voor een korte bloemlezing uit 47 jaar esportsgeschiedenis.

  Lees het artikel
 • Header-final.jpg
  Dé succesformule van de RS familie

  5 jaar geleden lanceerde Audi zijn eerste RS model in de vorm van de Audi RS 2 Avant. Het was meteen het begin van een succesverhaal. Dankzij hun nauwe banden met de autosport en hun exclusieve karakter wisten de Audi RS modellen altijd al te fascineren. In 2019 komen er nog eens zes productinnovaties bij, waarvan twee volledig nieuwe RS modellen. Het ideale moment om de unieke geschiedenis van dit gamma in de kijker te zetten en enkele sleutelmomenten uit te lichten.

  Lees het artikel
Zoute Grand prix

Zoute Grand Prix 2018: puur prestige

Legendarische wagens, bekende koppen en prachtig herfstweer. Méér heb je niet nodig om honderden autoliefhebbers naar Knokke-Heist te lokken voor de jaarlijkse hoogmis van de klassieke sportwagens en andere baanbrekende automodellen. De negende editie van de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist werd dan ook een overweldigend succes.

Lees het artikel
 • ski-the-world.jpg
  Ski the World

  De nieuwe Audi quattro film die de wereld veroverte

  Lees het artikel
 • 883x496_audi-goose.jpg
  GOOSE vs Audi R8 Coupé

  Ronkende motoren en een stevige beat. Goose verwelkomt een vijfde bandlid, de Audi R8 Coupé V10 plus. Bekijk de clip en making-of van ‘Circles’.

  Lees artikel
 • 1920x1080_03_MediaInlineGallery_ARS4_171006.jpg
  De Audi RS 4: oud versus nieuw

  Onze Audi modellen evolueren snel. Hoe snel? Dat mocht onze reporter aan den lijve ondervinden. Hij testte de nieuwe Audi RS 4 en reed naar de Altmühl-vallei, samen met de eigenaar van het allereerste model.

  Lees artikel