De productie van de Audi e-tron in beeld

Audi Magazine

Audi laat momenteel zijn allereerste elektrische SUV met quattro technologie op de wereld los. Een historische gebeurtenis, die heel wat nieuwsgierigheid opwekt: hoe en waar wordt de Audi e-tron geproduceerd? Audi gunde twee fotografen van het wereldvermaarde Magnum Photos een inkijk in de energie-efficiënte fabriek in Brussel. Vijf dagen lang legden ze er de spitstechnologie, maar ook de passie en toewijding van de medewerkers vast op beeld. Het resultaat is een reeks foto’s die de innovatie, kwaliteit en aandacht voor detail onthullen die eigen is aan Audi.

Magnum factory
Magnum

3000 mensen werken bij Audi Brussels met passie aan de allereerste elektrische SUV van het merk: de Audi e-tron. De SUV combineert de ruimte en het comfort van een fullsize-SUV met een reeks opties die perfect zijn voor dagelijks gebruik, een quattro aandrijving en de modernste technologie.

Technologisch avontuur

Deze SUV is meer dan een auto. Het is een geavanceerd staaltje technologisch vernuft, dat bestuurders toelaat verbonden te blijven gedurende de ganse rit. Met een loepzuiver audiosysteem, LED-koplampen, optionele 360°-camera’s en virtuele buitenspiegels, wordt een rit in de Audi e-tron een buitengewoon avontuur.

Het is een evolutie die Audi met open armen ontvangt. En dus transformeerde het merk zijn Brusselse fabriek volledig. Met meer dan ooit de juiste middelen om intelligente elektrische mobiliteit te produceren. Dat is ook de fotografen niet ontgaan: “Een van de meest fascinerende aspecten, vond ik de elegantie waarmee de robots hun delicate taken uitvoerden – zoals het aanbrengen van de lijm”, zegt Paolo Pellegrin.

Magnum

Streven naar een emissievrije toekomst

Er is een kenniscentrum waar medewerkers getraind worden om slim om te gaan met hoge spanning. Batterijen van 700 kilogram worden ter plaatse geassembleerd en getransporteerd door zelfrijdende robots. Dankzij een team van jonge ingenieurs, dat werkt aan de ontwikkeling en optimalisatie van de software, heerst er een aanstekelijke startupsfeer.

Het ultieme streefdoel: een emissievrij tijdperk, dankzij een mobiliteit die grondstoffen op een efficiënte manier benut. Die nobele missie neemt Audi zo serieus, dat ze ook geldt voor de fabricage an sich. Dat betekent: een stevige vermindering van het energieverbruik door de introductie van zonnepanelen, verticale tuinen en investeringen in andere milieuprojecten om CO2-uitstoot te vermijden en te compenseren.

Fotograaf Guergui Pinkhassov: “Wat mij vooral interesseert, is de samensmelting van menselijk en technologisch vernuft. Die combinatie verschaft ons een ongelooflijke vrijheid. Mij viel vooral op welke zorg en precisie alle medewerkers bij Audi aan de dag leggen. Ze werken mee aan de creatie van een uniek, interessant project.”

Over de fotografen
Paolo Pellegrin (Rome, 1964) werkt sinds 2005 voor Magnum Photos. Hij beschouwt elektrische auto’s als een noodzaak voor de toekomst van onze planeet. Zijn fotoreeks neemt de toeschouwer mee op een reis door hightech industriële ruimten, met robots als hoofdpersonages.
Gueorgui Pinkhassov (Moskou, 1952), werkt sinds 1988 voor Magnum. Hij ging in de fabriek van Audi Brussel “op zoek naar poëzie”. In zijn foto’s brengt hij hulde aan de e-tron via een spel van kleur, licht en vlekken waarbinnen mens en robot op hetzelfde ritme samenwerken.
Download alle
00:00 | 00:00
videostill.jpg
videostill.jpg