Audi Magazine

Elektrisch

Hebben elektrische wagens andere banden nodig?

Hebben elektrische wagens andere banden nodig?

In veel opzichten komen elektrische wagens overeen met modellen met een brandstofmotor. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen, en net die zorgen ervoor dat er specifieke eisen gesteld worden aan de banden van elektrische wagens.

Lees het artikel
Hoe u vanaf 1 juli kunt besparen op de laadkost van uw elektrische Audi

Hoe u vanaf 1 juli kunt besparen op de laadkost van uw elektrische Audi

Misschien hebt u in de voorbije maanden al vernomen dat Vlaanderen op 1 juli 2022 het capaciteitstarief voor elektriciteit introduceert. Door hier op een slimme manier mee om te gaan, kunt u besparen op uw elektriciteitsfactuur, dus ook die van uw elektrische wagen. Audi vertelt u hoe.

Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi Charging Hub: comfortabel opladen in de stad

  Niet elke bestuurder van een elektrische wagen heeft oplaadmogelijkheden thuis, denk maar aan mensen die in een stad wonen. Hoe kan opladen voor hen toch uitgroeien tot een uiterst comfortabele ervaring? Vanuit deze vraag ontwikkelde het merk met de vier ringen een vernieuwend concept dat openstaat voor alle bestuurders van elektrische wagens: de Audi Charging Hub, die momenteel al getest wordt in Duitsland.

  Lees het artikel
 • HEADER1.jpg
  Zo pakt u de vergroening van uw wagenpark aan

  De beslissing is dit jaar gevallen: vanaf 2026 zullen enkel 100% elektrische voertuigen nog 100% fiscaal aftrekbaar zijn. Dat geldt dus niet meer voor wagens met een verbrandingsmotor, die vanaf 1 juli 2023 al een deel van hun belastingvoordeel verliezen. Maar hoe pakt u de elektrische transitie van uw wagenpark best aan? Audi geeft u toelichting bij de belangrijkste punten.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Vlot de winter door met uw elektrische Audi

  Bestuurders van elektrische wagens maken zich vaak zorgen over een verlies van rijbereik tijdens de wintermaanden. Bij elektrische Audi modellen is deze bezorgdheid onnodig. Dankzij een intelligent thermomanagement zorgt het merk met de vier ringen voor uitstekende prestaties en een dito rijbereik in het koude seizoen. Bovendien kunt u zelf het verlies van rijbereik nog verder beperken. Het sleutelwoord: voorconditionering.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi e-tron GT en Audi Q4 e-tron: van concept tot winnaars

  Aanvankelijk waren het "slechts" concepten, maar vanuit een duidelijke visie gaf Audi ze de tijd om te groeien. Een visie die vandaag wordt bekroond voor de Audi e-tron GT en Audi Q4 e-tron, die nu speerpunten zijn van het 100% elektrische Audi gamma.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Duurzame toekomst voor Audi Brussels met de Audi Q8 e-tron

  De productiesite van Audi in ons land maakt zijn reputatie van pionier op het vlak van elektromobiliteit en duurzaamheid op alle vlakken waar. Dankzij deze innovatieve aanpak wacht er een mooie toekomst voor de fabriek. Zo zal de toekomstige Audi Q8 e-tron in Brussel gebouwd worden.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  IONITY: sneller en makkelijker overal opladen

  Het grote voordeel van IONITY? Uw elektrische wagen razendsnel opladen zonder kaart of app, via een netwerk van laadpalen verspreid over heel Europa. De handige “Plug & Charge” functionaliteit van IONITY is vanaf nu ook beschikbaar op Audi e-tron modellen. Bovendien zal dit netwerk de komende jaren nog sterk aangroeien. Alweer een sterk argument om te kiezen voor elektrisch rijplezier.

  Lees het artikel
 • HEADER_Q4_2021_2472.jpg
  Wordt 2022 het jaar waarin ook u overstapt naar geëlektrificeerd rijden?

  De verkoopcijfers in België spreken boekdelen: meer dan 1 nieuwe wagen op 5 rijdt vandaag 100% elektrisch of hybride. Steeds meer bestuurders stappen over naar geëlektrificeerde mobiliteit, en terecht. De drempel om met dit type wagens te rijden, wordt immers steeds kleiner.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Synergieën versnellen transitie naar elektrische mobiliteit

  Om elektrische wagens steeds bereikbaarder te maken, gebruiken de verschillende merken van de Volkswagen Group gemeenschappelijke platformen en productielijnen. Deze visie past ook binnen de strategie van Audi. In de toekomst zal steeds meer gewerkt worden met dit type synergieën, waarbij zorgvuldig gewaakt wordt over de eigenheid van elk merk.

  Lees het artikel
 • HEADER-A212293_large.jpg
  Audi A6 e-tron concept: nieuwe elektrische evolutie

  Om zijn 100% elektrische gamma verder te diversifiëren, pakt Audi uit met een vertrouwde naam, maar wel volledig heruitgevonden: de Audi A6 e-tron concept. Deze krijgt een nieuw platform én uitzonderlijke eigenschappen: 700 km autonomie en snelladen aan 270 kW. Een knappe prestatie binnen een gamma dat maar blijft groeien.

  Lees het artikel
 • HEADER_A213513_large.jpg
  Audi razendsnel richting e-mobiliteit

  De beslissing is gevallen: de allerlaatste nieuw ontwikkelde Audi met verbrandingsmotor gaat over slechts vier jaar in productie. Vanaf 2026 zullen wereldwijd alleen nog maar 100% elektrische nieuwe modellen op de markt gebracht worden. Uiterlijk in 2050 wil Audi de kaap van nul uitstoot bereiken.

  Lees het artikel
 • HEADER-E-Tron-S_2020_1900.jpg
  Audi wil het meest complete elektrische gamma aanbieden aan bedrijven.

  De Belgische regering heeft zopas een belangrijke beslissing genomen: vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische wagens 100% fiscaal aftrekbaar zijn. Zijn de Belgische bedrijven klaar om hun wagenpark aan te passen? Philip Copmans, Fleet Manager bij Audi, verheldert de situatie en vertelt hoe Audi hierbij kan helpen.

  Lees het artikel
 • HEADER_e-tron-s_2020_1911.jpg
  Een belangrijk nieuw fiscaal voordeel op laadsystemen

  De Belgische overheid ondersteunt elektrisch rijden steeds meer. Na de 100% fiscale aftrek voor bedrijfswagens krijgen laadstations nu een boost van de fiscus, zowel voor bedrijven als voor particulieren. Ontdek hoeveel u kunt besparen.

  Lees het artikel
 • HEADER_A211593_large.jpg
  Focus op de tools die een tekening omzetten in een Audi Q4 e-tron.

  De emotie die een tekening oproept, omzetten in een productiemodel is specialistenwerk. Om dit mogelijk te maken, zijn mallen nodig die elk element tot op de millimeter kunnen vormgeven. Neem een kijkje achter de schermen en ontdek hoe de Audi Q4 e-tron ontstaat dankzij fenomenale perstools, geperfectioneerd om de visie van de designers haarscherp te vertalen.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Step_Header.jpg
  5 redenen waarom een elektrische step iets voor u is

  Ontspannen naar het werk, en ook ontspannen thuiskomen. Even naar de bakker of de pakjesautomaat. Snel vrienden of familie bezoeken … Is het nodig om dan de wagen te nemen? Wij denken van niet. Maar bent u óók te vinden voor een duurzame, milieubewuste oplossing? Daar zijn we bijna zeker van.

  En ja, een elektrische wagen is zeker een oplossing voor duurzaamheid en een beter milieu. Het enige nadeel? U kan hem niet opvouwen. Daarom hebben we het hier over de elektrische step, en de vijf redenen waarom het sowieso iets voor u is.

  Lees het artikel
 • e-tron-improved-Header.jpg
  Sneller opladen en meer rijcomfort: Audi e-tron maakt elektrisch rijden nog makkelijker

  Vanaf dit jaar zijn er nog meer redenen om toe te geven aan de verleiding van het Audi e-tron gamma. Want met nieuwe mogelijkheden voor snelladen en meer rijcomfort, wordt compromisloos elektrisch rijden nu meer dan ooit realiteit.

  Lees het artikel
Pourquoi ne pas croire tout ce que l’on dit sur la conduite électrique ?

Waarom u niet zomaar moet geloven wat ze zeggen over elektrisch rijden

Over elektrische wagens doen heel wat broodjeaapverhalen de ronde. Dat ze niet ‘schoner’ zouden zijn dan wagens met een verbrandingsmotor, bijvoorbeeld. Tijd om de feiten op een rijtje te zetten. Wat kunt u nu écht verwachten van een elektrische wagen?

Lees het artikel
Audi en Lamborghini combineren sportiviteit en elektrificatie

Audi en Lamborghini combineren sportiviteit en elektrificatie

Geen twijfel mogelijk: de toekomst van mobiliteit is elektrisch. Kunnen sportwagens hier deel van uitmaken, zonder in te boeten aan pure kracht en snelheid? Voor Audi en Lamborghini kunnen sportiviteit en elektrificatie in elk geval perfect samengaan. Ontdek hun visie aan de hand van twee zeer concrete voorbeelden.

Lees het artikel
 • 3d-e-tron-gt-header.jpg
  Audi zet virtual reality in voor productie van de Audi e-tron GT

  Innovatie maakt integraal deel uit van het DNA van Audi. Voor zijn eerste 100% elektrische GT-coupé pakt het merk met de vier ringen dan ook uit met een grote primeur: de productie van dit model gebeurde op basis van virtual reality en 3D-scanning. Ontdek deze efficiënte, precieze en duurzame technologie en stap in de toekomst van de autoproductie.

  Lees het artikel
 • carbon-neutral-production-header.jpg
  De nieuwe Audi e-tron GT: CO2-neutrale productie bij Böllinger Höfe

  De nieuwe Audi e-tron GT is 100% elektrisch en vermindert bovendien zijn uitstoot over de hele lijn. Zijn bakermat is Böllinger Höfe, op de Neckarsulm-site: de eerste gecertificeerd CO2-neutrale Audi fabriek in Duitsland. Maar hoe kwam die tot stand?

  Lees het artikel
Laat uw wagen praten: slimme communicatie met elektriciteitsnet voorkomt black-outs

Laat uw wagen praten: slimme communicatie met elektriciteitsnet voorkomt black-outs

Zullen elektrische wagens ons elektriciteitsnet niet overbelasten? Niet als het van Audi afhangt. Want alle nieuwe Audi e-tron modellen zijn uitgerust met slimme technologie. Die zal er in de toekomst voor zorgen dat het oplaadvermogen vermindert tijdens piekuren en vermeerdert tijdens de dalmomenten. Hoe dat precies werkt? Lees vooral verder.

Lees het artikel
Audi electric kick scooter

De Audi electric kick scooter powered by Segway

Leg 65 km af in één laadbeurt.
Voortaan legt u de eerste en laatste kilometers op uw traject stressvrij af. Want met de gloednieuwe elektrische scooter van Audi en Segway vermijdt u gemakkelijk alle files. En dankzij het handige inklapsysteem neemt u hem makkelijk mee in uw wagen of op het openbaar vervoer. Zo brengt Audi duurzame mobiliteit tot bij u. Binnenkort verkrijgbaar … ontdek nu al alle details!

Lees het artikel
 • Unique_quattro_header_1920x1080.jpg
  Audi quattro zet toon in tijdperk van elektrische mobiliteit

  Sinds 1980 geeft de permanente quattro vierwielaandrijving van Audi de toon aan. De aandrijflijn zorgde voor een ware paradigmaverschuiving in de autosport en op vlak van actieve veiligheid. Vandaag zet het merk 40 jaar quattro kennis in voor een volgende mijlpaal: de elektrische quattro in de e-tron modellen wijst de weg in dit tijdperk van elektrische mobiliteit. Rijplezier en efficiëntie vinden elkaar in een aantrekkelijk totaalpakket.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De Audi e-tron, koning van de elektrische SUV’s

  Het eerste 100% elektrische productiemodel van Audi is een wereldwijd succes. Met snelladen, een groot bereik en een luxueus interieur als grootste troeven. En gezien het elektrische offensief dat Audi lanceert, lijkt de opvolging voor de komende jaren verzekerd.

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080.jpg
  "Het geheim van een groot rijbereik? Anticiperen"

  Met de Audi e-tron komt Audi zijn belofte na om een elektrische wagen te maken die geen compromissen sluit en geschikt is voor zowel dagelijks gebruik als lange verplaatsingen. Maar hoe maakt u het rijbereik van die voertuigen zo groot mogelijk? Alex, rij-instructeur en kenner van de 100% elektrische SUV, geeft enkele kostbare tips.

  Lees het artikel
 • Tech Talk Hybrid_Header_1920x1080.jpg
  CNG, plug-inhybride, mild-hybride: hybridewagens te over bij Audi

  Steeds meer automobilisten willen hun CO2-uitstoot verlagen en kiezen daarom voor een hybridewagen. Bij Audi hebt u de keuze uit drie technologieën – omdat elke bestuurder nu eenmaal zijn eigen behoeften heeft. Ontdek alle voordelen van CNG, plug-inhybride- en mild-hybridesystemen.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Q4-e-tron_Header.jpg
  Audi Q4 e-tron concept krijgt tweelingbroer in Sportback-versie

  In 2019 stelde Audi de Audi Q4 e-tron concept voor op het Autosalon van Genève. De eerste compacte 100% elektrische SUV is binnenkort niet meer enig ​​in zijn assortiment. Hij wordt op de voet gevolgd door de Audi Q4 Sportback e-tron concept, waarvan de productie start in 2021. Voor wie nieuwsgierig is naar zijn looks – leest u vooral verder.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Sportief en elektrisch: de Audi e‑tron S en de Audi e‑tron S Sportback

  Met de nieuwe Audi e-tron S en de Audi e-tron S Sportback zorgt Audi alweer voor een wereldprimeur: de eerste wagens in massaproductie met drie elektromotoren. Goed voor een standaardsprint van maar 4,5 seconden. Deze wagens zijn topatleten. En dankzij een breder koetswerkdesign springt hun sportiviteit meteen in het oog.

  Lees het artikel
 • Header_CHARGING_SPEED.jpg
  Elektrisch rijden op lange afstand? Let op de laadsnelheid van uw batterij

  Denkt u na over de aankoop van een elektrische wagen en legt u vaak langere trajecten af? Kijk dan naast het laadvermogen zeker ook naar de laadsnelheid van de batterij. De vuistregel: hoe korter de laadduur, hoe korter de tussenstops.

  Lees het artikel
 • audi-e-tron-emergency-e-tron.jpg
  Audi e-tron biedt dringende hulp in Oslo

  Primeur in Noorwegen: voortaan rijdt er in Oslo een volledig elektrisch urgentievoertuig rond. Een Audi e-tron werd volledig omgebouwd met als doel snel ter plaatse te zijn, met het nodige materiaal, wanneer er dringend medische hulp nodig is. Een dokter kan zo de eerste zorgen toedienen nog voor de ziekenwagen arriveert.

  Lees het artikel
 • Charging points _ Header.jpg
  Audi investeert 100 miljoen euro in elektrische infrastructuur

  “Als we écht de omschakeling willen maken naar een duurzame mobiliteit, dan moet elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk zijn.” Het is die filosofie die Audi omarmt door fors te investeren in een netwerk van publiek toegankelijke elektrische laadpalen.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_A_E-TRON.jpg
  Een nieuwe dimensie van licht: digitale Matrix ledkoplampen

  Innovatie gaat bij Audi ook over lichttechnologie. De nieuwe digitale Matrix ledkoplampen van de Audi e-tron Sportback verlichten de weg voor u met de grootste precisie.

  Lees het artikel
 • header_1920x1080.jpg
  Het Audi e-tron gamma, binnenkort met een S

  Audi zet zijn elektrische revolutie voort met de Audi e-tron en Audi e-tron Sportback in S-uitvoering. De conceptwagens zijn uitgerust met drie elektromotoren en een nieuwe versie van de quattro-aandrijving. Goed voor een ongeëvenaarde dynamiek.

  Lees het artikel
 • ionity-changes-audi-header.jpg
  Elektrisch laden: altijd voordeliger met Audi

  Audi biedt sinds kort ook de Charging Service e-tron aan. Een eenvoudig systeem waarmee u met één kaart toegang krijgt tot het meest uitgebreide netwerk van laadpalen, terwijl u profiteert van uitzonderlijke tarieven – voordelen die vandaag blijven evolueren.

  Lees het artikel
 • interview-designer-HP.jpg
  De Audi e-tron Sportback verenigt geschiedenis met technologie

  Pronkstuk van de Brussels Motor Show 2020? Ongetwijfeld de gloednieuwe Audi e-tron Sportback. Op onze stand kreeg hij een terechte podiumplaats. Het gaat tenslotte om een stukje toptechnologie – en deze Sportback is bovendien een streling voor het oog.

  Lees het artikel
 • 1920x1080-MO_20_Audi_e-tron_Reveal_RGB.jpg
  Wintertips voor elektrische wagens

  Elektrisch rijden is niet moeilijk, maar wel anders. Heeft u in een Audi e-tron last van bevroren ruiten? Welke actieradius heeft u bij vrieskou? En werken laadpalen in de winter wel even goed als anders? Elektrische wagens staan dit seizoen voor ijskoude uitdagingen, gelukkig kan u zich uitstekend voorbereiden met deze tips.

  Lees het artikel
 • header.jpg
  Waar komt het geluid van een elektrische wagen vandaan?

  Sinds de zomer van 2019 moeten alle nieuw ingeschreven elektrische en hybride wagens in de EU een artificieel geluid maken. De ideale gelegenheid om aan de geluidsingenieurs van Audi te vragen hoe ze dat geluid produceren. Hier alvast een tipje van de sluier: er komt een didgeridoo aan te pas.

  Lees het artikel
 • era_header_1920x1080_01.jpg
  Hoe Audi de snelweg neemt naar duurzame, elektrische mobiliteit

  Meer dan 30 elektrische modellen lanceren tegen 2025 – ofwel een marktaandeel van 40%. Een stevige ambitie, die uiteraard een invloed heeft op alle schakels in het netwerk: van de ingenieurs tot de leveranciers. Tijdens die transitie naar elektrische mobiliteit trekt Audi bovendien over de hele lijn de kaart van de duurzaamheid. Het bedrijf steunt daarbij op de expertise en ervaring die het opbouwde tijdens de ontwikkeling en productie van de Audi e-tron.

  Lees het artikel
 • nationalgeographic2_header_1920x1080_01.jpg
  Brengt elektrische mobiliteit ons binnenkort verder dan ooit?

  Hoe we ons verplaatsen van A naar B (en van C naar D) heeft een enorme impact op de klimaatverandering. Zelfs een eenvoudige trip naar de winkel draagt bij aan de luchtverontreiniging en de opwarming van de aarde.

  Lees het artikel
 • nationalgeographic_header_1920x1080_boat_01.jpg
  Audi x National Geographic: Drie haltes op weg naar een duurzame toekomst voor België

  Hoe tekent de elektrische evolutie zich af in België? Nucleair ingenieur Leslie Dewan ging in opdracht van National Geographic magazine op zoek naar plekken, bedrijven en gebouwen op het scherpst van de snede op het vlak van technologische innovatie en vooruitstrevendheid. Met een glansrol voor de Brusselse Audi fabriek, de eerste volledig CO2-neutrale fabriek voor elektrische voertuigen.

  Lees het artikel
 • 24hetron_header_1920x1080_01.jpg
  10 landen in 24 uur: van Slovenië naar Nederland met de Audi e-tron

  De beste manier om een ster te promoten? Een wereldtournee. Om zijn kwaliteiten nog meer in de schijnwerpers te zetten, vertrok de Audi e-tron op een bijzondere roadtrip. Doel: tien landen doorkruisen in 24 uur.

  Lees het artikel
 • audimagazine_e-tronscooter_header_1920x1080_01.jpg
  Surf over het asfalt met de elektrische scooter van Audi

  Met het elektrische aanbod van Audi raakt u overal waar u moet zijn. Die belofte wordt eens te meer ingelost met de toevoeging van een nieuwe telg in de familie: de Audi e-tron Scooter. Voor uw kleine dagelijkse verplaatsingen, of voor die laatste paar kilometers wanneer u met uw wagen liever de stadskern mijdt.

  Lees het artikel
 • travel-with-e-tron-headerv2.jpg
  Op reis met de Audi e-tron:
  tips en tricks

  Op reis vertrekken met een elektrische wagen opent een hele nieuwe wereld. De stilte tijdens het rijden, de krachtige aandrijving en het bewuster omgaan met het klimaat maken reizen met de Audi e-tron erg aantrekkelijk.

  Lees het artikel
 • article1_hybride_header_01.jpg
  Op reis naar de noordpoolcirkel met de Audi e-tron

  Schrijfster Lieselot De Brauwer en fotograaf Nico Babot kwamen op het fantastische idee om een reis naar de noordpoolcirkel te maken met een elektrische wagen. Audi, altijd in voor een ultieme test, gaf hun de 100% elektrische Audi e-tron mee. In ruil natuurlijk voor dit uitgebreid verslag mét prachtige foto’s…

  Lees het artikel
 • Magnum_Header_1920x1080.jpg
  De productie van de Audi e-tron in beeld

  Audi laat momenteel zijn allereerste elektrische SUV met quattro technologie op de wereld los. Een historische gebeurtenis, die heel wat nieuwsgierigheid opwekt: hoe en waar wordt de Audi e-tron geproduceerd? Audi gunde twee fotografen van het wereldvermaarde Magnum Photos een inkijk in de energie-efficiënte fabriek in Brussel. Vijf dagen lang legden ze er de spitstechnologie, maar ook de passie en toewijding van de medewerkers vast op beeld. Het resultaat is een reeks foto’s die de innovatie, kwaliteit en aandacht voor detail onthullen die eigen is aan Audi.

  Lees het artikel
 • testdrives_header_02.jpg
  Zij testten de Audi e-tron: dit zijn hun eerste indrukken

  Een testpanel van vijf bestuurders mocht in première de nieuwe Audi e-tron ontdekken. Ze maakten elk een testrit met de eerste 100% elektrische Audi SUV en kregen uitgebreid de tijd om alle kenmerken in de vingers te krijgen. Wij waren erbij om hun bevindingen op beeld vast te leggen.

  Lees artikel
 • april_article2_hybride_header_01 (1).jpg
  Efficiënt en krachtig: de nieuwe plug-in hybridemodellen Audi Q5, A6, A7 en A8 TFSIe

  Een sterke elektromotor, hoge batterijcapaciteit en nieuwe aandrijvingsstrategie.

  Lees artikel
 • AUD_header1_1920x1080_01.jpg
  Audi zet zijn elektrische offensief voort op het Autosalon van Genève

  De stand van Audi op het Autosalon van Genève stond volledig in het teken van elektrische mobiliteit: het merk met de vier ringen stelde vier nieuwe, zuiver elektrische modellen voor, waarvan de serieversies tegen 2020 zullen worden geproduceerd. Een duidelijkere boodschap kon Audi daarmee niet geven: tegen 2025 moet één op drie Audi's elektrisch zijn.

  Lees artikel
 • 5.jpg
  Een nieuwe Audi van formaat voor Tony Stark in Avengers 4

  Superhelden hebben altijd een sterke assistent nodig. Logisch dus, dat Robert Downey Jr., ook bekend als Tony Stark of de Iron Man op het witte doek, in het volgende Avengers-avontuur samenwerkt met de nieuwe Audi e-tron GT concept car.

  Lees artikel
 • A1811369_1920x1080.jpg
  Een expert laat zijn licht schijnen over de Audi e-tron

  Voor het eerst sinds de Audi e-tron aan het grote publiek werd voorgesteld, mocht een expert hem onder de loep nemen. Autojournalist Martin Haven was de gelukkige. Hij mocht alle functies van de eerste 100% elektrische SUV van Audi uitproberen.

  Lees artikel
 • JL-Audi-Nafi-37_1920x1080.jpg
  Audi e-tron,
  charged by Nafi Thiam

  De Audi e-tron is het eerste volledig elektrische model van het merk met de vier ringen. En nog belangrijker: de allernieuwste Audi wordt geassembleerd bij Audi Brussels. Dat wilde het merk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Hoe kon de Belgische inbreng beter in de spotlight gezet worden dan met onze Belgische topatlete Nafi Thiam?

  Lees artikel
 • 1920x1080_A_E-TRON_181025.jpg
  De Audi e-tron volgens zijn ontwerpers

  De nieuwe Audi e-tron luidt een nieuw tijdperk in. Niet alleen voor de Audi fabriek in Brussel, maar ook voor de designers en ontwikkelaars die aan de wieg stonden van het revolutionaire model. We trokken naar Audi AG in Ingolstadt en stelden één vraag aan het team dat de Audi e-tron uittekende: waarom bent u zo trots op de Audi e-tron? Dat sommigen het niet kunnen laten om daarbij wat dieper op de technologische details in te gaan, zal u vast niet verbazen…

  Lees artikel
 • 20181001_audi_202_1920x1080.jpg
  De Audi e-tron in een adembenemende première

  Begin oktober was het eindelijk zo ver: trots stelden we de Audi e-tron aan u voor. Het was de eerste keer dat dit revolutionaire model getoond werd aan een select Belgisch publiek. Dat gebeurde met een wervelende show op zijn geboorteplek: de Audi fabriek in Vorst. We blikken terug op een fantastische avond.

  Lees artikel
 • A185993_overfull_883x496.jpg
  Wind op kop voor de Audi e-tron prototype

  De Audi e-tron prototype slaagt glansrijk in alle tests in de windtunnel van Ingolstadt. Zijn aerodynamica en virtuele achteruitkijkspiegels zijn de wind te slim af.

  Lees artikel
 • e-tron_883x496_9.jpg
  Een beter remsysteem voor meer autonomie

  Hoe kunt u tijdens het rijden energie recupereren om uw autonomie te vergroten? Dat is een van de grote uitdagingen bij elektrisch rijden. Bij de Audi e-tron prototype ligt de oplossing bij het remsysteem.

  Lees artikel
 • transition_energetique_1920x1080.jpg
  Audi e-tron prototype maakt indruk op Pikes Peak: het bewijs x3

  Met zijn beklimming van de flanken van Pikes Peak (4.203 m hoog) verblufte de elektrische Audi e-tron prototype vriend en vijand met zijn rijbereik, remsysteem en vermogen.

  Lees artikel
 • Patrick_Danau-883x496.jpg
  De 100% elektrische Audi, made by Belgians

  “Wat we hier vandaag realiseren, is nooit gezien.”
  Patrick Danau, Algemeen Directeur van Audi Brussels

  Lees artikel
 • 716_Jan_Maris_883x496.jpg
  De 100% elektrische Audi, made by Belgians

  “Alsof je je huis van top tot teen verbouwt, terwijl je erin woont. ”
  Jan Maris, hoofd van de productie van de Brusselse fabriek

  Lees artikel
 • Wim Verbeiren-2e_883x496.jpg
  De 100% elektrische Audi, made by Belgians

  “We hebben er heel bewust voor gekozen om de batterij ook zelf te maken.”
  Wim Verbeiren, industrieel ingenieur elektromechanica

  Lees artikel
 • DIE00026_magazine_883x496_article2_01.jpg
  Het duurzame geheim van Kopenhagen

  Kopenhagen is niet alleen een van de meest leefbare steden. Het wil ook de groenste, en eerste koolstofneutrale grootstad ter wereld zijn tegen 2025.

  Lees artikel
 • audi-e-tron32_883x496.jpg
  Uw elektrische Audi opladen: thuis en onderweg

  Meer autonomie en een groot netwerk van snelle laadstations: het zijn twee belangrijke voorwaarden voor wie de aankoop van een 100 % elektrische wagen overweegt. Goed nieuws! Audi zorgt voor vooruitstrevende oplossingen en de Belgische en Europese laadpunten zijn volop in ontwikkeling.

  Lees artikel
 • e-tron_interieur_883x496.jpg
  Rustpunt: prototype Audi e-tron eenzaam op het grote podium

  In het prototype van de Audi e-tron ervaren de bestuurder en passagiers hun omgeving in een nieuwe dimensie. Naast zijn vorstelijke ruimteaanbod en het elegante, minimalistische design pakt de eerste elektrische auto van Audi uit met soevereine stilte en dus het perfecte ‘podium’ voor het 3D Premium-soundsysteem van Bang & Olufsen.

  Lees artikel
 • Ice_883x496.jpg
  Nieuwe 100% elektrische SUV van Audi. Getest onder extreme omstandigheden

  Audi koos voor het hoge en barre noorden in Zweden om het pre sense assistentiesysteem te onderwerpen aan de meest extreme weersomstandigheden. Hoe zal deze slimme technologie presteren?

  Lees artikel
 • e-tron_883x496.jpg
  Audi e-tron Gran Turismo: virtual reality in het echt!

  De Audi e-tron Vision Gran Turismo werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de game Gran Turismo op PlayStation 4, maar maakte de sprong naar het échte leven in de vorm van baanverkenner voor Formula E-races. Vuurdoop in Rome op 14 april. Spanning ten top!

  Lees artikel
 • e-fact_3_883x496.jpg
  e-fact 3: Waarom accelereert een elektrische wagen zo snel?

  Ooit al meegereden met een elektrische wagen? Of zelf aan het stuur gezeten? Dan weet u dat een elektrische wagen vooruitschiet, zodra u het gaspedaal intrapt. Zelfs vanuit stilstand. Hoe dat komt? Het heeft allemaal te maken met ‘koppel’: de kracht waarmee de motor de wielen aan het draaien brengt.

  Lees artikel
 • e-ton_883x496.jpg
  Nieuws: Audi e-tron onthult prijskaartje!

  “Electric has gone Audi”. De nieuwe Audi e-tron is daar het bewijs van. Ontdek de prijs en het laatste nieuws over de eerste 100% elektrische SUV van Audi.

  Lees artikel
 • audi-e-tron-gbp-header-charging-infrastructure-ionity-883x496.jpg
  IONITY, de premium plug-in experience.

  De elektrische Audi e-tron zal de eerste wagen zijn die kan worden opgeladen aan superladers van 150 KW. In 30 minuten bereikt hij daarmee 80% van zijn rijcapaciteit van 400 km (WLTP). Even laden tijdens de rijpauze dus. Langs Europese wegen ziet u steeds meer nieuwe laadpunten verschijnen, waaronder die van IONITY. Interview met Marcus Groll, COO en managing director.

  Lees artikel
 • e-fact_2_883x496.jpg
  e-fact 2: Wat weet u over elektromotoren?

  Elke maand krijgt u e-facts met tips en informatie over elektrisch rijden. Zo weet u waarop u moet letten, als u straks zelf met een elektrische wagen de baan opgaat. In dit artikel leest u over de evolutie van elektromotoren.

  Lees artikel
 • Audi_e-tron_883x496_3.jpg
  Audi e-tron neemt een vliegende start

  Het enthousiasme voor de Audi e-tron full electric is maar moeilijk te temperen. Terwijl u dit artikel leest, registreerde Audi al meer dan 300 reserveringen. Lees alles over deze modellen en ontdek hoe ook u vandaag al de auto van de toekomst kan reserveren.

  Lees artikel
 • e-tron_883x496_1.jpg
  Audi e-tron prototype in avant-première in Genève

  Gecamoufleerde Audi e-tron prototypes veroveren de straten van Genève. Ontdek in avant-première alles over de nieuwe Audi e-tron.

  Lees artikel
 • van-endert-audi-listen-883x496.jpg
  e-fact 1: Zó werkt een elektromotor

  Vanaf nu krijgt u elke maand e-facts met tips en informatie over e-rijden. Zo weet u waarop u moet letten, als u straks zelf met een elektrische wagen de baan opgaat. In dit eerste nummer ontdekt u hoe een elektromotor in elkaar zit.

  Lees artikel
 • audi_883x496.jpg
  Audi gaat de duurzame weg op

  Digitalisering, verstedelijking en duurzame ontwikkeling zijn vandaag de drie belangrijkste trends in de automobielindustrie, wereldwijd. Ze vormen dan ook de speerpunten van de strategie van Audi.

  Lees artikel
 • audi-etron-sportback-concept-top-stairs-charger-883x496.jpg
  Een blik onder de motorkap. Een kijk op de laadmogelijkheden.

  Wie technologische revolutie zegt, zegt ook revolutie in het ontwerpen van wagens en nieuwe manieren om bij te ‘tanken’. Een vooruitblik op wat de nabije toekomst ons brengt.

  Lees artikel
 • audi-brussels-montage-883x496.jpg
  Geheime ontwikkeling

  Autoliefhebbers en voorvechters van duurzame mobiliteit kijken overal ter wereld al reikhalzend uit naar de komst van de full electric Audi e-tron. Ook al is alles rond de ontwikkeling van de revolutionaire wagen nog top secret, we mochten uitzonderlijk een kijkje nemen in de fabriek.

  Lees artikel
Audi e-tron S en de Audi e-tron S Sportback

Sportief en elektrisch: de Audi e‑tron S en de Audi e‑tron S Sportback

Met de nieuwe Audi e-tron S en de Audi e-tron S Sportback zorgt Audi alweer voor een wereldprimeur: de eerste wagens in massaproductie met drie elektromotoren. Goed voor een standaardsprint van maar 4,5 seconden. Deze wagens zijn topatleten. En dankzij een breder koetswerkdesign springt hun sportiviteit meteen in het oog.

Lees het artikel