Twee titanen: de Audi SQ7 en Audi SQ8 met V8 TFSI-motor

Audi Magazine

Tegen de herfst van 2020 krijgt de Audi familie er twee sporthelden bij: de Audi SQ7 en SQ8 met een nieuwe V8 TFSI-motor. Daarmee sprint u vlotjes van 0 naar 100 in slechts 4.1 seconden. Soepel rijgedrag staat centraal bij deze SUV's – denk aan standaard sportluchtvering en quattro, plus keuze uit zeven rijprofielen in het Audi drive select.

Twee titanen: de Audi SQ7 en Audi SQ8 met V8 TFSI-motor
Vermogen op overschot: de V8 TFSI-motor

Vermogen op overschot: de V8 TFSI-motor

Een echte krachtpatser is het, die nieuwe 4.0 TFSI-benzinemotor. Met zijn vermogen van 373 kW (507 pk) en 770 Nm aan koppel stuwt hij de de forse Audi SQ7 en SQ8 moeiteloos voort. De sprint van 0 naar 100 km/u legt u met deze SUV’s af in slechts 4,1 seconden. Hernemen van 80 naar 120 km/u? Dat speelt u al in 3,8 seconden klaar. Zijn topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u.

Behalve bijzonder krachtig, is de biturbo-V8 ook een hoogtechnologische motor. Zijn cylinder on demand-systeem (COD) schakelt bij rustig rijden tijdelijk vier cilinders uit, waardoor u minder brandstof verbruikt. In het uitlaatsysteem regelen twee modusgestuurde kleppen de kenmerkende achtcilinderklank. Trillende spoelen in de actieve motorsteunen minimaliseren de overdracht van trillingen aan het koetswerk.

Sportieve voortbeweging: transmissie en ophanging

Sportieve voortbeweging: transmissie en ophanging

De acht tiptronic versnellingsbak en permanente quattro-aandrijving geven het superieure vermogen van de 4.0 TFSI aan de weg door. De Audi SQ7 en SQ8 zijn standaard uitgerust met twee sportieve onderstelelementen: adaptieve sportluchtvering en vierwielaandrijving. Bij lage snelheden zorgt die laatste optie ervoor dat de wendbaarheid vergroot en de draaicirkel afneemt. Bij hoge snelheden en tijdens snelle richtingsveranderingen zorgt de vierwielaandrijving voor meer stabiliteit.

Dankzij de centrale sturing hebt u als bestuurder bovendien de keuze uit zeven rijprofielen in het Audi drive select: comfort, auto, dynamic, efficiency, allroad, offroad en individual.

Een opvallende verschijning: velgen en remklauwen

Een opvallende verschijning: velgen en remklauwen

Gezien wordt u zeker met deze SUV’s. De Audi SQ7 staat standaard op 20-inch velgen, met als optie velgen tot 22 inch. Onder de SQ8 is de standaardmaat 21 inch, met 22 en 23 inch als optie. Beide modellen gebruiken vooraan remschijven met een diameter van 400 millimeter. Hun zwarte remklauwen zijn voorzien van sport S-logo’s.

Wil u de sportiviteit van uw wagen nog meer benadrukken? In dat geval biedt Audi u ook bijzonder krachtige en uithoudende koolstofkeramische schijven aan op de voor- en de achteras. Daarvan zijn de klauwen antracietgrijs gelakt.

Op de markt: najaar 2020

Op de markt: najaar 2020

De Audi SQ7 en Audi SQ8 met de 4.0 TFSI motor komen in de herfst op de markt. Hun technologiepakket wordt aangevuld met nieuwe elementen in het infotainment, de connectiviteit en de rijhulpsystemen. Die maken rijden en parkeren nog eenvoudiger, aangenamer en comfortabeler.

Ontdek nu de Audi SQ8

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels