‘40 jaar Audi quattro’ is de expo die u dit jaar moet gezien hebben

(en wij hebben tickets)


Audi Magazine

In 1980 bracht Audi de eerste quattro uit, een wagen die bijzonder toonaangevend was voor de richting die het merk met de vier ringen uit ging. Nog tot 7 oktober kunt u deze ur-quattro en zijn vele nakomelingen bewonderen op de expo ‘40 jaar Audi quattro’ in Autoworld. U weet wat u te doen staat.

40 jaar Audi quattro
Quattro 40 jaar

40 jaar geleden lanceerde Audi de legendarische quattro op de internationale autoshow van Genève. De intussen iconische coupé katapulteerde het merk haast in één klap in het premiumsegment en de quattro technologie vond doorheen de jaren zijn weg naar het hele Audi gamma. Audi’s befaamde quattro zette niet enkel de particuliere markt voor vierwielaangedreven wagens op haar kop, maar ontketende ook een revolutie in de rallysport.

Quattro in de rally

200 paarden

Onder de motorkap van de ur-quattro huisde een extra krachtige variant van de 2,2-liter vijfcilinder turbomotor, goed voor 200 pk. Het werd de allereerste high-performance auto met vierwielaandrijving, een aandrijfconcept dat voorheen was voorbehouden aan vrachtwagens en offroaders. Intussen werden er al meer 10,5 miljoen Audi’s gebouwd met quattro technologie.

Audi quattro

20 duo-tickets

Meer dan redenen genoeg dus om de expo ‘40 jaar Audi quattro’ in Autoworld in het Brusselse Jubelpark voor geen geld te willen missen. Haal uw agenda al maar boven, want de tentoonstelling loopt nog tot slechts 7 oktober. Mail ons snel een foto van uw Audi op info@audi.be en maak kans op één van de 20 duotickets die we weggeven!

Grijp uw kans
Audi quattro in race

22 quattro’s

De expo stelt niet enkel de klassieke coupés, maar ook heel wat rally- en koerswagens en iconische sportwagens tentoon die mee het succesverhaal van de quattro technologie vertellen. In totaal vonden maar liefst 22 quattro’s hun weg naar het Jubelpark. Naast een ur-quattro valt er o.a. een quattro sport, een coupé quattro, een Audi RS 2 Avant en enkele mythische rallywagens zoals de S1 Rally quattro en de Rally quattro GR 4 te bewonderen. Ook legendarische koerswagens zoals de Audi 200 quattro TransAm, 80 quattro procar en V8 procar Belga ontbreken niet. Deze mythische sportievelingen worden geflankeerd door de nieuwste seriemodellen met quattro technologie, zoals de Audi RS 5 Sportback, RS 7 Sportback en e-tron.

Wil u uzelf een cadeautje geven of de quattro passie doorgeven aan uw kind? Bekijk dan zeker de collector’s kit, inclusief een LEGO® Speed Champions replica van de Audi Sport quattro S1 uit 1985.

Naar de webshop

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels