Een autosalon vol primeurs voor Audi in Frankfurt

Audi Magazine

Geen beter moment dan een autosalon om een nieuw model op de wereld los te laten. Met twee wereldprimeurs en tal van andere nieuwigheden stelde Audi op het Autosalon van Frankfurt allerminst teleur. Het woord 'ontdekken' deed er z'n betekenis alle eer aan.

Autosalon Frankfurt
Een sprong in de toekomst

Een sprong in de toekomst

Een autosalon rijmt vaak met innovatie. En dus kwam Audi er dit jaar zijn nieuwste concept car voorstellen: de Audi AI:TRAIL quattro. Deze nieuwe creatie stelt de offroader van de toekomst voor en herdefinieert het genre met zijn futuristisch design. Deze 'maanbuggy' is uitgerust met quattro vierwielaandrijving, een cabine met panoramisch zicht, een grotere autonomie, rijhulpsystemen en systemen voor automatisch rijden. Zoals het design doet vermoeden, is het de ideale wagen om onbekend terrein mee te verkennen. Zonder uitstoot.

Lees het artikel: Audi AI:TRAIL quattro
Nieuwe modellen

Een grote primeur voor de nieuwe modellen

Na de grote vakantie is het traditioneel alle hens aan dek bij Audi. Het bewijs is er: dit jaar maakten in deze periode meer dan de helft van de 26 door Audi voorgestelde modellen hun publieke opwachting. De bezoekers konden het nieuwe, opvallende design van de Audi A4 uit alle mogelijke hoeken bewonderen; de koningin van de stadsjungle temmen, de Audi Q7, die een grondige facelift heeft gekregen; kennismaken met de Audi A1 Citycarver, de stadswagen die zich even goed thuis voelt in de stad als daarbuiten; de Audi Q3 Sportback en zijn trendy en extraverte uiterlijk leren kennen; of zich laten overrompelen door het extreem sportieve karakter van de Audi RS 6 Avant.

Ontdek de Audi Q3 Sportback
RS 7 Sportback

Focus op sportiviteit

Ook het sportieve DNA van Audi werd in Frankfurt in de bloemetjes gezet. De eerste primeur was de onthulling van de gloednieuwe Audi RS 7 Sportback, waarvan de release in 2020 gepland staat. Deze sportieve luxeberline met geïntegreerde spoiler bracht de liefhebbers van rauwe kracht in vervoering met zijn V8-biturbomotor die tot 600 pk levert.

Maar er was nog een sportieve primeur, want Audi toonde ook voor het eerst de Audi e-tron FE06 aan het grote publiek. Deze bolide werd ontworpen om het elektrische circuit van de Formule E te domineren met talenten zoals Daniel Abt en Lucas di Grassi. Voor volgend seizoen zal de eenzitter uitpakken met nieuwe kleuren en een revolutionaire technologie. De nieuwe Audi e-tron FE06 maakt zijn competitiedebuut op 22 en 23 november in Al-Diriyah in Saoedi-Arabië.

Ontdek de Audi RS 7 Sportback
Uniek lanceerplatform

Een uniek lanceerplatform

Met zoveel primeurs lijdt het geen twijfel: het Autosalon van Frankfurt was een schot in de roos voor Audi en voor iedereen die van wagens houdt. Plus een uniek lanceerplatform voor dit uitgebreide en gevarieerde gamma van nieuwe modellen, die niet alleen functionele maar ook sportieve en technologische paradepaardjes zijn die tegemoetkomen aan de behoeften van de automobilisten van vandaag en morgen.